Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

"Ούτε η βροχή δεν μας σταματά, κάτω τα χέρια από τα Άγραφα"!



ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ("του πεζοδρομίου") ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Μία επιτυχημένη κινητοποίηση με πλήθος κόσμου συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας το βροχερό απόγευμα της Τετάρτης. Την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού (11 Δεκέμβρη) την τίμησαν με την ενεργό παρουσία τους στους δρόμους του αγώνα όλοι εκείνοι που δεν δέχονται να μείνουν απαθείς μπροστά στο όργιο καταστροφής που επιχειρείται στα βουνά μας -τη συλλογική περιουσία μας- από το συνασπισμό κεφαλαίου, κυβερνήσεων/ κρατικής εξουσίας.

Το ραντεβού ήταν στο Μοναστηράκι. Δεν άργησε να φανεί πως "η πλατεία ήταν γεμάτη απ' το νόημα που 'χε κάτι απ' τις φωτιές"! Κι αυτές "οι φωτιές" δεν ήταν άλλες από εκείνες που άναβαν οι ψυχές και οι αγωνιστικές διαθέσεις τόσων πολλών ανθρώπων που έδωσαν πραγματικά βροντερό παρόν στο κάλεσμα αντίστασης. Μεγαλύτεροι σε ηλικία που φάνταζαν παλικαρόπουλα, ενθουσιώδεις νέοι και νέες, γονείς με μικρά παιδιά, όλοι ήταν εκεί, για να σπάσει η σιωπή και να μην υπάρξει συνενοχή. Συναντήθηκαν ακόμη και συμπατριώτες που είχαν πολύ καιρό να ειδωθούν μα αντάμωσαν σε τούτο το ξεχωριστό ραντεβού!




Η πλατεία και οι δρόμοι γέμισαν με πανό ενάντια στη λεηλασία της φύσης και του λαού από τις ανεμοεταιρείες με αιχμή του δόρατος εκείνα που αφορούσαν τα Άγραφα, μα και άλλες περιοχές που πλήττονται. Επιπλέον υπήρχαν και πανό αλληλεγγύης στους απειλούμενους με διώξεις αγωνιστές.



Συμμετείχαν δεκάδες συλλογικότητες πολιτών, επιτροπές αγώνα, δίκτυα, κινήσεις, ανοιχτές συνελεύσεις, σωματεία, σύλλογοι κατοίκων και κινήματα από τα Άγραφα, την Ευρυτανία, την Καρδίτσα, Μεσοχώρα-Αχελώο, την Ήπειρο, τη Χαλικιδική, την Κόρινθο, την Τήνο, την Άνδρο, την Κρήτη, την Εύβοια, την Ικαρία, τη Μάνη,την Αττική κ.ά







Άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές αναφορές, με τις επιμέρους οπτικές τους, με τις συμφωνίες και τις διαφωνίες τους, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν όλοι μαζί, κάτω από μια κοινή πρόθεση: ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στην επέλαση της βαρβαρότητας, να σταθούν κόντρα στην αρπαγή του φυσικού πλούτου και την ισοπέδωση της ομορφιάς, της ιστορίας και του πολιτισμού από τα ποικιλόμορφα επιχειρηματικά τραστ. 

Η πορεία ξεκίνησε μέσα σε δυνατή βροχή, κατακλυσμιαία θα 'λεγε κανείς. Που όμως δεν πτόησε στο παραμικρό τον κόσμο που σαν ανθρώπινο ποτάμι κατέλαβε τους δρόμους με φοβερό παλμό και συνεχή συνθήματα. Κυριάρχησαν τα εξής:

"Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία-αγώνας για τη γη και την ελευθερία", "Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά-κάτω τα ξερά σας από τα Άγραφα", "Λευτεριά, λευτεριά, λευτεριά στα Άγραφα", "Από τα Άγραφα ως τη Χαλκιδική-αγώνας για τη φύση αγώνας για ζωή", "Κράτος και κεφάλαιο ληστεύουν τα βουνά-κάτω τα χέρια από τ' Άγραφα", "Ουτε αιολικά ούτε εξορύξεις-έξω απ' την Ελλάδα οι επιχειρήσεις", "Η πράσινη ανάπτυξη δεν μας παραμυθιάζει-τη φύση καταστρέφει και τα βουνά ρημάζει", "Το πάθος για τ' άγρια βουνά είναι δυνατότερο απ' τα αιολικά", "Κάτω τα χέρια απ' τους αγωνιστές", "Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή ενάντια σε κράτος και κάθε επενδυτή" και πολλά ακόμη, πιο εξιδεικευμένα, που αφορούσαν και τις επιμέρους τοπικές κοινωνίες που βιώνουν το πρόβλημα των ΒΑΠΕ.


