Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Στη Γυναίκα...


Στη Γυναίκα...
τη σύντροφο, τη μάνα, την κόρη, την αδελφή, τη φίλη
στην πιο γλυκιά νότα στο τραγούδι της ζωής
που αγαπά
που μοχθεί 
που αγωνίζεται
που ονειρεύεται

Στη Γυναίκα... 
"της αγάπης το λουλούδι 
 του βίου χάδι και τραγούδι"
όπως την ύμνησε και ο δικός μας αλησμόνητος Ευρυτάνας ποιητής Δώρης Άνθης (βλ εδώ!). 

blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"

11 σχόλια:

άγριο κυκλάμινο είπε...

Ευρυτάνα ιχνλάτη συγχαρητήρια για την πολύ όμορφη και συγκινητική ανάρτηση σου, κυρίως που ποτέ δεν ξεχνάς τις επετείους και να αποτίεις τιμή στα σημαντικά και τα ωραία της ζωής!Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες.

Giannis Pit. είπε...

Λιτό, απλό, σαφές, αληθινό.
Καλησπέρα Ευρυτάνα.

Αστοριανή είπε...

Πανέμορφα λουλούδια
από πανέμορφη Ψυχή.

Σε ευχαριστούμε θερμά.

"αστοριανή"
ΝΥ

kapetandiamantis είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
KAI ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑΥΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΒΙΑ, ΣΥΧΝΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.
ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..

Aris είπε...

Μπραβο.
Η ιστορικη παραπομπη στο τελος πιστοποιει οτι η γυναικα στην Ελλαδα χειραφετηθηκε με το ΕΑΜ.

drastiria είπε...

Ευχαριστούμε για την όμορφη ανάρτηση. Η γυναίκα πρέπει να συνεχίσει να παλεύει για τα δικαιώματα της!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Aπ' τις πιο ωραίες "εορταστικές" αναρτήσεις που διάβασα. Λόγια ουσίας που τιμούν τη γυναίκα και το ρόλο της στην κοινωνία. Να είσαι καλά Ευρυτάνα!

Φυσιολάτρης! είπε...

Στη γυναίκα.............

που αγαπά..............και ομορφαίνει τη ζωή μας!!!!!!!!!!!!!!!!!
που μοχθεί............στη δουλειά στο σπίτι στην οικογένεια!!!!!!!!!
που αγωνίζεται...........από την Παλαιστίνη μέχρι την άκρια της γης!!!!!!!!!!!
που ονειρεύεται..........και ελπίζει σε κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα!!!!!!!!!!!!

Εύγε!!!!!!!!!!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Σας ευχαριστούμε για τις επισκέψεις, τις αναδημοσιεύσεις και τα σχόλια.

Μάκης Κρίκελλο Ευρυτανίας είπε...

Καλημέρα Ευρυτάνα Ιχνηλάτη με την τόσο εκλεκτή παρέα σου!
Ήθελα κι εγώ ν' αφήσω τα δικά μου λουλούδια...Όχι όμως σε όλες τις γυναίκες συλλήβδην! Αλλά σ' εκείνες που πραγματικά μόχθησαν και μοχθούν για το ΚΟΙΝΟ καλό, σ' εκείνες που έκαναν σωστή "χρήση" του όρου "Χειραφέτηση" που έγινε ψωμοτύρι ακόμα κι από εκείνους που με άλλους τρόπους ΔΥΝΑΣΤΕΥΑΝ και συνεχίζουν να ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ όχι μόνο τη γυναίκα αλλά όλον τον λαό...και ειδικά τους πιο φτωχούς και ευάλωτους! Η δική μου γνώμη για την "απελευθέρωση από τα δεσμά μιας εξουσίας" όπως ερμηνεύεται ο όρος χειραφέτηση, είναι ότι πολλοί άντρες και γυναίκες ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ούτε καν να τον σκεφτούν, και ούτε φυσικά να τον εφαρμόσουν!! Είναι πιστεύω "γονιδιακό" το θέμα της ανάλογης παιδείας, ώστε η σχέση δύο ανθρώπων σ' ένα ζευγάρι να εμπνέεται από αλληλοσεβασμό κι αγάπη, από ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων και συμβιβασμών , όχι γιατί το επιβάλλει κάποιος ανθρώπινος νόμος, αλλά επειδή έτσι οι ίδιοι κοιμούνται με ήσυχη συνείδηση! Γι αυτούς τους ανθρώπους κι αυτά τα ζευγάρια δεν πιστεύω ότι η σημερινή μέρα λέει κάτι παραπάνω από μια άλλη μέρα του Θεού! Να είστε όλοι καλά και προπάντων αγαπημένοι....Δεν είναι δα και τόση μεγάλη η ζωή να έχουμε χρόνο και για τσακωμούς....Μία έμπρακτη συγγνώμη όταν ξεφεύγουμε είναι πολύ καλύτερη από μια ανθοδέσμη, χωρίς όμως ποτέ να μειώνεται η προσφορά της !!!!!!!!!

Λαμπρινή είπε...

"Πλύνε τα πιάτα, πλύνε τα ρούχα, μαγείρεψε , καθάρισε, σιδέρωσε. Γίνε όμορφη, μεγάλωσε τα παιδιά, βγάλε τα σκουπίδια, φτιάξε το κρεβάτι, τάισε τα παιδιά, να είσαι κομψή , να είσαι διακριτική , μην παραπονιέσαι.
Έλα σπίτι νωρίς, κάνε χρόνο για τον εαυτό σου, βάλε μακιγιάζ, βγάλε τα φρύδια σου, πήγαινε και κανένα κομμωτήριο, σκέψου για όλους , φρόντισε τον εαυτό σου, να είσαι καλή με τους ανθρώπους. Πήγαινε στην αγορά, μάντεψε τι θέλουν να φάνε τα μέλη της οικογένειας. Άντεξε τις κατηγορίες για το πόσο αλμυρό είναι το φαγητό. Συγχώρεσε, ξεπέρασε. Μάζεψε το τραπέζι και δες ότι έχει εμφανιστεί ένα άλλο πιάτο στο νεροχύτη.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε εξαιρετικά ευγνώμονες εάν έχετε μια γυναίκα στο σπίτι που κάνει τα μισά από τα παραπάνω. Δώστε της ένα λουλούδι, σηκώστε τον κώλο σας από την καρέκλα όταν έρχεται σπίτι, πάρτε την στην αγκαλιά σας, σεβαστείτε την και βάλτε την πρώτη σε αυτόν τον κόσμο γιατί κάθε στιγμή της ζωής της είναι μια θυσία προς τιμή σας.
Ονομάζεται ΓΥΝΑΙΚΑ, μητέρα, φίλη !"