Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ : Μια φωνή που αντηχεί...


"Μια φωνή που αντηχεί στον αέρα πέρα ως πέρα
μ' επανάσταση θα διώξουμε τη σκλαβιά..."

Εκείνη η φωνή δεν χάθηκε ποτέ... αντήχησε δυνατά, στεντόρεια, έσκισε σαν σαϊτιά τα βουνά και τα φαράγγια της Ανταρτομάνας, έσμιξε με το φτερούγισμα των Αετών της Λευτεριάς, υψώθηκε ως λαϊκή δέηση στους ουρανούς των αδικαίωτων οραμάτων των περήφανων ταπεινών αυτού του τόπου και διαπερνώντας νικηφόρα τον αδυσώπητο χρόνο έγραψε, μ' ανεξίτηλο μελάνι το αγιασμένο αίμα απ' το φανοστάτη της θυσίας, ότι η Ανυποταξία, η Απειθαρχία και η αλύγιστη Επαναστατική Δράση ορίζουν την αληθινή μεγαλειώδη Απελευθερωτική Ιστορία των Λαών. Κι εσύ Άρη, Ασυμβίβαστε Επαναστάτη Καπετάνιε, έδειξες το δρόμο...



Σταυραετέ του Βελουχιού, τούτος ο Λαός δεν ξεχνά ότι "το χώμα που πατά λευτέρωσε ο Άρης κι οι Αντάρτες" και ας πασχίζουν πολλοί να του αλλοιώσουν τη μνήμη... Ναι, αυτός ο ίδιος ο Λαός που πέφτει, ξανασηκώνεται, μα την ώρα που εκείνος επιλέγει τραβάει ξανά μπροστά! Μέχρι τη στιγμή που οι αλυσίδες θα σπάσουν, μέχρι την τελική νίκη που και εσύ Άρη ονειρεύτηκες, πίστεψες, πάλεψες!

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ    
Ψ Υ Χ Η  Β Α Θ Ι Α !

14 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Στο τέλος της ανάρτησης κάντε "κλικ" επάνω στην υπογραφή "blog Ευρυτάνας ιχνηλάτης".

Επίσης για τον Άρη Βελουχιώτη μπορείτε να διαβάσετε ιχνηλατώντας τη στήλη "Η Λαϊκή Αντίσταση στην Ανταρτομάνα Ευρυτανία".

kapetandiamantis είπε...

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!

Angelo De Amor είπε...

Άρης παιδι του λαού και της εργατικής τάξης. Σπλαχνο από το σπλαχνο της ίδιας της ανυπότακτης ιστορίας αυτού του τόπου. Τέκνο του επαναστατικού κόμματος και πρωτοπόρος του αγώνα ενάντια στον ξένο και ντόπιο δυνάστη. Έδειξε και χάραξε μαζί με τα πρωτοπαλίκαρα του τον δρόμο της ανυπακοής και της περηφάνιας ... Δόξα και τιμή στους αλυγιστους της ταξικής πάλης ... Αντάρτης κλέφτης παλικάρι πάντα είναι ο ίδιος λαός! Μην καρτερατε αυτός ο λαός και η πρωτοπορία του πάντα θα γεννά παιδιά σα τον Άρη...

Giannis Pit. είπε...

Μια φωνή που αντηχεί!
Ένας θρύλος της ιστορίας του λαού μας! Ένας πραγματικός ηγέτης!
Τιμή στη μνήμη και στις παρακαταθήκες του.
Τώρα τι ακριβώς θα κάνει ο λαός, ας μην το συζητήσουμε, γιατί θα μελαγχολήσουμε πολύ άσχημα Ευρυτάνα.

Την καλησπέρα μου.

Φυσιολάτρης! είπε...