Επίσης ακούστηκαν και κάποια ιδιαίτερα μα συγκινητικά συνθήματα όπως: "Τα σχέδια για τ' Άγραφα θα μείνουνε στους χάρτες-σε τούτα τα βουνά θα ξαναβγούν αντάρτες" ή "Από τους παππούδες μας μέχρι τη γενιά μας-έξω οι εταιρείες από τα βουνά μας",

καθώς και άλλα πρωτότυπα κι ευφάνταστα, π.χ.: "Η πράσινη ανάπτυξη είναι μια απάτη-νόμος είναι το δίκιο του ορειβάτη", "Άνεμοι αντίστασης πνέουν στα βουνά-εμείς θα εμποδίσουμε τα αιολικά", κλπ.

Υπό καταρρακτώδη βροχή - μα κανείς δεν φεύγει...
(όπως έλεγαν κάποιοι: "τόσες καταιγίδες φάγαμε στα βουνά, ας φάμε και μία ΓΙΑ τα βουνά"!)

Κι όσο η βροχή δυνάμωνε, τόσο δυνάμωναν και τα συνθήματα: Κάποιος, κάποια στιγμή, ρίχνει το σύνθημα... "ούτε η βροχή δεν μας σταματά-κάτω τα χέρια από τ' Άγραφα" και γίνεται χαμός! Έβλεπες πρόσωπα να στάζουν μες στη δυνατή βροχή αλλά και να λάμπουν από ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Κι αυτό γιατί όλοι ένοιωθαν ότι δεν είναι μονάδες, αλλά κομμάτι ενός ισχυρού και αξιόμαχου συνόλου που προσδίδει και ατομικά στον καθένα δύναμη, θάρρος και πίστη για την τελική νίκη.


"Ούτε η βροχή δεν τους σταματά..."

Η πορεία πέρασε την Αθηνάς, ανηφόρισε την Σταδίου και έφθασε στη βουλή. Εκεί "καταλήφθηκε" ο αναγκαίος χώρος ώστε να τοποθετηθούν τα πανό με φόντο το κτήριο, ενώ φωνάχτηκαν και πάλι συνθήματα από τους διαδηλωτές.





Για αρκετή ώρα ο κόσμος παρέμεινε, συζητούσε με θέρμη, αντάλλασε απόψεις, προτάσεις, ιδέες, εκδηλώνοντας με κάθε τρόπο τη διάθεσή του για να συνεχιστεί ακόμη πιο μαζικά αυτός ο δίκαιος αγώνας...

Η προγραμματισμένη συναυλία που θα ακολουθούσε αναβλήθηκε λόγω της καταρρακτώδους βροχής, αλλά κάποιες φορές τι καλύτερο από τη "μουσική φωνή της αντίστασης" εκ μέρους χιλιάδων ανθρώπων που έδωσαν μια διαφορετική νότα στην Αθήνα του Δεκέμβρη ...

Και ποιος ξέρει, ίσως κάπου από εκεί ψηλά, από τη μαρτυρική Νιάλα των Αγράφων, οι άυλες μορφές των προγόνων αγωνιστών να έστελναν το δικό τους αετίσιο χαιρετισμό στα παιδιά και στα εγγόνια τους που στους σύγχρονους καιρούς διαλέγουν να μην περπατούν γονατιστοί αλλά να υπερασπίζονται με πάθος τα βουνά και τον τόπο τους.


