Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

"Εμείς γι' αυτά τα λίγα κι απλά πράγματα πολεμάμε..."












Το Περιβαλλοντο-κτόνο Νομοσχέδιό σας (που βρήκατε την ευκαιρία να το περάσετε, όπως και τόσα άλλα, ύπουλα εν μέσω Πανδημίας) θα μείνει στα χαρτιά!

Γιατί αυτή η Γη κι αυτή η Χώρα δεν είναι τσιφλίκι της Ελίτ των Κερδών, αλλά αποτελεί Συλλογική Περιουσία του Λαού μας!

Ανήκει σε εμάς και στις επόμενες γενιές που θέλουν και δικαιούνται να ζουν με Υγεία σε ένα Περιβάλλον καθαρό και αμόλυντο και όχι δηλητηριασμένο από τα κάθε είδους αρπακτικά με τα εταιρικά διακριτικά.  

Όπως το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, έτσι και θα το παραδώσουμε!   

Η μαζική λαϊκή Αντίσταση είναι το όπλο μας και το Δίκιο ο σύμμαχός μας μπροστά στα μελλούμενα...

*ΥΓ. Και ο τίτλος της ανάρτησης προέρχεται από στίχους ποιητή μας (Τάσου Λειβαδίτη)


16 σχόλια:

kapetandiamantis είπε...

ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!
ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΜΕ 10 ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ.

Angelo De Amor είπε...

Τα βουνά οι θάλασσες οι κάμποι, είναι η πατρίδα μας. Ο νόμος λαιμητόμος δε θα περάσει!

Aris είπε...

Στα χαρτιά θα μεινει.!!
Οι τοπικες κοινωνιες και ολος ο λαος δεν θα παραδοσουν τον τοπο τους στους αρπαγες.

Μάκης είπε...

Αγαπητέ μας Ιχνηλάτη!
Τι μάζωξες φίλε μας καλέ, συνοδοιπόρε στη στήριξη της πραγματικής λεφτεριάς των βουνών και ποταμιών μας!!
Εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς στολισμένες με αθάνατες ρήσεις, αθάνατων στίχων, αθάνατων ελλήνων της ποίησης και του πεζού Λόγου!!
Πραγματικά αξίζει κάποιος να πεθάνει για όλα αυτά!
Είναι πλέον βαριά η μπότα του ύπουλου κατακτητή και μόνο η οργή του λαού θα περισώσει ότι απόμεινε όπως το γέννησε η μάνα φύση.
Εσύ με τις εικόνες σου δε μας αφήνεις να ξεχάσουμε, μας ντοπάρεις και καλά κάνεις. Έδωσες και δίνεις πολλά για τη γη που μας γέννησε και σου ανήκει ένα μεγάλο ευχαριστώ απ τα βουνά μας και τα ποτάμια κι από μας τους ίδιους.
Νάσαι πάντα γερός
Μάκης Φλώρος
Κρίκελλο Ευρυτανίας

Άρης Άλμπης είπε...

Αυτοί που ψήφισαν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα βουνά μας (και δεν είναι μόνον οι τωρινοί), θα νιώσουν κάτι, αν διαβάσουν τους στίχους αυτής τής εξαιρετικής ανάρτησης;
Πόση αναισθησία;
Στο ερώτημα: «Τίνος είναι τα βουνά;» τι έχουν ν’ απαντήσουν;


Κική Κωνσταντίνου είπε...

υπεροχη αναρτηση!
ευχαριστουμε Ευρυτανα μου

Άιναφετς είπε...

Την ομορφιά της βρίσκεις στα λίγα και στα απλά και είναι κάτι που δεν ξεχνούν όσοι αγωνίζονται για να σώσουν τα πανέμορφα βουνά μας!

Giannis Pit. είπε...

Έχει τη δύναμη η εικόνα σου να αποκαλύπτει, να ξεσηκώνει. Να δένεται με τα λόγια σου. Να σφυρηλατεί αγωνιστικές συνειδήσεις. Μακάρι να μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τη γη μας από τα κάθε λογής αρπακτικά.
Μακάρι.
Καλησπέρα Ευρυτάνα.

doctor είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΚΑΤΙΟΥΣΑ"

http://www.katiousa.gr/koinonia/perivallon/emeis-gi-afta-ta-liga-ki-apla-pragmata-polemame/

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Έχεις τον τρόπο σου να μας εμψυχώνεις και να μας κρατάς σε εγρήγορση για τους αγώνες που έρχονται. Ελπίζω η [αυτονόητη] αντίστασή μας στα επερχόμενα σχέδια λεηλάτησης της φύσης, να είναι μαζική. Γιατί έχοντας σαν πρόσφατο παράδειγμα τις Σκουριές, είδαμε πως όλα τελικά ξεπουλιούνται για μια "θεσούλα" εργασίας. "Δουλίτσα να υπάρχει και για το βουνό ποιος νοιάζεται;"
Στο λίγο των καιρών και στη ρηχότητα των ανθρώπων, ποντάρουν και οι επίδοξοι καταπατητές. Για να δούμε πόσο πατριώτες είμαστε τελικά... Όταν ήταν για τη Μακεδονία, χιμήξαν όλοι στους δρόμους με τις περικεφαλαίες τους. Για να τους δω, τώρα...

