Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Εμείς λέμε ξεκάθαρα ΟΧΙ. Εσείς;;;


"Αυτός που έχει το ένα πόδι στο κανό και το άλλο στη βάρκα θα πέσει στο ποτάμι» 

(σοφό ινδιάνικο γνωμικό)

ΥΓ. Ως μία χρήσιμη υπενθύμιση προς ορισμένους τοπικούς παράγοντες, παραγοντίσκους, πολιτικάντηδες εξουσιαστές και σία, που εκ παραδόσεως διακρίνονται στο... άθλημα της κολοτούμπας και στην τέχνη της διγλωσσίας. Εμείς είμαστε απολύτως ξε-κά-θα-ροι!!! Εσείς;;;

16 σχόλια:

Aris είπε...

Ζητημα ειναι αν το 20% απο αυτους που περιγραφεις θα παραμεινουν με συνεπεια και ως το τελος διπλα στον αγωνα του κοσμου. Η μεγαλη πλειοψηφια τους καπου στη διαδρομη θα τα βρει αμεσα η εμμεσα με την κρατικη εξουσια.!!
Ηδη απο καποιους εχει διαφανει..

jorge είπε...

Οι λαοί όταν βρίσκονται σε κίνηση είναι πάντα ξεκάθαροι! Η ενέργεια στη διαχείρισή της από το λαό θα λαμβάνει υπ'οψη της ΚΑΙ το περιβάλλον ΚΑΙ την ιστορία, με κεντρικό σχεδιασμό και λογοδοσία! Οι τωρινοί υπεύθυνοι με ποιους είναι;

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

ΟΛΟΙ λοιπόν προ των ευθυνών τους.
Αντε να τους δούμε ΟΛΟΥΣ!

doctor είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ~ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

Giannis Pit. είπε...

Α ναι! ίδιο των κλασικών τοπικών παραγόντων γνωστής προέλευσης είναι η ακροβασία πάνω στις βάρκες. Δημαγωγοί κλασικοί, αλιείς ψήφων και υπηρέτες συμφερόντων, προσπαθούν να επικαλύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις με διάφορα προσωπεία. Το κάλεσμα να γίνουν σαφείς και το ξεμπρόστιασμά τους είναι το καλύτερο δυνατό.
Καλησπέρα Ευρυτάνα.

Φυσιολάτρης! είπε...

Σωστά το θέτεις........Να συμπληρώσω ότι η συντριπτική πλειονότητα από δαύτους......αποτελούν χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος........άρα καμία εμπιστοσύνη!!!!!!!Τόσο απλά και......ξεκάθαρα!!!!!!!

Άιναφετς είπε...

Λέω ΟΧΙ και προσθέτω πως ένα νέο ρεύμα ειδικά εκτός Ελλάδας έβγαλε το φωτοβολταϊκά εκτός και τις ανεμογεννήτριες αναποτελεσματικές, υπομονή και μας έρχεται!!!

Μάκης είπε...

Μπράβο! Οι επιλογές ...και με ολίγον ναι αλλά κ όχι, αφήνουν κερκόπορτες ανοιχτές. Δε μπορεί στο όνομα μιας τσάμπα "επένδυσης" να χαρίζονται χιλιάδες στρέμματα ζωοφόρου δημόσιας γης σε κάποιους πονηρούς!! Αυτό αποτελεί εσχάτη προδοσία!! Δε μπορεί " εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα" να φυτρώσουνε τσιμέντα κι ανεμογεννήτριες! Ας επιδοτήσουν τους απλούς ανθρώπους να παράξουν καθαρή ενέργεια, αν πράγματι νοιάζονται γι' αυτή, κι ας διδάξουν κάθε μέρα τον κόσμο στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, στην προσεχτική χρήση του νερού, κι όχι στην συνεχή αέναη και ανόητη πλανητοφάγα ψευδώνυμη ανάπτυξη με αύξηση της κατανάλωσης πόρων!!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Μαζί σου ενώνουμε και τις δικές μας φωνές Ευρυτάνα!
Το να τα βάζεις με τη φύση, είναι καταδικασμένο εκ προοιμίου.
Δεν θα τους βγει αυτό το "πρότζεκτ", είμαι βέβαιη.
Αγάντα!...

mpaltis είπε...

