Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Εύρυτος χώρα!











Με το φακό του "Ευρυτάνα ιχνηλάτη" (βλ. και εδώ!)

21 σχόλια:

Giannis Katseas είπε...

Αφιερωμενο το βιντεακι απο εναν μοτοσυκλετιστη Θεσσαλονικο που εχει γυρισει τον υπεροχο νομο σας απο ακρη σε ακρη ...https://youtu.be/GGuRDoRhxGY

Aris είπε...

Ευρυτανα υποκλινομαι.!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ο θησαυρός της Ευρυτανίας είναι τα βουνά και τα ποτάμια της.
Γι αυτό τα μάτια μας δεκατέσσερα!

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Μαγεία!!!

Ντένης Κοντρίνης είπε...

Είναι ένα τοπίο απίστευτα όμορφο. Είχα την τύχη να το γνωρίσω.

Άιναφετς είπε...

Ως συνήθως υπέροχες!
Καλό καλοκαιράκι σε όλους μας!

habilis είπε...

Πανέμορφος τόπος !!! Τυχερός και ο φωτογράφος που συχνάζει εκεί....

Angelo De Amor είπε...

Γεια σου ρε ιχνηλάτη με τα ωραία σου... Τόποι μοναδικοί σε ομορφιά και ιστορία!

kapetandiamantis είπε...

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ....
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ!!!!

άγριο κυκλάμινο είπε...

Μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου ζωγράφισες και πάλι στη φωτογραφική σου παλέτα των ανεξάντλητων χρωμάτων και των εικόνων της ευρύτου ευρυτανικής φύσης.
Αναρωτιέμαι, αν υπάρχει επίγειος παράδεισος είναι δυνατόν να βρίσκεται αλλού, εκτός από εδώ;

Giannis Pit. είπε...

Μένω έκθαμβος να κοιτώ και να γεμίζω ομορφιά από όσα βλέπω. Πραγματικά μοναδικές εικόνες.
Την καλησπέρα μου Ευρυτάνα.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ως επιβεβαίωση του παραπάνω δικού μου σχόλιου....

Από το ιστολόγιο "Δόλοπες Νεράϊδας-Σπινάσας"

●●● Κοινοποιούμε προς ενημέρωση όλων… για να μην ακούσουμε άνθρωπο τα επόμενα χρόνια να λέει… «…δεν ήξερα»… Να ξέρει καλά από τώρα…!!!

●●● Κοινοποιούμε λοιπόν ανάρτηση χθεσινή με κείμενο και φωτογραφίες γειτονικού μας αγραφιώτικου χωριού που βρίσκεται πίσω απ’ τα «Καμάρια» και τη «Φιδόσκαλα»… της «Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μοναστηρακιωτών Αγράφων»… το κείμενο θα το διαβάσετε… όμως αξίζει να διαβάσουμε και μερικά σημαντικά σχόλια της αρχικής ανάρτησής τους… τα εξής…

●●● Σχόλιο 1: Το θέμα έχει ως εξής: Κάποια εταιρεία πήρε άδεια να κατασκευάσει ένα μικρό υδροηλεκτρικό έργο (ΜΥΕ το λένε στα έγγραφα) στην περίπτωση αυτή γίνεται εκτροπή του ποταμού, και στην κοίτη ενώ θα έπρεπε να είναι μόνιμα το 30% δεν μένει τίποτα και έτσι η χλωρίδα και η πανίδα μιας περιοχής καταστρέφεται. Επίσης ενώ οι όροι για παρέμβαση στο περιβάλλον είναι πολύ αυστηροί δεν σέβονται τίποτα. Οι υπηρεσίες που θα έπρεπε να ελέγχουν καθημερινά… θα έρθουν μόνο εάν κάποιος κάνει καταγγελία.

●●●Σχόλιο 2: Μην σας κάνει εντύπωση, οι εταιρείες παίρνουν άδειες με πολύ αυστηρούς όρους, που στην πραγματικότητα εάν εφαρμοζόταν οι όροι δεν θα συνέφερε κανέναν να κάνει τέτοια έργα. Όμως γνωρίζοντας την ελληνική κοινωνία (υπηρεσίες, κατοίκους κ.τ.λ.) σου λένε θα την βρω την άκρη και ενώ έχουν πάρει άδεια για ισόγειο, θέλουν να φτιάξουν 10οροφη οικοδομή. Και από εκεί και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα, μοιρασμένο το χωριό, οι υπηρεσίες δεν έχουν προσωπικό, δεν έχουν αυτοκίνητα να κινηθούν κ.τ.λ.

