Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Όταν και η ίδια η φύση αποτίει φόρο τιμής!


Ιδού η κορφή "Τσεκούρας" πάνω από το Μνημείο στη Νιάλα των Αγράφων!

Την ιστορεί με ανείπωτη συγκίνηση και μοναδική περιγραφικότητα στο βιβλίο του "Πληγές του Εμφυλίου" (βλ. εδώ!) ο παλιός μαχητής του ΔΣΕ Βασίλης Φυτσιλής που βίωσε ο ίδιος τα γεγονότα του 1947.

Παρατηρείστε προσεκτικά το προφίλ, την πλάγια όψη, του βουνού! Δείτε πόσο μοιάζουν με ανθρώπινη μορφή οι ανάγλυφες πτυχώσεις του θεόρατου βράχου! 
Σαν τον "Παγωμένο Αντάρτη" της τραγωδίας που έμεινε για πάντα αειθαλή πετρωμένη μνήμη στα αγραφιώτικα βουνά της θυσίας...  

Θαρρεί κανείς ότι και η ίδια η Νιάλα αποτίει αιώνιο φόρο τιμής! 

ΥΓ1. Κάντε δεξί "κλικ" επάνω στην εικόνα και κατόπιν "άνοιγμα συνδέσμου σε νέα καρτέλα" ώστε να δείτε σε μεγάλο πλάνο τη φωτο. 

ΥΓ2. Επ' ευκαιρία, διαβάστε το αφιέρωμά μας για τα γεγονότα της Νιάλας (εδώ!) και δείτε και ένα σχετικό ντοκιμαντέρ (εδώ!)


ΥΓ3. (πρόσφατο). Αναρτήσαμε, σε αυτό το θέμα, και την αφίσα-κάλεσμα της "Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών" αναφορικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Καρδίτσα 27-11-2019) ενάντια στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση του αγώνα.  

25 σχόλια:

Aris είπε...

Δοξα και τιμη στους νεκρους λαικους αγωνιστες.
Οχι στην καταστροφη των Αγραφων και της ιστορικης μνημης.!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Τα θεμέλιά μου στα βουνά
και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους
και πάνω τους η μνήμη καίει
άκαυτη βάτος.

Ελύτης

kapetandiamantis είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ!!!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα πρέπει να διαφυλάξουμε στα Αγραφιώτικα βουνά.Καμιά ανθρώπινη παρέμβαση,καμία ανεμογεννήτρια!!!!

Άιναφετς είπε...

Είπαμε, δεν είπαμε πως τα βουνά ειδικά της Ευρυτανίας "ξέρουν" να κρατούν την αυτονομία τους;

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Τέλειο!!!

Φυσιολάτρης! είπε...

Φοβερή εικόνα........με όλους τους συμβολισμούς και το βαρύ ιστορικό φορτίο που τη συνοδεύουν!!!!!!!!!!!!!!

Giannis Pit. είπε...

Δεν ξέρω πόσους συμβολισμούς μπορεί ακόμα να κρύβει και να φεγγοβολεί η Ευρυτανική γη. Είναι κάτι που αληθινά σε συγκλονίζει. Δεν σου αφήνει συναίσθημα που να μην το ταράξει, να μην το αγγίξει.
Ευρυτάνα, υπέροχος ο τρόπος να ξεκινήσει η βδομάδα μας.
Καλησπέρα.

Angelo De Amor είπε...

Αντάρτης κλέφτης παλικάρι, πάντα είναι ο ίδιος ο λαός! Φοβερή εικόνα! Δέος μπροστά στον αιώνιο αντάρτη του βουνού!

faros είπε...

Τι να πει κανείς ...

Απλά θαυμαζει και υπόσχεται.
Στον εαυτό του κυρίως, να συνεχίσει έναν αγώνα δίκαιο, μέχρι την ολοκλήρωσή του!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αξιοθαυμαστο!!!

doctor είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΩ!
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ.
ΕΥΓΕ ΦΙΛΤΑΤΕ ΙΧΝΗΛΑΤΗ!!

Mia Petra είπε...

