Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ολόδροση Ευρυτανία
















Με το φακό του "Ευρυτάνα Ιχνηλάτη"


22 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!
Πανέμορφες! Από που είναι οι φωτογραφίες; Η τελευταία από το Κεφαλόβρυσο;

gitsanas είπε...

Τι το καλύτερο να ξυπνάς, να φτιάχνεις καφέ και (έστω και διαδικτυακά) να βρίσκεσαι σε ένα καταπράσινο τόπο, γεμάτο νερά, ολόδροσο όπως λες!!!
Μου έφτιαξες την μέρα. Ευχαριστώ!!!

Την καλημέρα μου!!

Aris είπε...

Η προτελευταια φωτο με τον παππου ισα να ξεχωριζει μεσα στα δεντρα εγραψε!

άγριο κυκλάμινο είπε...

Γεια σου Ευρυτάνα ιχνηλάτη με τα ωραία σου! Ανάμεσα στις φανταστικές σου φωτογραφίες ξεχώρισα το παμπάλαιο γραφικό εκκλησάκι του Σωτήρα το οποίο έχω επισκεφτεί. Είναι σε μία πανέμορφη τοποθεσία γεμάτη πλατάνια και τρεχούμενα νερά κοντά στη Φραγγίστα. Εκεί κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου γίνεται τρικούβερτο πανηγύρι και παλιά γινόταν και παραδοσιακό παζάρι. Δεν ξέρω αν γίνεται ακόμη. Υπήρχε και μια καλοκαιρινή παιδική κατασκήνωση. Σε ευχαριστώ, σκάλισες μνήμες.

λεύτερος είπε...

Παν-δροσο και το blog μέσα στον καύσωνα

Οικοδόμος είπε...

Μια μικρή ξύλινη καλύβα, τα απολύτως απαραίτητα για το προς το ζην, μακριά από τον πολιτισμό, αλλά και από τον «πολιτισμό» τους. Ποιά κρίση, ποιό μεσοπρόθεσμο και ποιός «εφαρμοστικός»; Αν υπάρχει ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, τότε τον επισκέφτηκες και τον φωτογράφησες!

Carmen Barriuso είπε...

Preciosas fotos.
Besos

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Σας ευχαριστούμε όλους παιδιά, παλιούς και νέους αναγνώστες του blog.

-Φίλε "οικοδόμε", ξέρω ότι θα συμφωνήσεις πως οι τελευταίοι "παράδεισοι" δεν είναι σίγουρα... μεταφυσικοί. Είναι επίγειοι και συνίστανται στα παρθένα σημεία της μάνας φύσης, ανά τον κόσμο, που δεν τα άλωσε η "πολιτισμένη" επιχειρηματική κερδοφορία. Οφείλουμε να τα προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού.

- "Ηfaistionas", η τελευταία φωτό είναι από την τεχνητή λίμνη του Κεφαλόβρυσου.

- "Άγριο κυκλάμινο", όντως είναι το εκκλησάκι του Σωτήρα αυτό που απεικονίζεται στην τρίτη φωτογραφία και αποτελεί ιστορικό πολιτιστικό κειμήλιο του τόπου, καθώς χρονολογείται πριν από το 1725.

- "Αγρίνιο... γλυκές μνήμες", σε χαιρετώ. Χαίρομαι που το καφεδάκι συνδυάστηκε με ωραία-δροσερή διάθεση.

- "Αris", τον ζήλεψα το γέροντα. Πραγματικά τυχερός!

-"Λεύτερε", σκεφτήκαμε, εν μέσω του αφόρητου καύσωνα της τσιμεντούπολης που ζούμε, να δώσουμε οπτικό... "αντίδοτο".

- "Carmen Barriuso" gracias.

Φυσιολάτρης! είπε...

Σεβασμό στη φύση.....δηλώνει η διάνοιξη του χωματόδρομου.....χωρίς να αγγιχτεί ο πλάτανος!!!!!!!(4η εικόνα).

Επίσης το πανέμορφο κτίσμα (2η εικόνα) που εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον!!!!!!!!!!!!!

Φυσιολάτρης! είπε...

Τους χαιρετισμούς μου........ Από αύριο ξεκινά και η άδεια μου!!!!!!!!!Καλό καλοκαίρι!!!!!!!

tselos photos -Nature of Roumeli είπε...

Καλές περιπλανήσεις στον ολόδροσο γενέθλιο τόπο φίλε Ευρυτάνα .

Έφτασες βλέπω μέχρι τους Δομιανούς !

Να σ' έχουν καλά όλες οι νεράϊδες και τα πνεύματα των βουνώ μας .

Demi είπε...