Όπως εκτιμούσαν οι διαδηλωτές στις αναμεταξύ τους συζητήσεις, η πρώτη μαζική, συντονισμένη και σίγουρα επιτυχημένη κινητοποίηση -και μάλιστα κάτω από τέτοιες δυσμενείς καιρικές συνθήκες- έστειλε δύο βασικά μηνύματα: 

Το πρώτο μήνυμα προς... τις "παχυλές τσέπες", πολυεθνικές, ευρωπαϊκές και ντόπιες, καθώς και στο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό τους: ότι αυτή η γη, αυτά τα βουνά ανήκουν στο λαό, αποτελούν συλλογική περιουσία του και όχι ιδιωτικό τσιφλίκι των επιχειρηματικών ελίτ. Ότι ήταν και θα παραμείνουν απάτητα από τον οδοστρωτήρα της πράσινης/μαύρης ανάπτυξης και της αδηφάγας βιομηχανίας των κερδών και δεν θα περάσει η άλωσή τους μέσω της στυγνής εμπορευματοποίησης. 

Το δεύτερο μήνυμα, εστάλη προς... τους δικούς μας, προς εκείνους τους συμπατριώτες που ακόμα παραμένουν αδρανείς : φάνηκε έμπρακτα ότι όσοι αντιστέκονται δεν είναι... αόρατοι, πως υπάρχει πολύς κόσμος που είναι εδώ, που δεν σκύβει το κεφάλι, που δεν θεωρεί τετελεσμένα όσα πάνε να μας "φορέσουν" οι δυνάστες μας, συνεπώς και οι... αμέτοχοι οφείλουν να μάθουν, να ακούσουν, να ρωτήσουν κι όσοι είναι ακόμη στον καναπέ να σηκωθούν και να' ρθουν κι αυτοί μαζί μας!

Κι ας μας σνόμπαραν τα κανάλια και τα συναφή Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που πάντα βέβαια ενημερώνουν τον πολίτη, αρκεί η (φιλτραρισμένη) "ενημέρωσή τους" να μην θίγει τους αφεντάδες.



ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ - ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ Τ' ΑΓΡΑΦΑ


blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"

(μια συμβολή στον κοινό αγώνα για τη σωτηρία των βουνών μας)
  

21 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Σημείωση: οι φωτογραφίες είναι "κάπως", αλλά... βρεχόμασταν!

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Ούτε στ΄ Άγραφα, ούτε και αλλού

Aris είπε...

Ειχε πολυ κοσμο, φοβερη διαθεση και παλμο.!!
Θελουν δεν θελουν θα μας ακουσουν κι αυτοι και ολη η κοινωνια που αρχιζει να καταλαβαινει τι εγκλημα ετοιμαζουν για τα βουνα και τη φυση,
Κατω τα χερια απο τα Αγραφα.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ανέκαθεν τα "πεζοδρόμια" έδιναν τις απαντήσεις. Πάντα και σε όλα! Η ιστορία είναι ο καλύτερος μάρτυρας.
Ούτε στα Αγραφα ούτε πουθενά ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά!

Μάκης είπε...

Λυπάμαι που δεν ήμουνα μαζί σας φίλοι συντοπίτες και συνέλληνες. Η απουσία μου όμως ήτανε μόνο σωματική αφού η ψυχή μου ήταν και θα είναι μαζί σας, αφού μέσα μου έχω βεβαιωθεί ότι μόνο ζημιά θα γίνει με το δρόμο που διάλεξαν να "αλλάξουν" το κλίμα πουλώντας τερατώδεις εγκαταστάσεις και διαλύοντας μ αυτές την πηγή της ζωής, τα βουνά και τα ποτάμια μας!! Νάστε καλά όσοι μπορέσατε και δώσατε βροντερό παρόν στην πορεία μας προς τη διάσωση της φύσης που μας γέννησε και ....δυστυχώς γέννησε και μερικούς εξ εκείνων που θέλουν να τη διαλύσουν πριν την ώρα της!! Νάναι καλά και ο Ιχνηλάτης που πάντα φυλάει "Θερμοπύλες" με το εξαιρετικό του μπλόγκ και το επίσης εξαιρετικό του αρχείο!

Ηλίας Γ. Προβόπουλος είπε...

Να μην μείνει εκεί ο αγώνας. Να συνεχίσουμε...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Μια παρέμβαση...

Με αφορμή την παρουσία στη θεματική των σχολίων του φίλου και συμπατριώτη Ηλία Προβόπουλου, σας συστήνουμε να διαβάσετε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την προχθεσινή κινητοποίηση...

https://actimon.blogspot.com/2019/12/blog-post_12.html

kapetandiamantis είπε...

ΟΝΤΩΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΘΑΨΑΝ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΠΑΖΟΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΚΟΙΤΕΣ.
ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Άιναφετς είπε...

Εύγε σε όλους όσους "ΞΈΡΟΥΝ" πως η φύση και η ομορφιά της, δεν είναι στα χέρια των εκμεταλλευτών και αγωνίζονται γι αυτό!
Εύγε και στους πιο ηλικιωμένους που παρ' όλη τη βροχή και το κρύο, έδωσαν το παρόν!
Εύγε Ευρυτάνα που με τις αναρτήσεις σου, μας κρατάς δυναμικούς!

Φυσιολάτρης! είπε...

Από τη μία οι πολυεθνικές της ενέργειας με τις μπίζνες και την οικολογική καταστροφή.......και από την άλλη οι άνθρωποι που αγωνίζονται για να παραμείνει ο τόπος τους αμόλυντος......δυο διαφορετικοί κόσμοι......εμείς διαλέξαμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε.........και το δείξαμε την Τετάρτη!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Αυτό ήταν μόνο η αρχή.....συντομα θσ καταλάβουν την δύναμη του λαού!!!

Giannis Pit. είπε...

Μεγάλο και αγωνιστικό αυτό το βήμα Ευρυτάνα. Θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που δώσατε το παρόν σε αυτή τη δύσκολη κινητοποίηση. Την καλησπέρα μου. Περιμένουμε να δούμε πως θα πάει αυτή η σοβαρή υπόθεση.

faros είπε...

Καλά, τι μπορεί να κάνει μια ... βροχούλα, στ΄Αγραφα τα Απάτητα!

Ούτε φυσικά και στον λαό τους!

Είμαστε μαζί σας.

Το θέμα των αιολικών πάρκων το έχουμε κι εμείς, θέλουν να βάλουν στην ακριτική Σαμοθράκη, αλλά ούτε εκεί θα τους περάσει!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

ANAKOIΝΩΣΗ
από την επιτροπή αγώνα Αγραφιωτών


Μεγάλη πορεία με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 ανθρώπων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα 11 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας με κύριο ζήτημα την εναντίωση στην εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων στα αγραφιώτικα βουνά.

Η 11η Δεκεμβρίου είναι χαρακτηρισμένη ως «Ημέρα των Βουνών» και η πορεία είχε γενικότερο χαρακτήρα ενάντια στη σύγχρονη λεηλασία της φύσης, με τη συμμετοχή πολλών συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών κατοίκων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ενδεικτικά αναφέρουμε οτι συμμετείχαν συλλογικότητες ενάντια στη τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη Ζήρεια, Κρήτη, Εύβοια, Τήνο και Άνδρο, ορειβατικοί σύλλογοι, η Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και άλλες περιβαλλοντικές κινήσεις πολιτών.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν τα πανό της «Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών» και της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αθήνας για την Προστασία της Αγράφων» με τη συμμετοχή δεκάδων Καρδιτσιωτών και Ευρυτάνων. Οι πορευόμενοι δεν πτοήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή και ξεκινώντας από το Μοναστηράκι και δια μέσου των οδών Αθηνάς και Σταδίου, έφτασαν στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα.

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα που έδειξε ότι πλέον σε πολλές περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν άνθρωποι που όλο και πιο οργανωμένα και μαζικά αντιστέκονται στο παράλογο της καταστροφής του πραγματικού πλούτου της χώρας, δηλαδή της φύσης, μόνο και μόνο για τα πρόσκαιρα κέρδη ορισμένων εταιριών.

Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, ενάντια στη λεηλασία της φύσης και με κεντρικότερο ζήτημα την αποτροπή της εγκατάστασης αιολικών εργοστασίων στα Άγραφα.

Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών

άγριο κυκλάμινο είπε...