Ο,τι κάνει η δόλια η φύση από μόνη της,
γιατί οι άνθρωποι βαδίζουν σε λάθος μονοπάτι..
Την καλημέρα μου κι από εδώ φίλε Ευρυτάνα 🌻

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Τόπος με τέτοια ιστορία, επιβάλλεται να έχει το σεβασμό και τη φροντίδα μας. Όντως, η μορφή του πέτρινου όγκου αποτυπώνει τον Αντάρτη και το ανυπότακτο πνεύμα των ανθρώπων. Είθε να μείνει όρθιο και καμαρωτό στο διηνεκές.

Αστοριανή είπε...

Ευρυτάνα μου,

δεν είναι μόνο εκείνο που βλέπουμε,

είναι και η πλημμύρα όλων όσων αισθανόμαστε.

Αστοριανή

ΝΥ

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Eυχαριστούμε πολύ για τις επισκέψεις, τις αναδημοσιεύσεις και βέβαια τα σχόλια.

Καλή δύναμη-ψυχή βαθιά!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Σχετικά με τις κλήσεις της αστυνομίας σε 3 αγωνιστές…

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Το μεσημέρι της Παρασκευής ,22/11/2019, άντρες της αστυνομίας πήγαν στα σπίτια τριών αγωνιστών (Θωμά Μούστου, Φώτη Μούστου, Κώστα Αλεξίου), για να τους παραδώσουν την κλήση για εξηγήσεις, με αναφορά σε 2 κατηγορίες, για την κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της Καρδίτσας στις 22 Αυγούστου. Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση ο κόσμος που βρέθηκε στο δημαρχείο κατάφερε να μπλοκάρει τη διαδικασία της οικονομικής επιτροπής, που θα επικύρωνε τη δημοπρασία 10 δημοτικών δασικών τεμαχίων στους εργολάβους. Η μαζική και μαχητική κινητοποίηση στο Δημαρχείο ήταν συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων δράσεων, που στόχο είχαν την ανάδειξη της γιγαντιαίας καταστροφής που δρομολογείται στα Άγραφα και το ξεδίπλωμα των αντιστάσεων των ντόπιων κοινωνιών.

Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις.
Άλλωστε και στην Καρδίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την αστυνομοκρατία, το ξύλο, τα χημικά και τα δακρυγόνα· περικυκλωμένο το δημαρχείο το μεσημέρι της 22ης Αυγούστου, ώστε γίνουν οι συνεδριάσεις· ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ παντού στο βουνό, εξακριβώσεις στοιχείων σε όσους περνούσαν…

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία των Αγράφων, την υπεράσπιση της φύσης και του φυσικού κόσμου από τις αδηφάγες βλέψεις του κράτους και των μεγαλοεργολάβων. Σε καμία περίπτωση οι διώξεις δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο του μαζικού και μαχητικού αγώνα μαζί με όλους εκείνους (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους) με τους οποίους βρεθήκαμε και θα βρεθούμε στους δρόμους.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ!
ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΑΤΗΤΑ – ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΑΤΗΤΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ!
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην «πράσινη ανάπτυξη» και στα αιολικά στα Άγραφα

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

https://www.facebook.com/savegreekmountains/

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναγωνιστές.

Από Felix Burciak:

Αυτή είναι η κλήση που μου φέρανε σήμερα ,μια άλλη δώσανε στον σύντροφο Κώστα και μια ακόμα στον γιο μου και σύντροφο Θωμά γιατί υπερασπιστήκαμε την γη που οι γονείς μας και οι παππούδες μας ποτίσανε με αίμα ,τη ΓΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ .Αν νομίσουν ότι θα σπείρουν φόβο κάνουν λάθος.

“Δεν έχουμε τη δική μας ψυχή. Έχουμε ένα μέρος από μια μεγάλη ψυχή. Μια μεγάλη ψυχή που ανήκει σε όλους…Θα βρισκόμαστε παντού μέσα στο σκοτάδι. Θα βρισκόμαστε εκεί όπου δίνουν μάχη για να φάνε οι πεινασμένοι. Θα βρισκόμαστε εκεί όπου ο μπάτσος δέρνει τον ανήμπορο. Θα βρισκόμαστε εκεί όπου οι άνθρωποι φωνάζουν επειδή είναι έξαλλοι και δεν αντέχουν άλλο.

