Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Δύναμη...


"Ακούστε με, τέσσερα ημισφαίρια της γης - συγγενής σας είμαι! Δώστε μου τη δύναμη να περπατήσω σε μαλακή γη, συγγενής όσων υπάρχουν είμαι! Δώστε μου τα μάτια να δω και τη δύναμη να καταλάβω ότι ίσως είμαι σαν εσάς. Με τη δύναμή σας μόνο μπορώ ν' αντιμετωπίσω τους ανέμους."

Ινδιάνικο ρητό - "Μαύρο Ελάφι" (1863-1950)

15 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Αν θέλετε κάντε "κλικ" επάνω στην υπογραφή blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης", στο τέλος του κειμένου, ώστε να διαβάσετε...

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Προσευχή!
Αφού φάγαμε ό,τι τρωγόταν σ' αυτόν τον ρημαδοπλανήτη, κι αφού αφανίσαμε λαούς και πολιτισμούς, προλαβαίνουμε άραγε να σωθούμε;
Τους χαιρετισμούς και τις ευχές μου Ευρυτάνα...

kapetandiamantis είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ!
ΜΠΡΑΒΟ ΙΧΝΗΛΑΤΗ.

Giannis Pit. είπε...

Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση στα Ινδιάνικα ρητά Ευρυτάνα;
Η πανανθρώπινη αντίληψη που έχουν. Για εκείνους δεν υπάρχουν κράτη και έθνη παρά άνθρωπος και γη. Μια απίστευτη αντίληψη που δείχνει αν μη τι άλλο κοινοκτημοσύνη; άλλες αντιλήψεις;
Είναι συγκλονιστικό.

Unknown είπε...

Ως άλλοι Ανταίοι αντλούμε δύναμη από τα Ψηλά Βουνά και τη Μάνα Γη! Θα βγούμε από αυτή τη δοκιμασία έστω και πληγωμένοι. Το ζήτημα είναι αν θα βγούμε πιο σοφοί ως προς την κοινωνική καταστροφή που επέφεραν οι κυβερνήσεις των δέκα τελευταίων ετών διαλύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας. Δυστυχώς αμφιβάλλω. Να είστε όλοι καλά!

Μάκης είπε...

φίλε μας καλέ, Ιχνηλάτη της αγαπημένης μας Ευρυτανίας, πράγματι αυτά τα ατελείωτα Ευρυτανικά Βουνά είναι δύναμη! Και όχι δύναμη καταπίεσης, όχι δύναμη κατάληψης, όχι δύναμη πολεμοχαρής, καταστροφική αλλά ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ!! Γι αυτό και θέλουν να τα "καταλάβουν" έντεχνα και πλήρως καλυμμένα με το φερετζέ της "καθαρής πράσινης ενέργειας" γιατί ξέρουν ακριβώς ότι αυτά εξ ορισμού θα τους δώσουν ΔΥΝΑΜΗ! Όσον αφορά στα ερωτήματα των φίλων που σχολιάζουν αν θα βγούμε πιο σοφοί από τον εφιάλτη που περνάει η γή μας, παρότι συνήθως αισιόδοξος εν προκειμένω δεν έχω κανένα σημάδι που να το δείχνει αυτό! Όταν μια κα Ελένη για παράδειγμα έκανε και κάνει καριέρα 30 χρόνια και "διδάσκει" δύο γενιές καθημερινά στα κανάλια παίζοντας με το ψάρι λούτσος κι εννοώντας ένα άλλο ...ψάρι,όταν την ίδια ώρα σπανίζουν οι εκπομπές αξιολογώτατων επιστημόνων μας, πρέπει να περιμένουμε κάτι καλύτερο;;;
Μάκης Φλώρος
Κρίκελλο Ευρυτανίας
αποκλεισμένος αλλά λέφτερος!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Σοφοί οι Ινδιάνοι!
Θα αγωνιστούμε...

Κική Κωνσταντίνου είπε...

υπεροχο!
θα το δανειστω για το φβ μου

να εισαι καλα φιλε μου αγαπημενε

Άιναφετς είπε...

