Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

10 χρόνια "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"

 



Ευχαριστούμε - συνεχίζουμε...

26 σχόλια:

Aris είπε...

Χρονια πολλα ιχνηλατη.
Τεραστια η προσφορα σου.!!

Αλέξανδρος Φλώτσιος είπε...

Χρόνια πολλά Ιχνηλάτη!

doctor είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ΣΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ.

Elizabeth Liani είπε...




Χρόνια Πολλά!!!
Με έμπνευση, δημιουργία και αγωνιστικότητα!!!
Το blog είναι σημείο αναφοράς στην αληθινή ιστορία του τόπου μας. Συνέχισε με το ίδιο πάθος την έρευνα σου για την παρουσίαση και αποκατάσταση των πραγματικών ιστορικών γεγονότων του τόπου μας.


zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε "Ευρυτάνα Ιχνηλάτη" εύχομαι από την καρδιά μου να είσαι γερός και δυνατός για να συνεχίσεις το σπουδαίο έργο σου με το ίδιο αγωνιστικό πείσμα και την ίδια υπευθυνότητα.

Εύχομαι επίσης(το έχω ξαναγράψει) όλο αυτό το υλικό του ιστολογίου σου,με τα ιστορικά κείμενα,τα ντοκουμέντα,τα λογοτεχνικά,αλλά και τα οδοιπορικά,να υπήρχε τρόπος να εκδοθεί για να παραμείνει στην αιωνιότητα ώστε να διδάσκει νέους και παλιούς καθώς στο διαδίκτυο δεν έχω καμία εμπιστοσύνη.

Mia Petra είπε...

Να τα εκατοστήσεις φίλε Ευρυτάνα!
Μάχιμος και δυνατός! Ωραία φωτό..
🎈

ΕΛΕΝΗ Κ. είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ
ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ !!!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ !

Giannis Pit. είπε...

Η προσφορά ετούτου εδώ του ιστολογίου Ευρυτάνα φίλε, ξεπερνά κάθε προσδοκία. Σκίζει τα κλασικά όρια, γίνεται πηγή πολιτισμού, γίνεται εργαλείο χειραφέτησης, μνημείο ιστορίας.
Να σου ευχηθώ ολόψυχα τα καλύτερα. Μένουμε εδώ ακόλουθοι και συμπαραστάτες.
Καλό μήνα.

Μάκης είπε...

Το δικό μας Ευχαριστώ έμπρακτα!! Κερνάμε όποτε κι αν περάσετε απ το Κρίκελλο!! Αρκεί να μας αφήσουν ήσυχους!! Νάστε υγιείς και να ιχνηλατείτε γενικώς και την Ευρυτανία μας την αγαπημένη ρίζα πλιότερο!! Καλή αντάμωση
Απ το Κρίκελλο με αγάπη
Μάκης κ Σούλα

γαντζος είπε...

Να τα εκατοστήσεις Ευρυτανα ιχνηλάτη. Τέτοια σάιτ έχουμε ανάγκη, που προσφέρουν γνώση, ιστορία καί αγωνιστικότητα

Άιναφετς είπε...

10 χρόνια παρουσίας και αγώνα αξίζουν τις θερμότερες ευχές!
Χρόνια Πολλά πάντα με την Αγάπη μου!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Αγαπητοί φίλοι και φίλες...

Μια απαραίτητη ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ανάμεσα στα τιμητικά σας σχόλια.

Πρόκειται για μία ανακοίνωση από...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Την παραθέτουμε εδώ ώστε να διαβαστεί από όσο περισσότερο και ευρύτερο κόσμο γίνεται...

******************


Τα Άγραφα είναι η δική μας ακρόπολη


Αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή απόψεων φορέων και πολιτών καθώς και η έκδοση γνωμοδοτήσεων από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες πάνω στις δύο νέες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τα δύο μεγάλα αιολικά εργοστάσια στη Νιάλα (ΓΡΑΜΜΕΝΗ-ΤΟΥΡΛΑ-ΚΑΡΝΟΠΙ ΑΓΡΑΦΑ) και στο Βοϊδολίβαδο (ΜΙΧΟΣ-ΒΟΙΔΟΛΙΒΑΔΟ-ΑΠΕΛΙΝΑ ΑΓΡΑΦΑ) των Αγράφων.