Αλλά θα βρισκόμαστε και εκεί όπου τα παιδιά γελούν επειδή πεινούν μα ξέρουν ότι το δείπνο τα περιμένει. Και θα βρισκόμαστε εκεί όταν οι άνθρωποι θα τρώνε τους δικούς τους καρπούς και θα ζουν στα σπίτια που οι ίδιοι έφτιαξαν.
Θα βρισκόμαστε εκεί...”

Θα βρισκόμαστε εκεί στις ΛΕΥΤΕΡΕΣ ΚΟΡΦΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ!!

https://www.facebook.com/savegreekmountains/

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Κανένα βουνό και κανένας άνθρωπος μόνος του
απέναντι στα καταστροφικά σχέδια των εταιριών
και στα διωκτικά μέτρα των δικαστικών και αστυνομικών αρχών

Πρωτοβουλία κατοίκων Αθήνας για την προστασία των Αγράφων

Πριν λίγες μέρες, η Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας απέστειλε «κλήση για παροχή εξηγήσεων» σε τρία ενεργά μέλη του κινήματος κατά της εγκατάστασης αιολικών εργοστασίων στα Άγραφα. Η κλήση αυτή έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, για «εξακρίβωση τέλεσης αδικημάτων παράβασης άρθρων» σχετικά με «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και «φθορά ξένης ιδιοκτησίας». Τα συγκεκριμένα αδικήματα πλημελημματικού χαρακτήρα τελέστηκαν, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, στις 22 Αυγούστου του περασμένου καλοκαιριού έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας όταν δεκάδες ανθρώπων συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα δέκα δημοτικών οικοπέδων του Δήμου Καρδίτσας σε τεχνική εταιρία προκειμένου να περάσουν οι υποδομές μεταφοράς ρεύματος από τα αιολικά εργοστάσια, τα οποία θέλουν να κατασκευάσουν, προς τον θεσσαλικό κάμπο. Να σημειωθεί εδώ πως, χάρη στην πολύπλευρη κινητοποίηση του κινήματος κατά της καταστροφής των Αγράφων, η επικύρωση του ξεπουλήματος αυτών των δέκα οικοπέδων δεν έχει πραγματοποιηθεί και αυτό φαίνεται πως έχει θυμώσει πολύ τις εταιρίες κατασκευής αιολικών και τις ντόπιες χωματουργικών εργασιών που επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στις βουνοκορφές και στις πλαγιές των Αγράφων.
Η «κλήση για παροχή εξηγήσεων», που επιδόθηκε σε τρία μέλη του τοπικού κινήματος είναι ένα ακόμα τουβλάκι στο παζλ καταστολής, εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επιχειρούν οι εταιρίες, οι πολιτικοί εντολοδόχοι τους και τα διωκτικά και κατασταλτικά τους εκτελεστικά όργανα να επιβάλουν στον κόσμο του αγώνα εναντίον αυτού του τεράστιου οικολογικού εγκλήματος. Τον περασμένο Σεπτέμβρη, με την παρουσία τριών σκαπτικών και χωματουργικών μηχανημάτων εργολάβου της ευρύτερης περιοχής στον αυχένα της Νιάλας, όλο το βουνό κατακλύστηκε από αστυνομικές δυνάμεις της Ευρυτανίας και της Καρδίτσας, οι οποίες, τον πρώτο καιρό, έφτασαν στο σημείο να μην επιτρέπουν σε κανέναν την πρόσβαση στη ζώνη που θέλουν οι εταιρίες να καταστρέψουν. Μάλιστα, έφτασαν και στο σημείο να ερευνήσουν με εισαγγελέα κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται κοντά στο σημείο.
Για όσα συμβαίνουν στο σκηνικό της Νιάλας και των άλλων βουνών της περιοχής (Βοϊδολίβαδο, Καζάρμα, Τύμπανο, κλπ) αλλά και στο παρασκήνιο των γραφείων των υπουργείων, των εργολάβων και των εταιριών, αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν είναι εκείνοι που επιχειρούν να συντελέσουν ένα έγκλημα, όχι μόνο οικολογικό, αλλά κατά της μνήμης αυτού του τόπου. Δεν πρόκειται απλά να ισοπεδώσουν και να χαράξουν τα απάτητα για αιώνες Άγραφα αλλά να ταπεινώσουν ένα μακραίωνο σύμβολο αντίστασης και ελευθερίας.
Όσο παίρνουν εντολές για λήψη κατασταλτικών μέτρων και άσκηση διώξεων, τόσο ο αγώνας αυτός θα διευρύνεται και θα δυναμώνει. Από τους μαθητές, τους τοπικούς φορείς και τις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας έως τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις κινήσεις αλληλεγγύης σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά πλέον και άλλων χωρών, αυτός ο αγώνας απλώνεται και τα κατασταλτικά εμπόδια που βάζουν μπροστά, θα υπερκαλυφθούν από το εύρος και την ορμή του.
Κανένα βουνό και κανένας άνθρωπος μόνος του απέναντι στο παράλογο και στο καταστροφικό.

