Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτή η ΓΗ είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ !

17 σχόλια:

Aris είπε...

Ο μαζικος λαικος αγωνας δειχνει το δρομο.
Ψυχη βαθεια!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Aπό την Εφημερίδα των Συντακτών
Τάσος Σαραντής

Μπουλντόζες, σεκιούριτι και ΜΑΤ «πάτησαν» τα Αγραφα

Αστυνομοκρατία

Προκειμένου να προωθηθούν τρία λαστιχοφόρα μηχανήματα ιδιωτικής τεχνικής εταιρείας, ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες κοντά στον αυχένα της Νιάλας, πάνω από τον οικισμό Καμάρια, επιστρατεύτηκαν για τη συνοδεία και την «προστασία» τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Ευρυτανία και την Καρδίτσα, ακόμη και «κλούβα» με ΜΑΤ.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σε άλλα κομβικά σημεία του βουνού, ελέγχουν όποιον θέλει να προωθηθεί προς τα ψηλά, ουσιαστικά απαγορεύοντας την πρόσβαση, ενώ σεκιουριτάδες αλωνίζουν στο βουνό εδώ και μήνες. Ετσι, η ευρύτερη περιοχή στα όρια των θεσσαλικών και ευρυτανικών Αγράφων βρίσκεται αποκλεισμένη από έναν αστυνομικό κλοιό.

Το καθεστώς αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί αυτές τις μέρες στα Αγραφα για χατίρι των ιδιωτικών εταιρειών κατασκευής αιολικών εγκαταστάσεων συμπληρώνεται από τις αστυνομικές έρευνες σε ιδιόκτητα κτίσματα ανθρώπων που δεν είναι θετικά διακείμενοι στα σχέδια ισοπέδωσης των βουνοκορφών, με την αιτιολογία ότι πραγματοποιούνται έρευνες για ναρκωτικά και για τον… Παλαιοκώστα.
Η εμφάνιση των μηχανημάτων και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων προκάλεσε την κινητοποίηση αρκετών κατοίκων της περιοχής και μελών οργανώσεων που εναντιώνονται στην εγκατάσταση των αιολικών, οι οποίοι κάλεσαν σε συγκέντρωση στις 21/9 στον σιδηροδρομικό σταθμό Καρδίτσας. Η διαμαρτυρία βρέθηκε επίσης υπό στενό αστυνομικό κλοιό, που ακολούθησε την αυτοκινητο-πορεία στα βουνά των Αγράφων.

Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βραγγιανών οι ισχυρές αστυνομικές έκλεισαν τον δρόμο και απαγόρευσαν την πρόσβασή τους προς τον αυχένα της Νιάλας.
Η εγκατάσταση μηχανημάτων για τα αιολικά έργα στα Αγραφα προκάλεσε την αντίδραση της δημάρχου και μελών του δημοτικού συμβουλίου της Λίμνης Πλαστήρα.

Οπως ανέφεραν σε δήλωσή τους, «η εταιρεία, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες από Δασαρχείο, υπουργείο και δήμους, προέβη παράνομα στην εγκατάσταση των μηχανημάτων έργων. Είναι έτοιμη να επέμβει παράνομα στη φύση και το περιβάλλον των Αγράφων, χωρίς να έχει καταθέσει ουσιαστική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (…)». Στη συνέχεια, καταδικάζουν την αστυνομική παρουσία στην περιοχή «με στόχο την προστασία της εταιρείας, που είναι παράνομη. Η Ελληνική Αστυνομία όφειλε να ζητήσει τις σχετικές άδειες και όχι να κάνει πλάτες στην εταιρεία», ανέφεραν, απαιτώντας την άμεση αναστολή των εργασιών.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ‘ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ’ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Εδώ και μια εβδομάδα στα βουνά των Αγράφων βρίσκονται 3 μηχανήματα (πάνω από τα Καμάρια) συνοδευόμενα από σεκιούριτι και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν κατακλύσει την περιοχή ελέγχοντας διαρκώς ποιος και γιατί περνάει.

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο οι εργολάβοι μπορούν να ανέβουν στο βουνό, καθώς η μετατροπή των Αγράφων σε μια βιομηχανική ζώνη ανεμογεννητριών, βρίσκει απέναντι τις τοπικές κοινωνίες και ένα αρκετά μεγάλο δυναμικό ανθρώπων που αντιτίθεται στη λεηλασία της φύσης.

Το προηγούμενο Σάββατο δώσαμε μια πρώτη άμεση απάντηση τόσο στις κινήσεις της εταιρείας , όσο και στις δυνάμεις της αστυνομίας, κάνοντας κατανοητό, ότι δεν έχουν θέση σε αυτά τα μέρη.