…σχετικά με το ζήτημα αυτό… θα θέλαμε να προτείνουμε να δούμε όλοι (και ο Ευρυτάνας Ιχνηλάτης και οι φίλοι του Blog) κάτι πρόσφατο από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας της περασμένης Πέμπτης 27 Αυγούστου 2020… υπάρχει το βίντεο στο YouTube… γράψτε επάνω Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας της 27/08/2020 και θα σας το βγάλει… Δείτε από το συνολικό χρόνο 2:32:45 του βίντεο… τα σημεία 00:22:50’ έως 00:26:25’ (ερώτηση πρό ημερησίας διατάξεως)… και από το 1:27:13’ έως 1:49:05’ (συζήτηση & απόφαση για το 5 θέμα της συνεδρίασης)… Δείτε όλοι το βίντεο και θα θέλαμε τα σχόλιά σας επί των λεγομένων εκεί…!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

φυσικα και οχι!!!

καλημερα καλε μου φιλε

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Αγαπητέ φίλε “mpaltis”, το βίντεο με τα αποσπάσματα που μας πρότεινες είναι χαρακτηριστικότατο!Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ποιοι συντάσσονται με ποιους και με ποιες πονηρές μεθοδεύσεις και ελιγμούς προωθούν την κρατική πολιτική λειτουργώντας επί της ουσίας ως το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Επίσης είναι έκδηλο και ποιοι στέκονται στο μετερίζι της αντίστασης για να μην παραδοθεί βορά στα αδηφάγα επιχειρηματικά συμφέροντα η γη και ο τόπος μας. Και για να είμαστε ειλικρινείς και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, εντέλει πρόκειται για δυο ”διαφορετικούς κόσμους” όπου... “έκαστος εφ ω ετάχθη”!
Γι αυτό ας μην εθελοτυφλεί πλέον κανείς.
Μόνο ο κόσμος με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή του στο κίνημα αντίστασης μπορεί να βάλει φραγμό στην επέλαση της βαρβαρότητας.

άγριο κυκλάμινο είπε...

Να που για μία ακόμη φορά μια σοφή ινδιάνικη παροιμία βγάζει προβληματισμούς και στέλνει μυνήματα και για πολλές σύγχρονες καταστάσεις.
Δεν θεωρώ ότι όλοι είναι ίδιοι ούτε πως πρέπει να τσουβαλιάζονται όλοι συλλήβδην, όμως είναι απαραίτητο να υπάρχει η δέουσα προσοχή απέναντι σε εκείνους που ακροβατούνε ανάμεσα στις βάρκες και που χτυπούνε μια το σφυρί και μια το πέταλο.
Αυτοί είναι και οι πιο επικίνδυνοι γιατί ενώ παρουσιάζονται σαν σύμμαχοι μας, βρίσκονται στο αντίπαλο στρατόπεδο.

γαντζος είπε...

Παραγοντισκοι, πολιτικάντηδες είναι λύκοι με προβιά προβάτου. Ο λαός να οργανωθεί μόνος του μέσα από τά σωμάτια του ,τής επιτροπές αγώνα και να βάλει στην μπάντα τους τυχοδιώκτες οπορτουνιστών πού πάνε όπου φυσάει ο άνεμος και γυρίζουν ποιο γρήγορα και από τής ανεμογεννήτριες

NS είπε...

Ειδικά στην Ευρυτανία και τη Φθιώτιδα έχουμε δει και ξαναδεί στο έργο με το κανό και τη βάρκα διάφορους τέτοιους.

Ορισμένοι έχουν αναλάβει εργολαβία όλα αυτά τα δέκα και βάλε χρόνια το ξέπλυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της στρατηγικής της "απευλευθέρωσης" της ενέργειας και της "ενεργειακής ασφάλειας" που έχει χαράξει, και των διάφορων κυβερνήσεων και των τοπικών κομματαρχών, δημάρχων, περιφερειαρχών κτλ που την υλοποιούν.



ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Ευχαριστούμε για τις συμμετοχές στην ανάρτηση.
Ο αγώνας συνεχίζεται...