Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Όλων μας...!


"Και η πληγή ενός είναι η πληγή όλων. Και η τιμή του ενός είναι τιμή όλων." 

(Ινδιάνικο)


ΥΓ. Οι Ευρυτάνες δεν γονατίζουμε, δεν συναινούμε, δεν υποτασσόμαστε! Αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, μαχόμαστε, ενωμένοι και αποφασισμένοι, για να μην περάσουν τα καταστροφικά σχέδια των βαρόνων του χρήματος ενάντια σε ανθρώπους και περιβάλλον!


blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"


20 σχόλια:

  1. Ελεύθερα βουνά, ποτάμια και λίμνες χωρίς αιολικά, φωτοβολταϊκά και αντλησιοταμιεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι μπράβο. ΟΛΟΙ να αγωνιστούμε για να μην γεμίσει ανοιχτές πληγές ο τόπος μας.
    Σ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεμέλιο της ταυτότητάς μας είναι τα βουνά μας. Ενωμένοι και αποφασισμένοι γρηγορούμε και αγωνιζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η φωτογραφία είναι συγκλονιστική. Θα μπορούσε και από μόνη της να θεωρηθεί ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτω τα ξερά σας από τα βουνά μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ο αγώνας όλων είναι ο αγώνας της ανθρωπότητας,
    Και η ζωή των ζώων είναι η ζωή του σύμπαντος,
    Και ο άνθρωπος ζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα, μπας και καταφέρουμε να σώσουμε κάποια στοιχειώδη πράγματα από τη λαίλαπα της εκμετάλλευσης.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς δεν υποτασσόμαστε, ούτε συναινούμε, αλλά οι εκπρόσωποί μας κάνουν καταστροφικά σχέδια για τον τόπο μας χωρίς κανέναν ενδοιασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγώνας ταξικός και οικολογικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΗ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΕΙ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ ΚΑΣΤΑ. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΡΑΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι μας διδάσκει ουσιαστικά το ρητό των Ινδιάνων? Να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί και όχι να αναθέτουμε σε σωτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΡΟΓΙΑΣΚυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

    Ήτανε μια φορά κι ενα καιρό ενας αμίμητος λαός, ικανός κι ανοργάνωτος, ευφυής και ευκολόπιστος, φτωχός και μικροφιλόδοξος, δοκιμαζόμενος και αφελής, εξαπατούμενος μονίμως και μονίμως επιβραβεύων τον θύτη του......
    Είναι (κι απο πάντα ήταν) κάτι λαμόγια, αμερικανογιάπηδες, θηρευτές ευκαιριών, θλιβερά παράγωγα του καπιταλιστικού σωλήνα, της ελεύθερης αγοράς, αδίστακτα αρπαχτικά όρνεα με νύχια γαμψά. Θα δοκιμάσουν τα πάντα προκειμένου να πλιατσικολογήσουν σε οτι απόμεινε ακόμα αζάπωτο προικιό της μικρής πατριδούλας, του λαού της. Ολική επίθεση και στην τελευταία γωνιά της γης μας, της ποτισμένης με ποτάμια ιδρώτα και αίμα των γονιών και των παππούδων μας εδώ και 200 χρόνια.
    Σας καταγγέλουμε όλους και προσωπικά τον καθένα που με τον τρόπο του συμμετέχει σε τουτο το έγκλημα: Η ομοφωνία των μελών του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Καρπενησίου (24-7-2024) για την εγκατάσταση βιομηχανικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Νεραιδοβούνι θα είναι για πάντα μνημείο αφροσύνης και ιδιοτελούς υποταγής σε βιαστές των βουνών,των λιμνών, των ποταμών και των χειμάρων μας. Ως εκπρόσωποι του λαού γίνεστε συνειδητοί γενίτσαροι και σερασκέρηδες σε αλλότρια σουλτανάτα. Όσο κι αν παριστάνετε τους υπερασπιστές των λαικών συμφερόντων!
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΣΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΡΕΓΕΣΘΕ!
    ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ, ΩΣ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΗΦΑΓΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!
    Θα ζήσουμε εδώ σε τούτη την πανέμορφη και σκληρή συνάμα Ευρυτανική γη και θα υμνούμε αιώνια τα γενναία παιδιά της που αγωνίσθηκαν για την ελευθερία της σε όλους τους καιρούς. Τι πιό τιμητικό μπορούμε παρά να τους μοιάσουμε; Η κλεφτομάνα, η ανταρτομάνα γη μας ήταν και θα παραμείνει αδούλωτη απο ξένους και εγχώριους καταπατητές. Η κτηνοτροφία μας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στα βουνά και τα λιβάδια μας όσο κι αν κάποιοι νοιώθετε σιχασιά για τις κοπρατζίνες! Φάτε λοιπόν πάνελ, καλώδια και πράσινες κιλοβατώρες, μιας και τα ζωντανά θα συνεχίσουν να λιπαίνουν αδιακρίτως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΡΟΓΙΑΣΚυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