Ήρθα να ενωθώ με όσους στέλνουν ενέργεια στη Γη μας, γιατί πιστεύω πως αν είμαστε ενωμένοι τα πάντα μπορούμε να πετύχουμε!
Καλή μας δύναμη!

Aris είπε...

Οι ινδιανοι σφαγιαστηκαν τοτε απο τους αποικιοκρατες.
Γαλλοι “επιστημονες” προτειναν πριν λιγες μερες να χρησιμοποιηθουν σαν πειραματοζωα κατοικοι της Αφρικης.
Ουδεν αλλο σχολιο..

Angelo De Amor είπε...

Είναι εντυπωσιακό πως οι ινδιάνοι επέμεναν για συμφιλίωση την ώρα που ο "πολιτισμένος" άνθρωπος τους δολοφονούσε!

Φυσιολάτρης! είπε...

Αυτοί που προέβησαν σε μαζική δολοφονία λαών.........θα λογαριαστούν μαζί τους!!!!!!!!!!Η ανθρωπότητα δεν θα παραδοθεί σε ένα νέο μεσαίωνα........από όλες τις απόψεις!!!!!!!!!!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ…

Ενώ ολόκληρη η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση λόγω της πανδημίας, κάποιοι αδίστακτοι, βρήκαν την ευκαιρία, να επισκεφθούν σήμερα τα βοσκοτόπια της Βαλαώρας για να κάνουν την προεργασία εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου 3.300 στρεμμάτων.

Την ίδια στιγμή που έχουν μπει απαγορεύσεις στην κίνηση των πολιτών, που ο κόσμος παραμένει στα σπίτια του και που ο Δήμος μας χάρις στη συνεργασία όλων μας παραμένει χωρίς κανένα κρούσμα, εμφανίστηκαν τις πρωινές ώρες στη Βαλαώρα, δύο (2) οχήματα με αθηναϊκές πινακίδες και αγνώστους οδηγούς.

Τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο, Αντιδήμαρχο, κατοίκους και εκλήθη η αστυνομία. Οι οδηγοί αυτών αρχικά επικαλέστηκαν ότι είναι τουρίστες και ύστερα δημοσιογράφοι, τελικά κατόπιν πιέσεως αποκάλυψαν ότι διενεργούν εργασίες στο χώρο που « προσδοκούν» να κατασκευαστεί ένα Φωτοβολταϊκό Πάρκο, το οποίο καταλαμβάνει το σύνολο των χορτολιβαδικών εκτάσεων της Βαλαώρας και εκτοπίζει από την περιοχή το σύνολο των κτηνοτρόφων.

Κι όλα αυτά δύο (2) μόνο μέρες μετά την κατάθεση από κτηνοτρόφους ενστάσεων κατά των πράξεων χαρακτηρισμού, που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος της ενδιαφερόμενης εταιρείας. Οι πινακίδες των οχημάτων βρίσκονται στην διάθεση της αστυνομίας και το γεγονός θα διερευνηθεί βαθύτατα από το Δήμο μας σε συνεργασία με την Αστυνομία, Είναι υποχρέωσή μας η προστασία των δημοτών μας από την πανδημία και δεν υποχωρούμε μπροστά στο οργανωμένο οικονομικό συμφέρον, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε ζητήσει να αναβάλλουν την επίσκεψη στα χωριά, οι ετεροδημότες μας.

Ξεκαθαρίζουμε προς όσους εποφθαλμιούν, ότι η μάχη κατά της δημιουργίας του Φαραωνικού μεγέθους Φωτοβολταϊκού Πάρκου στη Βαλαώρα, μπορεί να είναι σκληρή, μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά σίγουρα θα είναι νικηφόρα για το κτηνοτροφικότερο χωριό της Ευρυτανίας.

https://kretsistagr.blogspot.com/2020/04/blog-post_9.html?m=1

Αστοριανή είπε...

',,, αν είμαστε ενωμένοι τα πάντα μπορούμε να πετύχουμε!... Annafets

Οσο για το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ..
Ντροπή~~~~

χρειάζεται ΤΙΜΩΡΙΑ!

"αστοριανή, ΝΥ

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Ευχαριστούμε φίλες και φίλοι για τις επισκέψεις και τα σχόλια.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!