Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ηχώ... "προεκλογική"


Μια χουφτίτσα από κόκκινες στέγες βαστούν τον ουρανό να μην καταρρεύσει... Πασχίζει η ομορφιά να νικήσει τη λήθη αλλά και την παγερή αδιαφορία των αλχημιστών της εξουσίας που περνούν, υπόσχονται, χάνονται, αφήνοντας ξοπίσω στολισμένα ψέματα...
Σιωπηλός προσκυνητής της μοναξιάς ο πανάχραντος νους, αναζητεί λυτρωτικά ίχνη από εξόριστες μνήμες, μα η Ιθάκη όλο και ξεμακραίνει...
Μας πρόλαβε η δρασκελιά της βαρβαρότητας άραγε...; 


15 σχόλια:

kapetandiamantis είπε...

ENAΣ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.
ΑΠΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΕ!

Giannis Pit. είπε...

Ένα δώρο της φύσης! ένα όνειρο πραγματικό. Ευρυτάνα τι να πούμε. Την καλησπέρα μου.

Mia είπε...

Δεν κάνουν τίποτε άλλο οι πολιτικοί, Ευρυτάνα μου. Υπόσχονται πριν και ξεχνούν μετά τις εκλογές. Καλή σου μέρα, φίλε μου.

Φυσιολάτρης! είπε...

Γράφεις υπέροχα Ευρυτάνα Ιχνηλάτη.....με εξαιρετικούς συμβολισμούς και συναίσθημα!!!!!!!!Ας ελπίζουμε ότι αυτές οι μικρές χουφτίτσες από τις ”κόκκινες στέγες”.....θα νικήσουν τη δρασκελιά της βαρβαρότητας!!!!!!

Άρης Άλμπης είπε...

Ίσως αυτή η δρασκελιά τής βαρβαρότητας γίνει αιτία μιας νέας αφύπνισης (…τοσούτον ταχυτέρως ανοίγονται σωτήριοι θύραι).

drastiria είπε...

Ας αναζητήσουμε τις ευθύνες και μέσα μας. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που είναι. Ποιος τους ανεβάζει όμως στην εξουσία; τι νοοτροπία έχει ο ψηφοφόρος; ανάλογα με την νοοτροπία του, επιλέγει κι αυτους που θα τον κυβερνησουν.

Aris είπε...

Η Ευρυτανια δεν εξαντλειται στην "τουριστικη ζωνη" Καρπενησιου-Ποταμιας.
Υπαρχουν δεκαδες χωρια ασυλληπτης φυσικης ομορφιας σε ολα τα σημεια του νομου, που βιωνουν την εγκαταλειψη και την ερημοποιηση με ελαχιστους κατοικους, χωρις γιατρους, με κλειστα σχολεια και με τους περισσοτερους νεους να εχουν φυγει προ πολλου για τα αστικα κεντρα και την ξενιτεια. Παντως ακομη και αυτα τα χωρια δεν τα ξεχνανε οι γυπες της εξουσιας. Θα σουλατσαρουν προεκλογικα εστω και για τα λιγα κουκια, θα ταξουν, θα αφησουν αμανατι εκεινα τα "στολισμενα ψεμματα" και αντε κοροιδα τα ξαναλεμε την επομενη τετραετια!! Το τραγικοτερο ομως ειναι οτι δεχομαστε να αναθετουμε τη σωτηρια μας σε μεσιες αντι να γινουμε εμεις οι ιδιοι οι πρωταγωνιστες και να βρεθουμε στην πρωτη γραμμη του αγωνα για τις διεκδικησεις μας και τη ζωη μας..

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ω απέραντη νοσταλγία !

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Τι όμορφο κείμενο! Λίγες αράδες γεμάτες νοήματα και ουσίες.
Μας πρόλαβε η δρασκελιά της λήθης στα σίγουρα, αν τους ξαναπιστέψουμε Ευρυτάνα. Μακάρι οι ιδέες σου να κατηφορίσουν σαν γάργαρο ρυάκι στη χοάνη της σκέψης μας. Τα σέβη μου!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλημέρα. Συμφωνώ με τον Aris.H φύση της εξουσίας δεν πολυαλλάζει και η προεκλογική κοροϊδία θα συνεχίσει να ταξιδεύει μες στα χρόνια. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Τι κάνουμε τόσο απέναντί της όσο και απέναντι στα χωριά με την τόση ομορφιά και τα τόσα προβλήματα. Ας γίνουμε πιο ενεργοί στους τόπου μας, η καταγγελία μας καλή είναι αλλά η δράση καλύτερη.

Άιναφετς είπε...

Υπάρχει μια δύναμη Ευρυτάνα, πες την Θεϊκή, πες την της Φύσης, πες την όπως θέλεις που είναι πάνω απ΄τις "βουλές" των κακόβουλων και προστατεύει όλη την πλάση, γιατί το κακό είναι ισχυρό αλλά το καλό πολύ πιο ανθεκτικό!

άγριο κυκλάμινο είπε...

Λόγος λυρικός εικόνα ονειρική!
Ο ιχνηλάτης μας πάντα μας μαγεύει!

Αστοριανή είπε...

...κι εγώ, από μακρόθεν...
συμφωνώ
με όλους σας.

τρέμει το φυλλοκάρδι
για την επαγγελματική αδιαφορία και εγκατάλειψη.

'Αστοριανή"

ΝΥ

Memaria είπε...

Φωτογραφία ονειρεμένη και λόγια σταράτα μέσα στη λυρικότητά τους!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Σας ευχαριστούμε για τις επισκέψεις και τα σχόλιά σας.