    Και δεν φταίτε για όσα σχεδιάζονται μόνο εσείς οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Φταίμε κι όλοι εμείς όσοι που σας ξαναψηφίζουμε φανατικά κι αμετανόητα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακευσώ ΚρίκελλοΚυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

    Η ψυχή μου «φυλακωμένη πέρδικα που κλαίει γι’ αλαργινό βουνό…»
    Τσαρμακολιούνται τα χέρια μου στα συρματοπλέγματα.
    Θολώνουν τα μάτια μου στη θέα του λαβωμένου τοπίου.
    Σταίνουν κουβέντα-μοιρολόϊ τα χείλη μου μ’ όλους όσους «αρρώστησαν στη χλαλοή του κόσμου, έρρεψαν κι έλιωσαν στα λιοπύρια τα βαριά τα καταμεσημέρια».
    Πώς να παρηγορήσουν τον Ραψωδό των ευρυτανικών βουνών, τον Ζαχαρία Παπαντωνίου, που πριν εκατό χρόνια τα υμνούσε κι έβαζε φρουρούς τους 25 παιδιά:
    «Φάνη προσοχή. Σκοπός είσαι. Μη φοβάσαι τη νύχτα, μη σε τρομάζουν οι ίσκιοι…. Εσύ και οι σύντροφοί σου απόψε φυλάγετε το δάσος απ’ τους εχθρούς του…. Όταν βρίσκονται γενναία παιδιά σαν εσάς, ένα δάσος γίνεται αιώνιο κι οι άνθρωποι ζουν καλύτερα τη ζωή τους…..»
    Για αιώνες τα βουνά μας τα καλότυχα χαϊδολογήθηκαν με τα ηλιοσταλάματα, καθρεφτίστηκαν σε κρυσταλλένιες νεροσυρμές, χουχουλιάστηκαν στο πράσινο πέλαγο της γης, νανουρίστηκαν με ήχους και βελάσματα, ανταριάστηκαν με της Ανταρτοσύνης τον ξεσηκωμό, τραγούδησαν στις ανεμονυχτιές: « Ήρωες, άπαρτα βουνά…..».
    Και τώρα, στα χρόνια της «Δημοκρατίας!!!» μαζώχτηκαν τα «γαμψώνυχα όρνεα της αρπαχτής» να τα καταστρέψουν, γεμίζοντάς τα φουρφούρια και φωτοβολταϊκά.
    Γιόμισαν οι τσέπες των τσανογλείφτηδων της Ολιγαρχίας με ευρουλάκια προδοσίας.
    Αναρρίγησε το Βελούχι, ίσκιωσε τα στήθια του.
    -Πού ‘σαι ορέ Βελουχιώτη, να κυνηγήσεις τους ανασκολοπιστές της γης σου ;
    -Πού ’σαι ορέ Κατσαντώνη, να τους τρίψεις στη μούρη «τα έρμα γρόσια», με τα οποία ανταμείφτηκαν οι αργυρώνητοι Εφιάλτες;
    -Πού ’σαι ορέ Καραϊσκάκη, να τους περάσεις «γενιές δεκατέσσερις», έτσι όπως μόνο εσύ ήξερες, να ξεμπροστιάσεις τον φαρισαϊσμό των «δήθεν προστατών μας», που υπέγραψαν να μπουν φωτοβολταϊκά στο Νεραϊδοβούνι.
    Εκεί που :
    «Από το βράχο απάνου πέφτει αφρισμένο το νερό και σκούζει και βογγάει….»
    Εκεί που:
    «Ξανθές Νεράϊδες και Ξωθιές λούζουνε τ’ άσπρα τους κορμιά στο ρέμα το καθάριο,
    κι απ’ την πολλή την ομορφιά κι απ’ τη μοσχοβολιά τους,
    μοσχοβολάει το νερό και λάμπει ο τόπος γύρα….»
    -Πού ’σαι ορέ Κώστα Τσιουγκρή, να ορθώσεις το ανάστημά σου στους οχτρούς της φύσης και να τους ξαναπείς: « Καλή Πρόοδο στο Κράτος σας!!!».
    Υμνωδοί των Βουνών μας, βρυκολάκιασαν «Οι Πουρναρίτες» στο τελευταίο συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου. Άφησαν ανενόχλητους τους αχυράνθρωπους του Κεφαλαίου να εισηγηθούν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» σειρηνοϋποσχόμενοι «λαγούς με πετραχήλια» . Υπέγραψαν οι αφεντάδες και τσιμέντωσαν βαριά την ταφόπλακα σε όσα Εσείς υμνήσατε. Πρόδωσαν τη Μάνα Γη και την άφησαν αφρούρητη να την ξεπαρθενέψουν οι ψαλιδόκωλοι βιαστές της.
    Όμως, οι σημερινοί «Φάνηδες, Φουντούληδες, Γιωργήδες, Μαθιοί, Καλογιάννηδες….» αγρυπνούμε…..
    Θα μας βρουν απέναντί τους με τα πόδια στυλωμένα στη Γη, με τα χέρια μας «ασπίδα ομφαλόεσσα στα δέντρα μας, με την καρδιά μας ολόφωτη να γράφει στου ήλιου τ’ αντιφέγγισμα:
    «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!»
    Ακευσώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόνο με αγώνες έχει μείνει και θα μείνει ανέπαφη η υπέροχη φύση της Ευρυτανίας, αλλά και όλης της Ελλάδας. Αγώνες μέχρι τελικής πτώσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι ''λογικές" της εμπορευματοποίησης..........δολοφονούν τη φύση.......Αν τελικά θέλουμε να παραμείνει κάτι όρθιο και να μην ισοπεδωθούν τα πάντα.......θα πρέπει να σταθούμε απέναντι.........και στους "επενδυτές" και σε όσους τους εξυπηρετούν!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Ιχνηλάτη! Όπως είχαμε ξανά πει θα πρέπει να γίνουμε Ινδιάνοι της Ευρυτανίας και να παλέψουμε σκληρά για να σώσουμε ότι σώζεται. Δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο αν δεν μπούμε μπροστά και διεκδικήσουμε την ζωή σε αρμονία με την φύση που μας αξίζει. Το χρωστάμε σε αυτούς που έφυγαν και σε αυτούς που έρχονται. Γιάννης Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευχαριστούμε για τις επισκέψεις, τις αναδημοσιεύσεις και τα σχόλια.

    Ο συλλογικός αγώνας συνεχίζεται...
    Ψυχή βαθιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΨΗΦΙΣΜΑ

    Της ενημερωτικής εκδήλωσης για τους Αιολικούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις Δ Ε Φουρνά, Κτημενίων, Μενελαίδας, Ρεντίνας
    και Καλλιφωνίου