Υ.Γ. Εξαιρετική ανάρτηση!!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

"Δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα"!!!!

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανακοίνωση ΚΚΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ για το νομοσχέδιο για το περιβάλλον.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΚΤΟΝΟΣ ΝΟΜΟΣ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Οι ένοχοι για την καταστροφή στο Μάτι και τη Μάνδρα , για τους καρκίνους από την καύση των τσιμεντοβιομηχανιών στον Βόλο, για τα 3000 στρέμματα φωτοβολταϊκών στη Βαλαώρα, για την καταστροφή στα Άγραφα από τις ανεμογεννήτριες και για τόσα άλλα εγκλήματα, δικαιώθηκαν! Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό απ' άκρη σ' άκρη της χώρας. Δικαιώθηκαν είτε ψηφίζοντας προχτές το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το περιβάλλον, όπως η ΝΔ, είτε «στρίβοντας διά της αποχής» από την ονομαστική ψηφοφορία, για να μην πάνε κόντρα σε όλα αυτά τα εγκλήματα που υπηρέτησαν ως κυβέρνηση, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο νέος περιβαλλοντοκτόνος νόμος, με βάση κατευθύνσεις της ΕΕ, παραδίδει βουνά, λίμνες, δάση και θάλασσες βορά στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους, μπροστά και στη νέα καπιταλιστική κρίση.

Ανάμεσα σε άλλα, το έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση νομιμοποιεί αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις, επαναφέρει τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων για 30 χρόνια και διατηρεί τις καταπατήσεις ακόμα και μέσα σε ρέματα. Ακυρώνει το όποιο καθεστώς προστασίας σε περιοχές Natura και επιταχύνει την αδειοδότηση επενδύσεων και στον τομέα των ΑΠΕ, στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης».

Έχουν το θράσος να βαφτίζουν «περιβαλλοντική προστασία» τις εξπρές αδειοδοτήσεις κάθε είδους, που θα ανατίθενται και σε ιδιώτες, τις χιλιάδες νέες ανεμογεννήτριες σε κάθε βουνοκορφή και τα δεκάδες χιλιάδες φωτοβολταϊκά με τα οποία γεμίζει η χώρα, την κατάργηση - μέσα σε μια νύχτα - του καθεστώτος προστασίας των προστατευόμενων περιοχών, υψηλής περιβαλλοντικής αξίας. Δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα!

Απ' αυτά τα «πράσινα» έργα και τις επενδύσεις δεν βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Για το κεφάλαιο ανοίγονται νέα πεδία κερδοφορίας, με κρατική στήριξη, την ώρα που το ρεύμα ακριβαίνει για το λαό, η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται κι άλλο.

Απ' αυτήν τη σκοπιά, είναι πρόκληση να επικαλείται η κυβέρνηση την «περιβαλλοντική προστασία» και την «καθαρή Ενέργεια», όταν με τον νέο νόμο ξεμπλοκάρει καταστροφικές για το περιβάλλον επενδύσεις και ψηφίζει ρυθμίσεις που έχουν εκπέσει ακόμα και από το Συμβούλιο της Επικρατείας! Οταν και αυτός ο νόμος επιβεβαιώνει ότι η ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος είναι ασύμβατη με την προστασία του περιβάλλοντος, την αξιοποίησή του προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Την ίδια περιβαλλοντοκτόνα στρατηγική υπηρετεί όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν εκπλήσσει καθόλου το γεγονός ότι για άλλη μια φορά προσπαθεί να κοροϊδέψει το λαό και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, με τις οποίες μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας έκανε τηλεδιάσκεψη.

Τι τους είπε όμως; Ότι το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα στην Αττική, που είναι εδώ και δεκαετίες η χωματερή στα Λιόσια, η οποία μάλιστα επεκτάθηκε, είναι και δικό του έργο; Οτι η καρκινογόνα καύση στον Βόλο και αλλού έχει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ; Οτι η νέα χωματερή στη Φυλή έχει και τη δική του υπογραφή και μάλιστα εν κρυπτώ, παρέα με τη ΝΔ και τον Τζήμερο; Ότι οι περίφημες «οικιστικές πυκνώσεις», που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, ήταν εφεύρημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να νομιμοποιηθούν αυθαίρετα κτίσματα; Είναι συνένοχοι και χωρίς ντροπή παριστάνουν τους «σωτήρες» του περιβάλλοντος. Μήπως εδώ, στην Ευρυτανία, δεν υπάρχουν τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον καιρό της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγραφαν άρθρα ότι η «ανάπτυξη δεν έρχεται με γκλίτσες» , αλλά με ανεμογεννήτριες;

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

ΣYNEXIZETAI...

Το νομοσχέδιο είναι κυριολεκτικά γραμμένο από τον ΣΕΒ, που για λογαριασμό όλων των εργοδοτικών ενώσεων μάζεψε τις «εκκρεμότητες» που απομένουν για να προχωρήσουν οι δουλειές τους και τις παρέδωσε «προς τακτοποίηση» στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα άλλα αστικά κόμματα.