Η διαβούλευση πραγματοποιείται υποχρεωτικά βάσει νόμου από το Υπουργείο Ενέργειας, έως και τις 4 Φεβρουαρίου. Ήδη, οι δημοτικές αρχές των Δήμων Καρδίτσας και Αγράφων(ομοφώνως) και Λίμνης Πλαστήρα(κατά πλειοψηφία) κατέθεσαν την πλήρη αντίθεσή τους στην υλοποίηση των προτεινόμενων έργων. Παράλληλα, δεκάδες φορείς, σύλλογοι αλλά και μεμονωμένοι πολίτες καταθέτουν καθημερινά τις δικές τους απόψεις, τονίζοντας ότι η μετατροπή των κορυφογραμμών αυτών σε βιομηχανικές ζώνες, παράλληλα με την κατασκευή κι άλλων βιομηχανικών αιολικών ζωνών σε άλλα σημεία των Αγράφων(Καζάρμα), της Αργιθέας(Τύμπανος, Καράβα, Καραβούλα) και της Ευρυτανίας(Γραμμένη Οξυά, Κοκκάλια) θα σημάνουν την πλήρη υποβάθμιση του ορεινού όγκου που στέφει την πεδιάδα της Καρδίτσας.

Αγαπητοί συμπολίτες, τα τελευταία χρόνια διεξάγουμε κυριολεκτικά σε καθημερινή βάση έναν πολυεπίπεδο αγώνα για την προστασία των Αγράφων. Άνθρωποι που αγαπάμε τον τόπο μας, είτε κατοικούμε μονίμως στο νομό Καρδίτσας είτε επισκεπτόμαστε την ιδιαιτέρα πατρίδα μας με κάθε ευκαιρία για να βρεθούμε στα σπίτια των προγόνων μας που με τόσο κόπο συντηρούμε οικονομικά, δεν έχουμε καμία διάθεση να παραδώσουμε τα βουνά και τα νερά των Αγράφων προς ισοπέδωση από κάποιες εταιρίες μόνο και μόνο για το δικό τους οικονομικό όφελος. Σε αυτόν τον αγώνα, δεν είμαστε μόνοι μας.


Χιλιάδες άλλων ανθρώπων που γνωρίζουν και αγαπούν τα βουνά αυτά περπατώντας κάθε ράχη και βουνοκορφή τους, κάποιες φορές περισσότερο και από τους ντόπιους, βρίσκονται δίπλα μας σε αυτόν τον -χωρίς υπερβολή- ιερό αγώνα. Η ισοπέδωση των κορυφογραμμών θα σημάνει την οριστική καταστροφή του παρθένου και μείζονος οικολογικής σημασίας περιβάλλοντος των Αγράφων και ουσιαστικά θα εκτοπίσει μια για πάντα τις αναμνήσεις μας, τα βιώματά μας αλλά και την ίδια τη διάθεση για φυσική παρουσία μας, αφού απλά θα τα μετατρέψει σε ένα ορεινό «Θριάσιο Πεδίο», γεμάτο εργοτάξια, μηχανήματα, χωματουργικές εργασίες και σκουπίδια,

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Τα Άγραφα αποτελούν τη δική μας ακρόπολη. Το ύστατο καταφύγιο όχι μόνο για την άγρια ζωή της περιοχής(χλωρίδα και πανίδα) αλλά και για εμάς τους ίδιους. Οι πλαγιές,τα δάση, τα νερά τους, το σχεδόν ανέγγιχτο από τον άνθρωπο τοπίο, είναι το τελευταίο οχυρό που έχουμε να προασπίσουμε. Είναι το σημείο που βρισκόμαστε για να πάρουμε δυνάμεις, να «γεμίσουμε τις μπαταρίες μας», για να εξορμίσουμε πάλι στις καθημερινές μας μάχες, οικονομικές, προσωπικές, κοινωνικές. Δεν είναι απλώς κάποια βουνά, δεν είναι απλώς κάποιο φυσικό τοπίο. Είναι τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΒΟΥΝΑ, είναι το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΙΟ. Κανένας οικονομικός δείκτης δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικολογική, ιστορική, συμβολική αξία των Αγράφων.