    Εμείς, πρόεδροι των Κοινοτήτων και των Συλλόγων των χωριών των Δημοτικών Ενοτήτων Φουρνά, Κτημενίων, Μενελαίδας, Ρεντίνας και Καλλιφωνίου και κάτοικοι του χωριού, που συναντηθήκαμε σήμερα 4 Αυγούστου 2024 στον Φουρνά Ευρυτανίας, υπογράφοντας το παρόν ψήφισμα θέλουμε να διατρανώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εγκατάσταση των Αιολικών Σταθμών των εβδομήντα εννέα ανεμογεννητριών στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα υποστηρίζουμε ότι:
    Είμαστε υπέρ των ΑΠΕ, αλλά με όρους και προϋποθέσεις προστασίας του περιβάλλοντος∙ και κυρίως με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Θεωρούμε και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν εναλλακτικές και ισοδύναμες λύσεις για να μπορέσει η χώρα μας να καλύψει τις ανάγκες της και τους σταδιακούς στόχους, που βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ). Σε κάθε περίπτωση είμαστε πεπεισμένοι ότι η επικείμενη αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη και, δυστυχώς, διαρκώς αναβάλλεται, θα αφήσει την Ευρυτανία εκτός των Περιοχών Αιολικής Προτεραιότητας (ΠΑΠ), υπακούοντας στο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΠΧΠ) της Στερεάς, το οποίο χαρακτηρίζει την Ευρυτανία «Περιφερειακό Πάρκο Ορεινής Αμιγούς Φύσης και Ορεινής Μεσογειακής Παραδοσιακής Κληρονομιάς». Αναλυτικότερα:
    √ Οι εγκαταστάσεις των τεράστιων αυτών ανεμογεννητριών 200μ συνολικού ύψους, πρόκειται να γίνουν μέσα στο δάσος. Σε συνδυασμό με τα συνοδά έργα -και αναφερόμαστε στη διάνοιξη δρόμων πρόσβασης πλάτους τουλάχιστον 10μ, και κάποιες φορές 20μ, την εσωτερική οδοποιία με εκσκαφές και εκβραχισμούς, την προσωρινή εγκατάσταση εργοταξίων, την ανέγερση οικίσκων ελέγχου, το υπόγειο και εναέριο δίκτυο μεταφοράς (πυλώνες) για τη σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, την ανέγερση υποσταθμού ανύψωσης τάσης κλπ- θα προκαλέσουν υποβάθμιση, διάβρωση, κατακερματισμό και καταστροφή των φυσικών βιοτόπων των οργανισμών του δάσους, θα επιδράσουν αρνητικά στη χλωρίδα και στην πανίδα της περιοχής και θα αυξήσουν δραματικά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
    √ Το ελατόδασος του Δασαρχείου Φουρνά είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος στην Ελλάδα, με την καλύτερη ποιότητα ελάτινου ξύλου, που για τους ελάχιστους μόνιμους οικονομικά ενεργούς εναπομείναντες κατοίκους αποτελεί πηγή ζωής και εισοδήματος. Με τα έργα αυτά αντικειμενικά ανατρέπεται ο χαρακτήρας της περιοχής των νοτιοανατολικών Αγράφων και καθίσταται πλέον Βιομηχανική Ενεργειακή Περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    √ Οι θέσεις εγκατάστασης των ανεμογεννητριών απαιτούν έκταση μικρού γηπέδου ποδοσφαίρου σε υψόμετρα πάνω από τα 1400 μέτρα, που το ορεινό