Πρωτοβουλία κατοίκων Αθήνας για την προστασία των Αγράφων
24/11/2019

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Η κρατική τρομοκρατία δεν θα κάμψει τον δίκαιο λαϊκό αγώνα για γη και ελευθερία στα ανυπότακτα Ιστορικά Άγραφα, της Κλεφτουριάς και της Ανταρτοσύνης!
Ολοι μια γροθιά, με ψυχή βαθιά!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ελεύθερα Βουνά χωρίς Αιολικά
Πρωτοβουλία Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων

Τις πονάμε και εμείς τις κορυφές και δε θα σκύψουμε το κεφάλι. Απέναντι στον βιασμό της φύσης, προς όφελος των λίγων και ισχυρών, δε θα παραμείνουμε απλοί παρατηρητές/συνένοχοι.

Στην Ελλάδα του 2019 και υπό το πρόσχημα της «πράσινης ανάπτυξης» εκατοντάδες ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας ξεκοιλιάζονται ή σχεδιάζεται να ισοπεδωθούν για την εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων. Η καταστροφή που προκαλείται είναι τεράστια και δυστυχώς μη αναστρέψιμη.
Άγραφα, Σαμοθράκη, Ικαρία, Τήνος, Άνδρος, Πάρος, Λέσβος, Ροδόπη, Βασιλίτσα, νότια Πίνδος, Άσκιο, Βέρμιο, Πιέρια, Κίσσαβος, νότιο Πήλιο, Οίτη, Αιτωλοακαρνανία και Ναυπακτία, Ζήρεια, Λύρκειο, Πάρνωνας, Βόρειος Ταΰγετος, Καβομαλιάς, Μάνη, Κύθηρα, Κρήτη, Κάρπαθος είναι μερικά μόνο από τα ονόματα των «μελλοθάνατων» τόπων.
Ακόμα και τα «Γκαλαπάγκος της Μεσογείου», 14 απομονωμένες και με τεράστια οικολογική αξία νησίδες του Αιγαίου, προστατευόμενες από διεθνείς συμβάσεις, βρίσκονται στο στόχαστρο των «πράσινων» επενδυτών.
Όπου οι αντιδράσεις είναι σθεναρές, αναλαμβάνουν δράση οι δυνάμεις καταστολής. Στα Άγραφα -και όχι μόνο- αστυνομικοί και σεκιουριτάδες αλωνίζουν σχεδόν στα 2.000 μέτρα και προσφέρουν κάλυψη σε παράνομες εργασίες…
Τα βουνά, αλλά και τα απομονωμένα νησιά, ως τόποι δυσπρόσιτοι και με ποικίλο ανάγλυφο παίζουν ρόλο βιοαποθέματος και έχουν τεράστια σημασία για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Είναι ίσως η πρώτη φορά που τόσοι βιότοποι, αδιατάρακτοι έως τώρα από την ανθρώπινη παρουσία, απειλούνται από τη βιομηχανοποίηση.
Το οξύμωρο είναι ότι όλα αυτά συντελούνται στο όνομα της δήθεν προστασίας της φύσης και πλασάρονται από τους επενδυτές ως «φιλοπεριβαλλοντικές επενδύσεις».
Στην πραγματικότητα το μόνο που τους νοιάζει είναι τα σίγουρα κέρδη που εξασφαλίζουν από τις επιδοτήσεις και τις υψηλές εγγυημένες τιμές πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτά τα χρήματα φυσικά προέρχονται από δημόσιους πόρους, δηλαδή από όλους μας.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρόσφατα παραβρέθηκε , μαζί με τον Υπουργό ΥΠΕΝ, στα εγκαίνια αιολικού «πάρκου» στην κατεστραμμένη από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών περιοχή της ορεινής Καρυστίας και δεν παρέλειψε να δώσει το «στίγμα» της νέας εποχής: οι επενδυτές είναι «ήρωες» και οι αδειοδοτικές διαδικασίες θα απλοποιηθούν.
Την ίδια στιγμή, με τις ευλογίες της ελληνικής και ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης, φαραωνικές επενδύσεις υλοποιούνται ή σχεδιάζονται ανά την επικράτεια:
- οι εξορύξεις χρυσού έχουν ήδη μετατρέψει περιοχές της Χαλκιδικής σε σεληνιακό τοπίο
- δεκάδες ρέματα σχεδιάζεται να μπαζωθούν για τη δημιουργία μικρών υδροηλεκτρικών εργοστασίων
- η εκτροπή του Αχελώου επανέρχεται στα πλάνα με δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ.
- οι εξορύξεις βωξίτη μετά την Γκιώνα και τον Παρνασσό απειλούν και την Οίτη
- η Ήπειρος και οι μισές μας θάλασσες έχουν χωριστεί σε «οικόπεδα» ερευνών για υδρογονάνθρακες και έχουν μοιραστεί σε πολυεθνικές.
Σας καλούμε να οργανώσετε αντίστοιχες διαμαρτυρίες ενάντια στη λεηλασία της φύσης και στις πόλεις όπου ζείτε.