Μετά απ' όλα αυτά, δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επέλεξε η κυβέρνηση να ψηφίσει το νόμο, μέσα στην πανδημία, στα σκοτεινά. Οι ευρυτάνες και οι ευρυτάνισσες, παραζαλισμένοι από την πανδημία και από την καινούρια κρίση που έρχεται σαν οδοστρωτήρας δεν είχαν καν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ουσία του νέου νόμου.

Άλλωστε, όλοι οι «τοπικοί άρχοντες» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στοιχισμένοι πίσω από την εφαρμοζόμενη πολιτική, κάνουν «τσιμουδιά» για όλα τα παραπάνω. Αυτά τα θέματα είναι δύσκολα. Κουβεντιάζοντας γι’ αυτά μπορεί να σηκωθεί το χαλί και να φανούν οι ευθύνες τους που είναι κρυμμένες επιμελώς εκεί.

Και έτσι κάνουν γαργάρα την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκύψει για την Ευρυτανία. Χιλιάδες στρέμματα φωτοβολταϊκά στη Βαλαώρα, νέο υδροηλεκτρικό στον Καρπενησιώτη, εκατοντάδες ανεμογεννήτριες από τα Άγραφα έως το Κρίκελλο. Γι΄αυτά τσιμουδιά. Αυτά δεν καταστρέφουν τον τόπο μας; Δεν διαλύουν τον τουρισμό; Δεν διώχνουν τους νέους ανθρώπους;

Καμιά απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δεν περιμένουμε από τους ντόπιους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων.

Ο λαός με την πάλη του δεν πρέπει να αφήσει να ολοκληρωθούν τα σχέδιά τους, γιατί οι συνέπειες θα είναι τεράστιες για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές. Ο αγώνας σωματείων και φορέων ενάντια στα περιβαλλοντικά εγκλήματα για τα κέρδη του κεφαλαίου, οι κινητοποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των λαϊκών οικογενειών, αποτελούν παρακαταθήκη για πιο αποφασιστική συνέχεια.

Καλούμε τους ευρυτάνες και τις ευρυτάνισσες, να παραμερίσουν τους κάθε λογής «σωτήρες» που δείχνουν ως απειλή τους ξεριζωμένους (που η ίδια η πολιτική που υπηρετούν φέρνει στο Καρπενήσι) και να δουν την πραγματική απειλή: την πολιτική της φτωχοποίησης , της εξαθλίωσης, την πολιτική που βούλιαξε και ερήμωσε τον νομό και που τώρα επιδιώκει να τον ξεθεμελιώσει οριστικά στο όνομα της «ανάπτυξης».

Το λέμε σε όλους καθαρά: σας δείχνουν τον «βολικό» εχθρό, τους πρόσφυγες και μετανάστες που κρατάνε οι ίδιοι εγκλωβισμένους στη χώρα με τη συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ» και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Σας δείχνουν τον «εύκολο» εχθρό για να μην δείτε ότι ο πραγματικός εχθρός είναι το πολιτικό προσωπικό των αστικών κομμάτων που δεκαετίες τώρα ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Πληρώσαμε δέκα και παραπάνω χρόνια για μια κρίση που δεν ήταν δική μας. Τώρα, μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε. Και αρπάζουν με το έτσι θέλω τον τόπο των προγόνων μας για να τον μαγαρίσουν για τα κέρδη τους. Μέχρι να μην μείνει τίποτα.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα , η μέρα που θα ξεφυτρώσουν ανεμογεννήτριες και στην πλατεία δίπλα στον πλάτανο (αν θα υπάρχει πλάτανος) είναι πολύ κοντά.

ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ



Μαρία Γ. είπε...

Θέλω να πιστεύω και πως στο τέλος, όσοι αγώνες κι αν χρειαστεί να δοθούν, όλα θα ανατραπούν. Καμμια ανίερη απόφαση δε θα υλοποιηθεί και το βουνό των Αγράφων θα παραμείνει όπως το έφτιαξε η Φύση και το τίμησαν οι άνθρωποι που το κατοικούν.
Καλή Κυριακή Ευρυτάνα!

Φυσιολάτρης! είπε...

Θα υπερασπίσουμε......την ομορφιά τη γη την ελευθερία την ιστορία τον πολιτισμό τη μητέρα φύση!!!!!!!!!!!Εξαιρετικό θέμα!!!!!!!

akrat είπε...

καλησπέρα. Υπέροχη φύση

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Φίλες και φίλοι...
σας ευχαριστούμε εγκάρδια για τις χιλιάδες επισκέψεις σε αυτή την ανάρτηση, καθώς επίσης και για τις δεκάδες αναδημοσιεύσεις.
Ενα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους σχολιαστές.
Αγωνιζόμαστε συλλογικά για Λεύτερα Βουνά με Περήφανους Ανθρώπους!

ΥΓ. Δείτε και το επόμενο θέμα του blog μας...