τοπίο στα υψόμετρα αυτά θεωρείται, και πρέπει να προστατεύεται, ως φυσικό απόθεμα και απόθεμα βιοποικιλότητας, περιοχή φυσικού κάλους με πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. √ Η κάθε ανεμογεννήτρια σύμφωνα με τις ΜΠΕ είναι μια τεράστια βιομηχανική μονάδα. Το συνολικό ύψος της είναι 200μ, όσο το ύψος ενός ουρανοξύστη 60 ορόφων! Η βάση στήριξης της κάθε ανεμογεννήτριας απαιτεί τουλάχιστον 500 κυβικά μέτρα μπετόν με πολύ πυκνό σιδερένιο οπλισμό, φυτεμένη στο έδαφος που ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.
    √ Τμήμα του Αιολικού Σταθμού (ΑΣΠΗΕ) στη θέση «Τρία Σύνορα» και το μεγαλύτερο μέρος του ΑΣΠΗΕ στη θέση «Κόκκαλα - Τρίκορφο» βρίσκονται εντός της περιοχής του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, καθώς και τμήμα της γραμμής διασύνδεσης του Υ/Σ με την υφιστάμενη γραμμή Υ.Τ. (150 kV) «ΛΑΜΙΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ» βρίσκεται εντός επίσης Καταφυγίου Άγριας Ζωής.
    √ Πρόκειται να εγκατασταθούν στα «μαξιλάρια» των χωριών και σε μικρή σχετικά απόσταση∙ και με δεδομένο ότι τα χωριά Βράχα και Χόχλια έχουν χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως κατολισθήσιμα, υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να κινδυνέψουν από τα έργα των εκβραχισμών και των εκχωματώσεων καθιστώντας το έδαφος πιο ευάλωτο, σύμφωνα και με τις πρόσφατες τραγικές εμπειρίες των πλημμυρών του ΙΑΝΟΥ και του DANIEL
    √ Ο Νομός Ευρυτανίας με την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Στερεάς (ΦΕΚ 299/14.12.2018) έχει χαρακτηριστεί ως Περιφερειακό Πάρκο Ορεινής Αμιγούς Φύσης και Ορεινής Μεσογειακής Παραδοσιακής Κληρονομιάς. Έχει δε εκπονηθεί ήδη η Μελέτη από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και είναι σε εξέλιξη το έργο της ανάδειξης (ΑΔΑ: Ω0ΒΠ7ΛΗ-Υ6Ψ). Αυτό αποφεύγεται να αναφερθεί στη ΜΠΕ των έργων, παρά του ότι αυτή έχει εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2021.
    √ Ο πληθυσμός της Ευρυτανίας διαρκώς συρρικνώνεται λόγω των πολιτικών της εγκατάλειψης και απειλείται η συνέχιση της λειτουργίας της ως αυτόνομος Νομός. Πεποίθησή μας είναι ότι η συγκράτηση του πληθυσμού της Ευρυτανίας και όλων των Δημοτικών μας Ενοτήτων περνάει μέσα από την προώθηση και υποστήριξη του ήπιου ορεινού εναλλακτικού τουρισμού, την αξιοποίηση του δασικού πλούτου και τη στήριξη της μελισσοκομίας και της μικρής παραδοσιακής κτηνοτροφίας, στοιχεία που υπονομεύονται από την εγκατάσταση των αιολικών σταθμών σε όλο το Νομό.
    √ Τέλος, κατά το παρελθόν από την πρώτη στιγμή για τα έργα αυτά έχουν εκδοθεί αρνητικές γνωμοδοτήσεις από τον Καποδιστριακό Δήμο Κτημενίων, το Δασαρχείο Φουρνά και την Περιφέρεια Στερεάς, όπως και σήμερα από τους Δήμους Καρπενησίου, Μακρακώμης και Σοφάδων.