Υπέροχη φύση !!!
θα πρέπει κάποια φορά να επισκεφθούμε
κι εμείς την περιοχή.
Πολλούς χαιρετισμούς από zouzounews!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

- "Φυσιολάτρη", η εικόνα με τον μεγάλο πλάτανο που διασώθηκε παρά τη διάνοιξη του χωματόδρομου, βρίσκεται στη διαδρομή για το "Πανταβρέχει" (διαμέσου Κρίκελου, Σκοπιάς, Ροσκάς).
Το πανέμορφο κτίσμα της δεύτερης φωτογραφίας είναι το "Χάνι" στην τοποθεσία Μπαγασάκι, περίπου 8 χλμ. έξω από το Καρπενήσι, λίγο προτού την παράκαμψη προς τα Φιδάκια. Σου ευχόμαστε καλές διακοπές και καλές εξορμήσεις στη φύση.

- Demi, πάρτο απόφαση και θα μας θυμηθείς! Αξίζει!!!

- Φίλε "tselos photos-Nature of Roumeli", όσο και να περιπλανηθείς στην Ευρυτανία μας, πάντα κάτι καινούργιο θα σε εκπλήξει και αυτό αποτελεί μια σημαντική πλευρά της γοητείας του τόπου μας. Εσύ που ακολουθείς παλιά μονοπάτια και ξεχασμένες στράτες, σίγουρα το γνωρίζεις καλά. Ευχαριστώ για την ωραία ευχή και ανταποδίδω: να είσαι επίσης γερός να απολαμβάνεις τη "μεταλαβιά" της ευρυτανικής γης.

Unknown είπε...

Ο τόπος εδώ, πάντα με εκπληζει από την ομορφιά του. Σε όλες τις εποχές έχει να μας δείξει κάτι. Μπράβο για τις όμορφες φωτογραφίες.

Eva F. είπε...

Φωτό Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Ε Σ !
Ευχαριστώ για την επίσκεψη σου!
Θα σε βάλω στην στήλη μου "Εδώ μ΄αρέσει να ξεχνιέμαι" ....

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

-"Ellada", πράγματι η Ευρυτανία έχει πλείστες φυσικές ομορφιές που αντανακλούν μια διαφορετική υπόσταση σε κάθε εποχή του χρόνου. Καθένας μας που αναφέρεται στον τόπο, τις προσεγγίζει και τις καταγράφει με το δικό του τρόπο. Το "aux plaisirs du jardin" συμβάλλει εξαιρετικά σε αυτό. Να είσαι καλά.

-"Eva F.", καλώς ήλθες στην παρέα μας. Ευχαριστούμε για την κίνησή σου. Η επίσκεψή μας στο "Μία εικόνα χίλιες λέξεις" μας άφησε πολύ καλές φωτο-εντυπώσεις (ειδικά η παρουσίαση της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου). Καλή συνέχεια.

doctor είπε...

ΚΟΙΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΓΝΟΙ ΤΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ. ΕΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Αθέρας είπε...

υπεροχες φωτο ενος υπεροχου τοπου

Travel Tips είπε...

Οι υπέροχες αυτές φωτογραφίες μας ωθούν να επισκεφτούμε την Ευρυτανία!

3ποτάμια είπε...

οι φωτογραφίες είναι απλά απίστευτα όμορφες και δροσιστικές συνέχισε τώρα το καλοκαίρι το έχουμε ανάγκη.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

- "doctor", συμφωνούμε απόλυτα με την άποψή σου. Η διατήρηση και η προστασία των τελευταίων αγνών και ανόθευτων τόπων, αποτελεί και δική μας υπόθεση. Αν αυτό γίνει συλλογική συνείδηση , τότε υπάρχει ελπίδα.

- "travel tips", καλωσορίσατε. Θα χαρούμε πολύ να δούμε κάποια στιγμή στο πολύ ενδιαφέρον blog σας(http://traveltipsgr.blogspot.com) μια περιήγηση και στην Ευρυτανία.

"blackmore", γεια σου. Ευκαιρίας δοθείσης, να πούμε ότι τελικά καμία φωτογραφία δεν μπορεί να... "ενσωματώσει εικονικά" την αληθινή ομορφιά της ευρυτανικής φύσης. Πραγματικά το νιώθουμε πολλές φορές μετά από κάποια επίσκεψή μας στα μέρη μας.

- "3 ποτάμια", καλώς ήλθατε στην παρέα και σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Εξίσου ωραία αποτυπώνονται και στο δικό σας blog (http://tatarna-tripotamos.blogspot.com) οι ομορφιές και η ιστορία του Τριπόταμου και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τη λίμνη. Σας διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε και το χαιρόμαστε. Καλή δύναμη…

άγριο κυκλάμινο είπε...

Ευρυτανία. Ποιος καύσωνας! Πάρτε και κουβέρτα για το βράδυ εδώ!!!!