Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Διπλό μήνυμα

 


Κάπου στα πολυθρύλητα Άγραφα σε ένα τοπίο σκληρό μα και πανέμορφο, μία παλιά σκεπαστή στάση λεωφορείου, κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, έγινε αποδέκτης της "καλλιγραφίας της Αντίστασης και της Αμφισβήτησης" κάποιων οπωσδήποτε "ανήσυχων" συμπατριωτών μας.

"ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ" γράφει η μία όψη, "ΆΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ" η άλλη! Σαν να θέλει η μία να... εμπνεύσει ή να διδάξει την άλλη!

Διπλό μήνυμα για το "τότε" και το "τώρα" που αν και με διαφορετικές αναφορές και αναγκαιότητες εντούτοις συνδέονται με ένα αδιόρατο αλλά υπαρκτό νήμα μνήμης και συνέχειας εδώ σ' αυτά τα αδούλωτα βουνά που η μαχητικότητα είναι σύμφυτη με την ορεσίβια ψυχοσύνθεση.

Άλλωστε τα μεγάλα και τα μικρά "ΟΧΙ" συναντώνται στους δρόμους του αγώνα εκεί που οι άνθρωποι δίνουν κάθε φορά το στοίχημα των δικών τους καιρών για τη Γη και την Ελευθερία!

ΥΓ. Επ' ευκαιρία της 28ης Οχτώβρη 1942 ---> Διαβάστε Ε Δ Ω το Αφιέρωμα του "Ευρυτάνα ιχνηλάτη" για την περίφημη μάχη του Κρίκελλου με επικεφαλής τον Άρη Βελουχιώτη.



16 σχόλια:

  1. δυστυχώς αγαπητέ ιχνηλάτη το ΟΧΙ το λέμε πια από τον καναπέ, και μέσα από τους τοίχους δεν μας ακούει κανείς και κυρίως αυτοί που πρέπει να ακούσουν και να πράξουν το σωστό. στον καιρό μας αν αντισταθείς σε κάτι και νικήσεις είσαι επαναστάτης, αν χάσεις είσαι τρομοκρατική οργάνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είσαι Άρη να δεις που πουλάνε τα βουνά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιχνηλάτη έδεσες ωραία το χτες με το σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΑΤΑΚΤΟΙ" ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο με αγώνες έχουν κερδίσει τη ζωή τους οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου. Τα συνθήματα ανάβουν τη σπίθα, οι πράξεις φέρνουν τα αποτελέσματα. Οι πραγματικοί -αληθινοί αριστεροί αγωνίζονται για έναν καλύτερο - δικαιότερο κόσμο, πάντα θα υπάρχει ελπίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διπλό το μήνυμα ναι, Ευρυτάνα και οφείλουμε να το βαστάμε καλά στις καρδιές μας.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαέ θυμήσου...........το χώμα που πατάς.......... λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και........... Ελεύθερα βουνά......... χωρίς αιολικά!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχηγός "ατάκτων" ο Αρης Βελουχιώτης;!
    Για φανταστείτε τον ΕΛΑΣ ...μπουλούκι(!) ατάκτων(!).
    Θα μου πείτε, εδώ γυρίστηκε ταινία, (και καλή κατά τα άλλα ταινία), που διόριζε τους Αμερικανούς ....ελευθερωτές του Αουσβιτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τουτον τον λογο θα σας πω δεν εχω αλλον κανενα .Γλεντηστε με τ αθανατο κρασι του 21ενα.Κωστης Παλαμας προς τους ΕΠΟΝΙΤΕΣ το 1943.Αιωνια ευγνωμοσυνη στους Παππουδες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το αίμα του Άρη Βελουχιώτη και των συντρόφων του δημιούργησε αυτό το ' 'αδιόρατο αλλά υπαρκτό νήμα μνήμης και συνέχειας ' ' για να διδασκόμαστε και να αγωνιζομαστε για όλα και σε κάθε εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. άγριο κυκλάμινοΔευτέρα, 30 Οκτωβρίου, 2023

    Μπράβο Ευρυτάνα, σε δύσκολους καιρούς με τις αναρτήσεις σου στέλνεις τα πιο ουσιαστικά και ψαγμένα μηνύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε μια επέτειο που ακόμα γιορτάζουμε την παραχαραγμένη ιστορία και το ένδοξο ΟΧΙ του δικτάτορα Μεταξά, η ανάρτησή σου είναι ό,τι πιο ουσιαστικό και χρήσιμο για να μην ξεχνάμε ποιοι είπαν το ΟΧΙ και ποιοι θυσιάστηκαν για να κάνουμε εμείς σήμερα παρελάσεις.
    Τα σέβη μου, Ευρυτάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και σε αυτή την ανάρτηση.

    Ψυχή βαθιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια-γνώμες εκφράζουν αποκλειστικά τους συντάκτες τους.