    Για όλους αυτούς τους λόγους, και για πολλούς άλλους ακόμα, απαιτούμε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, τη ΡΑΑΕΥ και τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΝ, να απορρίψουν τις ΜΠΕ και να ακυρώσουν τα έργα των οκτώ αιολικών σταθμών και να προστατευτεί αυτό που μας κρατάει όρθιους ακόμα στην Ευρυτανία: ο φυσικός μας πλούτος και το παρθένο περιβάλλον.
    Καλούμε όλους τους φίλους συνδημότες μας, τους απανταχού συγχωριανούς μας, να αντιδράσουν αποφασιστικά, συντονισμένα και οργανωμένα μέσα από τους φορείς της αυτοδιοίκησης, τους Συλλόγους και τις Κινήσεις Πολιτών. Οι καιροί ου μενετοί!
    Για μας στην Ευρυτανία και στα νοτιοανατολικά Άγραφα απόλυτος κυρίαρχος ήταν, είναι, και θα είναι η φύση!! Να γίνει παντού γνωστό το μήνυμα: Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση αιολικών σταθμών στον τόπο μας! Να απαιτήσουμε όλοι μαζί και να πούμε ένα μεγάλο:

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΓΡΑΦΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια-γνώμες εκφράζουν αποκλειστικά τους συντάκτες τους.