Συγχαρητήρια για την άψογη παρουσίαση της πορείας γιατί είδαμε πως τα μαζικά μέσα αποχαύνωσης την αποσιώπησαν προκλητικά. Βέβαια καταλαβαίνουμε το τι τεράστια συμφέροντα υπάρχουν από πίσω οπότε δεν μας προκαλεί και απορία. Το αισιόδοξο είναι ότι είχε εντυπωσιακή συμμετοχή ότι ήμασταν πολλοί κάτω από την καταρακτώδη βροχή συνειδητοποιημένοι να αγωνιστούμε για την αποτροπή αυτού του εγκληματικού σχεδίου κατά της φύσης. Ηταν η αρχή, πιστεύω να επακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις με πολύ περισσότερο κόσμο από όλα τα μέρη της χώρας, ενωμένο και αποφασισμένο γι αυτό το σκοπό. Οπου ο λαός δίνει συγκροτημένα το παρών του τίποτε δεν είναι μη ανατρέψιμο. Καλές γιορτές σε όλους τους συνοδοιπόρους σε όλη την Ελλάδα.

lenio είπε...

Πιστεύω πως και η στάση ζωής θα πρέπει να είναι
στην ίδια κατεύθηνση με τον αγώνα,γενικότερα.
Αυτό λειτουργεί ευεργετικά και στις επόμενες γενιές.

Αστοριανή είπε...

" ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στην επέλαση της "

Καταστροφής, τολμώ και συμπληρώνω, έστω από μακριά... !!!

Πάλι
και
πάλι, μήπως καταλάβουν την Μοναδική ΑλήΘεια!

=====
Και
ας μου επιτραπεί από τον Φίλτατο ΕΥΡΥΤΑΝΑ να πω κάτι παραπάνω έστω και κάπως διαφορετικό, στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ:

Το Θέμα της ΨΗΦΟΥ των Αποδήμων:

ΠΟΝΑΕΙ να μας λένε ότι όταν λείπουμε από την Πατρίδα πάνω από 35... χρόνια κ.λ.π. ότι ΔΕΝ είμαστε δεκτοί να ψηφίσουμε...

Καταρχήν, τόσοι που ζουν μόνιμα εκεί, δεν πάνε να ψηφίσουν (οι λόγοι και οι δικαιολογίες πάντα υπάρχουν...)

για πιο λόγο να θέσουν ένα γελοίο ΟΡΙΟ στους απόδημους;;;;;!!!!

Είναι οι νομοθέτες
καλά στα μυαλά τους;

Η δική μας γενιά "έφυγε" για να ορθοποδίσει (θυμάται άραγε κανένας το Γερμανικό ολέθριο Πόλεμο;;;) και να βοηθήσει εκείνους που έμειναν "πίσω"...
Ενδόμυχα ορκίστηκε συνεχίσει την Παράδοση, να δημιουργήσει Σχολεία, Τέχνη, Πολιτισμό κ.ά. να μάθει στα παιδιά του την γλώσσα την Ελληνική, να αγαπήσουν τον ΤΟΠΟ των γονέων τους...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ -ΟΙ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΙ-
ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ!!!

Ηδη το μίσος έχει ριζώσει!

ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που σβήνουν με μια μονοκονδυλιά
τα όσα έχουμε υποφέροι, καταφέρει, και ονειρευόμαστε τα παιδιά μας να αγαπούν όσο εμείς, την Πατρίδα μας;

Κρυφά τρέχουν τα δάκρυα από την αγανάκτηση για την απαξίωση που μας έκαναν!
Ποτέ να μην ψηφίσουμε, αν και το δικαιούμαστε. ΟΛΟΙ!

Μα να μας μοιράσουν σαν τα πρόβατα
κι από πάνω να περιμένουν υλική και ηθική βοήθεια από τον έξω Ελληνισμό!

ΗΜΟΥΝ ΔΙΓΓΛΩΣΗ,
όταν ήρθα στην Νέα Υορκη.-

ΔΕΝ έχω ανακατευθεί με τα "Πολιτικά" ("άσπρη σημαία" τους έλεγα κι εδώ, και μου έχει βγει πολλοστές φορές εναντίον μου, εναντίον της προσφοράς μου στην Ομογένεια...
ΕΥΤΥΧΩΣ που και οι δύο Κυρίες-Πρόεδροι της Κομμητείας ΚΟΥΗΝΣ, ΝΥ.: Αξιότιμες Κυρίες Σούλμαν, και Μάρσαλ, εκτίμησαν και κατά καιρούς επιβράβευσαν την εθελοντική παρουσία μου στα Δημόσια Αμερικανικά Σχολεία και την Λογοτεχνική προσφορά μου σε συνδυασμό με εκείνη στην Ομογένεια -με την βοήθεια ολόκληρης της οικογένειάς μου, κι ας σημειώσω εδώ, με δίχως οικονομικές προσφορές από κανέναν ομογενή...