Πρωτοπόρος......αλύγιστος......ασυμβίβαστος!!!!!!!!!!!
Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή!!!!!!!!!!!!!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

«Θρυλικός ο Άρης Βελουχιώτης. Ο πρώτος που άρχισε την Αντίσταση του λαού στα βουνά κι ο τελευταίος που την έκλεισε με τον τραγικό του θάνατο. Η πρώτη ψυχή του αγώνα κι η τελευταία πνοή. Λίγοι το καταλάβανε, όπως ο Άρης, πως οι εχθροί της Ελλάδας (ξένοι και ντόπιοι) θα μετατρέπανε τη νίκη του έθνους σε νίκη των εχθρών του. Τιμή και δόξα στο ασύγκριτο παλικάρι. Τιμή και δόξα και στο λαό, που τόνε γέννησε».
Κ. Βάρναλης

doctor είπε...

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΛΑΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ("ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ") ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΑ ΔΕΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΕ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΤΟΝ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ. ΔΟΜΝΙΣΤΑ, ΚΡΙΚΕΛΛΟ, ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ, ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.
Ο ΑΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, KΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΣ!

Unknown είπε...

Μόνο το όνομα είναι ικανό να σου προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στις δύσκολες μέρες που ζούμε.Η λέξη Αθάνατος βρίσκει το πραγματικό της νόημα στον Καπετάνιο Άρη....είναι σίγουρο πως πολλές γενιές θα ανδρωθούν με την ιστορία του μέχρι την τελική νίκη!!!!

Γκαγκάριν είπε...

Πολύ ωραίο αφιέρωμα

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη,16 Ιούλη 2011, κατήγγειλε την απόπειρα της αστικής και οπορτουνιστικής προπαγάνδας και ιστοριογραφίας που παίρνουν δήθεν υπό την προστασία τους τον Αρη, για να επιτεθούν στο ΚΚΕ.

Στη λαϊκή συνείδηση, ο Αρης Βελουχιώτης είναι ταυτισμένος με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τον αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Ο Αρης Βελουχιώτης τάχθηκε υπέρ της ένοπλης πάλης, που την απορρίπτουν όσοι επιχειρούν να τον οικειοποιηθούν.

Στις 23 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος, περίοδος 1918-1949.

Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε τη μεθοδολογία, τις κατευθύνσεις έρευνας των ιστορικών γεγονότων της ταξικής πάλης, τα ιδεολογικά-πολιτικά συμπεράσματα που καταγράφονται στα κείμενα, καθώς και την Εισήγηση της ΚΕ και Σχέδια Κομματικής Αποκατάστασης τριών στελεχών: του 'Αρη Βελουχιώτη, του Γιώργου Γεωργιάδη και του Γιώργου Γιαννούλη.

gkagkarin.blogspot.com

Άιναφετς είπε...

Την ιστορία μπορεί να την μελετήσεις όσο θέλεις, αλλά την "αίσθηση
που αφήνουν τα κινηματογραφημένα ντοκουμέντα δύσκολα θα την βρεις...
Ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ για την θύμηση που αυτές τις μέρες, πονά ακόμα πιο πολύ...

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Σαν σήμερα έβαλε τέλος στη ζωή του.
Ζει και θα συνεχίσει να υπάρχει στην ιστορία αυτού του τόπου, να εμπνέει και να σηματοδοτεί τους αγώνες για ελευθερία. Σύμβολο!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Άρη δεν ξεχνάμε!
Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε...

Μαρία Γ. είπε...



Περήφανος και ανίκητος αγωνιστής!
Πιστός στο όραμά του μέχρι το τέλος!

άγριο κυκλάμινο είπε...

Φοβερό γραπτό και το τραγούδι του Μανώλη Ανδρουλιδάκη μου μάτωσε την ψυχή.
Αχ ρε Αρη.. "με επανάσταση θα διώξουμε τη σκλαβιά".
Αλλά έφυγες νωρίς.
Η μήπως δεν έφυγες ποτέ;
Οι καιροί θα δείξουν..