Θεωρούμε πως οι δράσεις και η παρουσία μας πάνω στο βουνό πρέπει να πολλαπλασιάζονται, γεμίζοντας την ορεινή περιοχή με κόσμο που δεν θα επιτρέψει την καταστροφή των Αγράφων. Με την συνεχή παρουσία μας να δηλώσουμε, την αντίθεση και αντίσταση, στα σχέδια των επενδυτών και του κράτους για την γη μας. Να δηλώσουμε ότι θα αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια, χωρίς να μας φοβίσουν οι κατασταλτικές δυνάμεις.

Καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες και Ευρυτάνες, όλους τους κατοίκους των Αγράφων, όλους τους φίλους των βουνών και τους αγωνιστές, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την υπεράσπιση των βουνοκορφών.

Καλούμε την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη και ώρα 10.00 σε συγκέντρωση στον σταθμό των τρένων στην Καρδίτσα, ώστε με την μαζική μας παρουσία, να ξεκινήσουμε για παρέμβαση στην περιοχή των Αγράφων, στέλνοντας ξανά το μήνυμα της αντίστασης στο έγκλημα που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ‘ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ’ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Αστοριανή είπε...

Η Ελληνική Αστυνομία όφειλε να ζητήσει τις σχετικές άδειες και όχι να κάνει πλάτες στην εταιρεία», ....


..and Mr Mitsotakis ???? !!!

Μάκης είπε...

Στείλε το όπως έχει φίλε Ιχνηλάτη στο προσωπικό email του πρωθυπουργού μας, που πριν μερικά χρόνια στις Κορυσχάδες όταν ρωτήθηκε αν στο βουνό πάνω απ' το χωριό, το κατάφυτο από έλατα, αν εκεί θα έβαζε Α/Γ απάντησε και μείναμε εμβρόντητοι: "Γιατί Όχι;;"
Το συμπέρασμα είναι ότι
"Αν δεν είμαστε ενωμένοι ως μια γροθιά σε τέτοια θέματα τουλάχιστον, πέρα από κομματικές ταυτότητες και προσωπικά πρόσκαιρα συμφέροντα, θα λυμαίνονται τον τόπο εκείνοι που δεν έχουν Θεό μέσα τους αλλά ως θεό τους το χρήμα και μόνο αυτό"
Μάκης Φλώρος
Κρίκελλο Ευρυτανίας

Άρης Άλμπης είπε...

Να ασκηθεί αφόρητη πίεση σε όλους τους εκλεγμένους.
Θα μετατρέψουν τις αδούλωτες πανέμορφες κορυφές σε αποκρουστικές βραχονησίδες τής στεριάς.
Αυτοί οι σπουδαγμένοι που εμπλέκονται είτε ως σχεδιαστές είτε ως ελεγκτές δεν ντρέπονται;

Άιναφετς είπε...

Και όταν τα βουνά θυμώνουν, αλίμονο μας!

Angelo De Amor είπε...

Τα δάση, τα βουνά, οι θάλασσες, ο αέρας, ο ήλιος ανήκουν στο Λαό και μόνον σε αυτόν!

Όσο και αν θέλουν να μας πείσουν πως οι τέτοιου είδους ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δείχνουν το σωστό πρόσημο στην οικολογία δε μπορούνε να μας πείσουν. Άραγε μην γελιόμαστε μόνο η ύπαρξη καταστολής φτάνει και περισσεύει για να μας πείσει πως το πράμα βρωμάει.

Βλέποντας ακόμη τη σημαίνει ανεμογεννήτριες και τη σημαίνει αιολικό πάρκο (εκεί που έχουν πραγματοποιηθεί π.χ Ροδόπη), μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα: 1) Χοντρές μπίζνες με χοντρά κεφάλια (Ρόκας, Μπόμπολας, Ζιμενς κ.α) 2) Περιβαλλοντικές επιπτώσει, ένα βουνό από καταπράσινο έγινε χωματόβουνο για να υποδεχτεί τα γιγάντια τέρατα με τις ρίζες του από μπεντά να ποτίζουν όλο το υπέδαφος 3) Ο λαός της περιοχής ξένος στον ίδιο του το τόπο.

Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα! Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία! Ναι στο στην δημόσια κοινωνική λαϊκή ενέργεια! Όχι στις μπίζνες των λεφτάδων στο όνομα της δήθεν "πράσινης" ανάπτυξης!

kapetandiamantis είπε...

ΤΟ ΧΟΝΤΡΥΝΑΝ ΠΟΛΥ! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΡΟΜΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ.
ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ.

Giannis Pit. είπε...

Τα λεύτερα και βουτηγμένα στην ιστορία βουνά των Αγράφων ήδη τελούν υπό κατοχή. Και αυτά με τη σειρά τους θα πάρουν την άγουσα της "πράσινης ανάπτυξης" με την παθητική αποδοχή της κοινωνίας. Πλέον, είτε με την τρομοκρατία είτε με την ενσωμάτωση, έχουν τη δυνατότητα και περνάνε ότι θέλουν Ευρυτάνα, όποτε θέλουν.
Δυστυχώς.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Καλή δύναμη να έχετε στους αγώνες που έρχονται.
Αν βρουν συσπειρωμένους τους κατοίκους και δεν τους δελεάσουν με τα γνωστά "καθρεφτάκια" τους, θα κάνουν πίσω.
Εύχομαι αυτά τα ιερά χώματα που ορέγονται να τα χαλάσουν, να γίνουν οι ταφόπλακες στα σχέδιά τους.
Ντροπή τους πια!...