ΔΕΝ σταματήσαμε, όταν τα οικονομικά και η εργασία μας το επέτρεπαν, να ερχόμαστε στην Πατρίδα, για να μη κοπεί ο "ομφάλιος Λώρος"..

Συχνά,
ήμουν καλεσμένη σε Συνέδρια: στην Πάτρα, στην Αθήνα, με άλλους εκτός Ελλάδος Συγγραφείς,
με συγγραφή βιβλίων και αδημισίευτης ύλης...

Μέλος διακεκριμμένων Αμερικανικών Συλλόγων... κ.λ.π.

Γιατί να τα γράφω αυτά;

Διότι οι "χορτασμένοι"

μας ξεχώρησαν ως "παλιούς", "αμέτοχους", "ανίδεους" ίσως διανοητικά κατώτερους... που ΔΕΝ αξίζουμε να συμπεριλαμβανόμαστε με εκείνους της "τριαντακοντα-πενταετίας" ... -ούτε τα τριάκοντα αργύρια ήταν αρκετά, έπρεπε να γίνουν ... τριανταπέντε!!!-

Συγγνώμη,
Φίλτατε Ευρυτάνα,
συγγνώμη όλοι εσείς τιμημένοι Φίλοι του ως και της Ιστοσελίδας του.

ΟΙ "χορτασμένοι"
Μας κάνουν να αισθανόμαστε κατ' αυτόν τον τρόπο!

Συγγνώμη για το τόλμημα να καταχραστώ αυτόν τον ιερό χώρο της επικοινωνίας.

Η προσωπική μου ιστοσελίδα : http://astoriani.blogspot.com

θα δεχθεί να φιλοξενήσει ό,ποια ευπρεπή σκέψη και αποψή σας.

Με όλη μου την συγκίνηση
σας εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ,

Δύναμη και Υγεία.

Η Πατρίδα μας, η Γλώσσα μας, το Απαράμιλλο Ελληνικό Πνεύμα που κληρονομήσαμε,
είναι κατά πολύ υψηλότερα από την ταπεινή ύπαρξή μας.

Σας ευχαριστώ.

Υιώτα Στρατή
"αστοριανή"

ΝΥ

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Η συναυλία που αναβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη,
"Παγκόσμια Μέρα Βουνού", λόγω κακοκαιρίας, επιστρέφει με ευοίωνες καιρικές προγνώσεις.
Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, στις 7:30 μ.μ. στην Πλατεία Κοραή.

Δέκα σχήματα- τέσσερις ώρες γεμάτες μουσική, ενάντια στη λεηλασία της Φύσης.

>Alejandro Diaz
>Encardia
>Groovy Caravan
>Rebetien
>Αλέξανδρος Κτιστάκης
>Μπαρούτι
>Νταλκά Χαμέ
>Ορχήστρα Βιολιών ΕΜΠ
>Πολυφωνικό Σύνολο Χαονία
>Φυσιλάτες

(η εκδήλωση είναι δωρεάν)

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Εχθές, και για μια ακόμη φορά, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν εκεί που οι άνθρωποι αγωνίζονται, τραγουδούν, αισιοδοξούν.
Η συναυλία ενάντια στη λεηλασία της φύσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοραή σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με πολύ κόσμο και αγωνιστική διάθεση.
Ο δίκαιος συλλογικός αγώνας μας συνεχίζεται...
Καλή δύναμη - ψυχή βαθιά!

doctor είπε...

ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΑΡΑΞΕ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ" ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΜΑΧΙΜΕΣ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Scorpion είπε...

Εύγε σε όλους τους τολμηρούς, σε όλους όσους δεν παραδίδουν τα όπλα του αγώνα. Αυτήν την ενέργεια χρειάζεται η πατρίδα μας για να πάει μπροστά και όχι τα αιολικά. Υπάρχουν και όρια και όταν αυτά παραβιαστούν τότε το λόγο τον έχει ο λαός. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στον αγώνα για τη διάσωση της ελληνικής φύσης από τα τέρατα της καπιταλιστικής αναλγησίας.