●●●Σχόλιο 3: Να ξέρετε πως τα χωριά της μικρής πατρίδας μας τα έχουν βάλει στο μάτι… ότι μπορούν να αρπάξουν οι εταιρείες με το ελάχιστο κόστος… Έτσι αφού το έτος 2000 πήραν το ένα νερό και κάνανε το πρώτο υδροηλεκτρικό με τεράστιες παραβάσεις τώρα θέλουν και το δεύτερο αποτελειώνοντας την καταστροφή… Το χειρότερο κακό είναι όμως ότι λειτουργούν με το διαίρει και βασίλευε διχάζονται τους χωριανούς… Υπάρχουν πάντα και οι καλοθελητές…!!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

●●● Το κείμενο της ανάρτησής τους γράφει τα εξής…

●●● ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ… ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΜΑΣ…

Ολομέτωπη επίθεση στη φύση των Αγράφων…

Η καταστροφή του χωριού μας… και σε γη και σε ύδωρ... αυτή η ρήση πολλές φορές λέγεται για να δώσουμε έμφαση ότι δώσαμε τα πάντα…!!! Στην περίπτωση του χωριού μας ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Σας γνωρίζουμε ότι στον χωριό μας το ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΑΓΡΑΦΩΝ ξεκίνησαν οι εργασίες για να πάρουν το νερό και από τα δυο ποτάμια του Αγ. Νικολάου για το υδροηλεκτρικό. Είχαν προσπαθήσει και παλαιότερα το έτος 2004 να το πάρουν, τότε προσφύγαμε στο ΣΤΕ και αποτρέψαμε να γίνει το έργο, αργότερα το 2016 ξανά προσπάθησαν να το πάρουν και πάλι όλοι μαζί οι χωριανοί προσκομίσαμε στο ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ καταστάσεις με 400 Μοναστηρακιώτες και πάλι ματαιώσαμε τα σχέδιά τους. Όμως επειδή τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα ξανά το 2018 έβγαλαν κάποια άδεια και με την βοήθεια, λίγων ευτυχώς κατοίκων, άλλα δυστυχώς που έχουν τις τύχες του χωριού μας στα χέρια τους, ξεκίνησε η καταστροφή του χωριού μας. Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα μας προς κάθε κατεύθυνση. Με παρέμβαση μας έγινε έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώθηκαν πολλές παραβάσεις και έτσι έχει δοθεί εντολή να σταματήσουν κάθε εργασία.
Ζητάμε όλοι οι ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΩΤΕΣ ενωμένοι να αποτρέψουμε την ολική καταστροφή του χωριού μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΩΤΩΝ.

Φυσιολάτρης! είπε...

"Οτι η ψυχή μας λαχταρά το χαίρουνται τα μάτια"
(Στέφανος Γρανίτσας)

Μαζί όμως με τη χαρά της επαφής με τη μητέρα φύση.......ας έχουμε και το νου μας!!!!!!!!!Κάποια αρπαχτικά επιδιώκουν να απομυζήσουν προς ίδιον όφελος.....το φυσικό πλούτο αυτού του πανέμορφου τόπου.......που ανήκει σε όλους μας!!!!!!!!!

Μαρία Γ. είπε...

Μαγεία ο τόπος σου Ιχνηλάτη και οι φωτογραφίες σου, είμαι σίγουρη, λίγα κλέβουν από την πραγματικότητα!!!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Ευλογημένος τόπος!

Αστοριανή είπε...

!!!!!!!!! Άφωνη
για την ασύλληπτη ομορφιά!!!

Η δεύτερη εικόνα, μάλιστα, λες και βλέπεις τα πνευμόνια της Ευρυτανίας... να δίνουν αιώνια ανάσα στον ευλογημένο αυτόν τόπο...

Πανέμορφη πατρίδα!!!

Ιχνηλάτη μου, σε συγχαίρω!

Υιώτα Στρατή
"αστοριανή"

ΝΥ

doctor είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΨΟΓΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ Ο ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ "ΕΥΡΥΤΟΣ ΤΟΠΟΣ" ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΧΕΙ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Mia Petra είπε...

Ασύλληπτης ομορφιάς εικόνες, εκείνη με τους δυο κορμούς, μου άρεσε ακόμα πιο πολύ! Καλό καλοκαίρι φίλε Ευρυτάνα, θερινό ηλιοστάσιο γαρ 🌸

Unknown είπε...

Εδώ τα λόγια χάνουν την αξία τους!!Οι απίστευτες ,μοναδικές φωτογραφίες καθηλώνουν το μυαλό και την καρδιά και απλά μας ταξιδεύουν.Θερμά συγχαρητήρια Ευρυτάνα!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Ευχαριστούμε για τις επισκέψεις και τα όμορφα σχόλια.
Γνωρίστε-εξερευνήστε ΚΑΙ την άγνωστη Ευρυτανία.
Θα σας μαγέψει...