Φυσιολάτρης! είπε...

Ολες οι φωτογραφίες σου είναι συγκλονιστικές......ξεχώρισα όμως την τρίτη όπου στην "προσωπογραφία" του βουνού.......διαφαίνεται όλος ο σπαραγμός και η αγωνία για το μέλλον του τόπου μας!!!!!!!!Είναι σαν να βροντοφωνάζει.....γη και ελευθερία στα Αγραφα......ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά!!!!!!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=964313863911638&id=100009991006875&__tn__=K-R

Φωτογραφίες από τη μαζική παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή οπού είναι σταθευμένα τα μηχανήματα στα Άγραφα(πάνω από Καμάρια).

Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά - κάτω τα χέρια από τα Άγραφα

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...


8ή Πανθεσσαλική Ορειβατική συνάντηση.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η διαφύλαξη των αξιών που κληρονομήσαμε είναι υποχρέωση όλων.
Ο καιρός είναι αίθριος και οι δρόμοι ανοιχτοί προς τα δω..
Κάντε τον κόπο κι ελάτε μια βόλτα στα βουνά, να δείτε τα έλατα και τις περήφανες βουνοκορφές, να αναπνεύσετε τον καθαρό αέρα που δικαιούστε να αναπνέετε, να πιείτε νερό απ' τις κρυστάλλινες πηγές, να ακούσετε δυο λόγια χρήσιμα που σας αφορούν άμεσα..
Άνθρωπε.. Κάποτε οδήγησες, περπάτησες, πρωτοφίλησες, κυνήγησες, ψάρεψες, φωτογράφησες, μάζεψες καρπούς και φρούτα, γέμισες τα μπιτόνια σου νερό, περηφανεύτηκες για τα αγνά προϊόντα της φύσης που σε φίλεψαν, κατασκήνωσες και κολάτσισες δίπλα στο ποτάμι και ακόμη βρίσκεις στα συρτάρια του σπιτιού σου φυλαγμένες τις όμορφες αναμνήσεις..
Η αντίσταση απέναντι στην ανεξέλεγκτη βιομηχανοποίηση των βουνών δεν αφορά μόνο την ευαισθητοποιημένη ορειβατική, φυσιολατρική κοινότητα, αλλά όλους μας..
Αύριο το πρόβλημα θα είναι στη δική σου πόρτα..στο δικό σου όμορφο βουνό που αναβαθμίζει το βιοτικό σου επίπεδο και μόνο που στέκεται εκεί..σκέψου τι θα κάνεις αν το χάσεις ή μάλλον, ρώτα αυτούς που ζούνε ήδη τις συνέπειες (αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς)..
Πως είναι να ζεις ταπεινωμένος στον τόπο που η υπερηφάνεια των ανθρώπων περίσσευε και οι πρόγονοι μας έχυσαν το αίμα τους για να μας αφήσουν αξίες και ιδανικά που ρίζωσαν σ αυτά τα βουνά μέσα από αγώνες;;
''Δεν τι λέμε σε κανέναν'', μην μπερδευόμαστε, ο καθένας έχει δικαίωμα να ξοδεύει τον χρόνο του όπως κι όπου θέλει..
Καλά θα ήταν να βγείτε όλοι στα βουνά του τόπου σας και υψώστε το ανάστημα σας..γιατί χρειαζόμαστε λεύτερα τα βουνά μας, χαμογελαστούς τους ανθρώπους που κατοικούν ανάμεσα τους, αλλά και όλους όσους τα αισθάνονται..

#save_greek_mountains

doctor είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ! ΚΑΘΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΝΟΣ ΣΠΑΝΙΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΟΠΙΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΓΛΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΔΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ, ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΧΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΠΑΧΥΛΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ (ΔΗΛ. ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΑΡΩΓΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ!
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΤΟΝ!
ΚΑΤ' ΕΜΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΝΑ ΕΜΨΥΧΩΣΕΙ, ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ "ΤΟ ΚΑΡΟ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ!

Unknown είπε...

Έφθασε η ώρα και δεν θα κάνουμε πίσω.Για τα παιδιά μας ,τα βουνά μας τον αέρα μας τη γη μας.Δύσκολος ο αγώνας αλλά ποτέ δεν μας χαρίστηκε τίποτα.Ραντεβού στα Άγραφα!!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Ευχαριστούμε για τις επισκέψεις, τις αναδημοσιεύσεις, τις ενημερωτικές παραθέσεις και τα σχόλια.
Δείτε και την επόμενη ανάρτησή μας...