Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Ανοιξιάτικο σκίρτημα


Η μονομαχία της  άνοιξης με το χειμώνα κρίθηκε. Ο δεύτερος παραδίδει τα όπλα του κρατώντας για λίγο ακόμη κάποια τελευταία οχυρά, ψηλά, πάνω στις απάτητες χιονισμένες κορφές. Παρακάτω όμως έχει ήδη ξεκινήσει η γιορτή της άνοιξης....Η φύση ξυπνάει και το μουντό καφέ παραχωρεί όλο και πιο πολύ τη θέση του στο χαρούμενο πράσινο. Αυτή η εποχή που αλλάζει εδώ στα βουνά μας, είναι μια μαγεία.  Λιώνουν τα χιόνια για να θεριέψουν πηγές και ποτάμια, τα δέντρα ανθίζουν και ξεχύνονται ολούθε οι γλυκές μυρουδιές και τα πρώιμα αρώματα του βουνού! Σε κάθε περπατησιά το ανοιξιάτικο σκίρτημα της πλάσης στέλνει μήνυμα  αισιοδοξίας και ελπίδας .                          

Και που να ΄ρθει κι... ο Μάης  αδέρφια!!ΥΓ: Οι φωτογραφίες στάλθηκαν στο blog μας από τον φίλο συμπατριώτη Σεραφείμ Τ.


Το συνοδευτικό κείμενο γράφτηκε από τον "Ευρυτάνα ιχνηλάτη"

5 σχόλια:

doctor είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΜΑ ΙΔΕΣΘΑΙ. ΚΑΛΟΤΥΧΟΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

marilenazog είπε...

Ανθισμένες αμυγδαλιές.....και τρεχούμενα νερά, ότι καλύτερο για όλους εμάς που ζούμε στη πόλη και δεν έχουμε κοντά μας τέτοιες εικόνες.....
Η φύση κάνει party και εμεις δεν είμαστε ποτέ καλεσμένοι δυστυχώς.....

Giorikas21 είπε...

ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΟΜΟΡΦΑ'ΝΑΙ
ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ'ΝΑΙ!!!

Φυσιολάτρης! είπε...

Το καλό που έχει η Ευρυτανία........και μιλάω πιο πολύ για την εκτός πόλης εικόνα της........είναι ό,τι ακόμα κρατάει αυτό το γνήσιο και το αυθεντικό που δεν το έχει αλώσει η τουριστική κιτσαρία.........Αν πιάσεις Αγραφα μεριά και άλλα μικρά άγνωστα χωριά και περιοχές θα μείνεις άναυδος από την υπέροχη φύση και την άγρια ομορφιά αυτού του τόπου!!!!!!!Είναι από τα λίγα κομμάτια της Ελλάδας που έχουν μείνει ανέπαφα και που θα πρέπει να κρατηθούν έτσι πάση θυσία!!!!!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Xαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν επισκέπτεστε τις παλαιότερες αναρτήσεις μας.
Ευχαριστούμε για το σχολιασμό.