Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Διπλό μήνυμα

 


Κάπου στα πολυθρύλητα Άγραφα σε ένα τοπίο σκληρό μα και πανέμορφο, μία παλιά σκεπαστή στάση λεωφορείου, κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, έγινε αποδέκτης της "καλλιγραφίας της Αντίστασης και της Αμφισβήτησης" κάποιων οπωσδήποτε "ανήσυχων" συμπατριωτών μας.

"ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ" γράφει η μία όψη, "ΆΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ" η άλλη! Σαν να θέλει η μία να... εμπνεύσει ή να διδάξει την άλλη!

Διπλό μήνυμα για το "τότε" και το "τώρα" που αν και με διαφορετικές αναφορές και αναγκαιότητες εντούτοις συνδέονται με ένα αδιόρατο αλλά υπαρκτό νήμα μνήμης και συνέχειας εδώ σ' αυτά τα αδούλωτα βουνά που η μαχητικότητα είναι σύμφυτη με την ορεσίβια ψυχοσύνθεση.

Άλλωστε τα μεγάλα και τα μικρά "ΟΧΙ" συναντώνται στους δρόμους του αγώνα εκεί που οι άνθρωποι δίνουν κάθε φορά το στοίχημα των δικών τους καιρών για τη Γη και την Ελευθερία!

ΥΓ. Επ' ευκαιρία της 28ης Οχτώβρη 1942 ---> Διαβάστε Ε Δ Ω το Αφιέρωμα του "Ευρυτάνα ιχνηλάτη" για την περίφημη μάχη του Κρίκελλου με επικεφαλής τον Άρη Βελουχιώτη.16 σχόλια:

Aris είπε...

Ως τη νικη.!!

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς αγαπητέ ιχνηλάτη το ΟΧΙ το λέμε πια από τον καναπέ, και μέσα από τους τοίχους δεν μας ακούει κανείς και κυρίως αυτοί που πρέπει να ακούσουν και να πράξουν το σωστό. στον καιρό μας αν αντισταθείς σε κάτι και νικήσεις είσαι επαναστάτης, αν χάσεις είσαι τρομοκρατική οργάνωση

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Που είσαι Άρη να δεις που πουλάνε τα βουνά μας!

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ είπε...

Ιχνηλάτη έδεσες ωραία το χτες με το σήμερα.

doctor είπε...

ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΑΤΑΚΤΟΙ" ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ.

Scorpion49 είπε...

Μόνο με αγώνες έχουν κερδίσει τη ζωή τους οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου. Τα συνθήματα ανάβουν τη σπίθα, οι πράξεις φέρνουν τα αποτελέσματα. Οι πραγματικοί -αληθινοί αριστεροί αγωνίζονται για έναν καλύτερο - δικαιότερο κόσμο, πάντα θα υπάρχει ελπίδα!!!

Giannis Pit. είπε...

Διπλό το μήνυμα ναι, Ευρυτάνα και οφείλουμε να το βαστάμε καλά στις καρδιές μας.
Την καλησπέρα μου.

kapetandiamantis είπε...

ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!

Φυσιολάτρης! είπε...

Λαέ θυμήσου...........το χώμα που πατάς.......... λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!!!!!!!!!!!!

Φυσιολάτρης! είπε...

και........... Ελεύθερα βουνά......... χωρίς αιολικά!!!!!!!!!!!

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Αρχηγός "ατάκτων" ο Αρης Βελουχιώτης;!
Για φανταστείτε τον ΕΛΑΣ ...μπουλούκι(!) ατάκτων(!).
Θα μου πείτε, εδώ γυρίστηκε ταινία, (και καλή κατά τα άλλα ταινία), που διόριζε τους Αμερικανούς ....ελευθερωτές του Αουσβιτς!

Ο Γιάννος από τα βουνά της Πινδου είπε...

Τουτον τον λογο θα σας πω δεν εχω αλλον κανενα .Γλεντηστε με τ αθανατο κρασι του 21ενα.Κωστης Παλαμας προς τους ΕΠΟΝΙΤΕΣ το 1943.Αιωνια ευγνωμοσυνη στους Παππουδες μας.

against the system είπε...

Το αίμα του Άρη Βελουχιώτη και των συντρόφων του δημιούργησε αυτό το ' 'αδιόρατο αλλά υπαρκτό νήμα μνήμης και συνέχειας ' ' για να διδασκόμαστε και να αγωνιζομαστε για όλα και σε κάθε εποχή.

άγριο κυκλάμινο είπε...

Μπράβο Ευρυτάνα, σε δύσκολους καιρούς με τις αναρτήσεις σου στέλνεις τα πιο ουσιαστικά και ψαγμένα μηνύματα.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Σε μια επέτειο που ακόμα γιορτάζουμε την παραχαραγμένη ιστορία και το ένδοξο ΟΧΙ του δικτάτορα Μεταξά, η ανάρτησή σου είναι ό,τι πιο ουσιαστικό και χρήσιμο για να μην ξεχνάμε ποιοι είπαν το ΟΧΙ και ποιοι θυσιάστηκαν για να κάνουμε εμείς σήμερα παρελάσεις.
Τα σέβη μου, Ευρυτάνα!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και σε αυτή την ανάρτηση.

Ψυχή βαθιά!