Ο αγώνας για την προστασία τους ούτε ξεκινά ούτε σταματά στη Δημόσια Διαβούλευση ενός Υπουργείου Ενέργειας, η πολιτική του οποίου είναι γνωστή και μη εξαιρετέα. Όμως, και σε αυτή τη Δημόσια Διαβούλευση, το ίδιο το υπουργείο, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες που καλούνται να γνωμοδοτήσουν αλλά και οι ίδιες οι εταιρίες που «εκφράζουν το ενδιαφέρον τους» (βλ. πιέσεις που ασκούν), πρέπει να γνωρίσουν την πλήρη και καθολική αντίθεση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας αλλά και πολλών άλλων φορέων και μεμονωμένων πολιτών απέναντι στον προωθούμενο καταστροφικό σχεδιασμό.

Καλούμε τους πολίτες, τους φορείς αλλά και τον παραγωγικό κόσμο της περιοχής να δηλώσει, και μέσα από τη Δημόσια Διαβούλευση, και μέσα από την ενεργή και συνεχή συμμετοχή στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτών, την αντίθεση αυτή. Αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η δική μας αυτή Ακρόπολη να αποτελέσει το σημείο εξόρμησης για μια νέα κοινωνική πραγματικότητα σε όλη την περιοχή της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας, βασισμένη στον άνθρωπο, τη φύση και τη συνεργασία, και όχι στις απαιτήσεις των εταιρειών, κάποιων εργολάβων και ενός οικονομικού ανταγωνισμού που σε μερικά χρόνια όλην αυτή την «επένδυση» θα την καταστήσει «ασύμφορη», αφήνοντας τα περήφανα βουνά μας και την τοπική κοινωνία ρημαγμένο τοπίο…



Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών

Πρωτοβουλία Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων

Φυσιολάτρης! είπε...

Ευρυτάνα ιχνηλάτη.........σου εύχομαι και εγώ μακροημέρευση στο blog.............υγεία αντοχές και δημιουργικότητα σε εσένα..........συνέχισε να μας οδηγείς με τον μαγικό σου τρόπο στους δρόμους της ιστορίας του πολιτισμού και της μητέρας φύσης!!!!!!!!!!!!

Άρης Άλμπης είπε...

Καλή αντοχή, φίλε Ευρυτάνα, στα ωραία σου έργα!

Καλή δύναμη και στον αγώνα για την απόκρουση των νεοβάρβαρων που καταστρέφουν αδιάντροπα τα ιερά βουνά μας.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Να γίνουν πολλαπλάσια σε αγώνες, κατακτήσεις και αντοχές!
Να είσαι πάντα καλά, περήφανε Ευρυτάνα!

Angelo De Amor είπε...

Αιώνια δύναμη, σαν τους αγερες στα βουνά!

kapetandiamantis είπε...

ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ.
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ.

NS είπε...

Χρόνια πολλά ιχνηλάτη, να τα εκατοστήσει το πολύτιμο ιστολόγιό που συμβάλλει στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης του τόπου

Και με τον αγώνα του λαού μας να έρθει η στιγμή που θα ιχνηλατείς την Ευρυτανία υπό λαϊκή εργατική εξουσία!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΠΠΑΣ είπε...

Να είσαι γερός και να συνεχίζεις την υπέροχη δουλειά.
Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, να αναδεικνυεις το παρελθόν και το παρόν της Ευρυτανίας μας!!!

Ελένη Φλογερά είπε...

Δέκα χρόνια παρουσίας ενός πολύ ωραίου blog που μας παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντα θέματα.
Καλή συνέχεια!

Πάζιος Κώστας είπε...

Καταπληκτική δουλεια,κόσμημα η διάσωση της πολύτιμης ιστορικής μνήμης ,που λαμβάνει μεγαλύτερη ιστορική πολιτική και πολιτισμική σημασία ,όταν επιχειρείται να ξαναγραφεί η ιστορία από τα Επιτελεία της άρχουσας τάξης σε κάθε επίπεδο.Πολύτιμή λοιπόν η συνεισφορά κτήμα για τους αγώνες που έρχονται

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Για την Ευρυτανία, τη φύση και την ιστορία!

Καλεσμενιώτης είπε...

Ανεκτίμητη η προσφορά σου Ευρυτάνα ....συνέχισε να μας δίνεις γνώσεις και κουράγιο στις δύσκολες ώρες που περνάμε....χρόνια πολλά!!

Ηλίας Γ. Προβόπουλος είπε...

Καλή συνέχεια....

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για τα καλά σας λόγια και τις εγκάρδιες ευχές.

Συνεχίζουμε, για 11ο χρόνο, με όλους εσάς συνοδοιπόρους...