"Και ένα βουνό είναι ένα ποίημα που σου γυρεύει να το ακούσεις..."

Ελεύθερα Βουνά χωρίς Αιολικά
Πρωτοβουλία Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Όπως θα δείτε, αναρτήσαμε, σε αυτό το θέμα, και την αφίσα-κάλεσμα της "Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών" αναφορικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Καρδίτσα 27-11-2019) ενάντια στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση του αγώνα.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

ΚΑΡΔΙΤΣΑ | μαζική διαδήλωση-απάντηση στη τρομοκρατία

Μαζική συγκέντρωση και πορεία καταγγελίας της ποινικοποίησης των αγώνων έγινε χθες Τετάρτη στην Καρδίτσα με αφορμή τις διώξεις σε βάρος αγωνιστών του κινήματος ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας 4 αγωνιστές σέρνονται στην Ασφάλεια για ανωμοτί καταθέσεις επειδή τον Αύγουστο συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του κινήματος. Η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση των ΜΑΤ και του Χρυσοχοϊδη, επιχειρεί να φιμώσει και να καταστείλει κάθε φωνή που εναντιώνεται στη λεηλασία της φύσης, στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, στο πλιάτσικο της δημόσιας γης από το κεφάλαιο καθώς και στην ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας που προωθείται μέσω των αιολικών.

Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν εκατοντάδες Καρδιτσιώτες με συνθήματα όπως “η τρομοκρατία δεν θα περάσει-του λαού η πάλη θα τη σπάσει”, “αυτοί που τώρα τρομοκρατούν-με του λαού τη πάλη θα λογαριαστούν”, “ελεύθερα βουνά, χωρίς αιολικά-κάτω τα χέρια από τα Άγραφα” κλπ. Στη συγκέντρωση καλούσαν η Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα, το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για της Ανατροπή, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι, το ΚΚΕ(μ-λ) κ.α. Με πανό συμμετείχαν η Ανοιχτή Συνέλευση, η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου και με ένα κοινό διάφορες συλλογικότητες του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου. Επίσης, ανακοινώσεις καταγγελίας των διώξεων βγήκαν από το ΚΚΕ, την ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ κ.α.

Η απεύθυνση στην τοπική κοινωνία, η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή-συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, η σύνδεση του “τοπικού” και “ειδικού” με τη συνολικότερη πάλη του λαϊκού κινήματος, είναι ο μόνος δρόμος για τη μαζικοποίηση του αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες, για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης & “επενδυτών”. Όπως καταλήγει και η προκήρυξη της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. “η διέξοδος δεν βρίσκεται σε “εναλλακτικές προτάσεις ανάπτυξης” ή σε προτάσεις για “δημόσιο (ποιού κράτους;) φορέα ενέργειας”… Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα δικαστήρια και σε μηχανισμούς του κράτους, σε τεχνοκρατικές-νομικίστικες προσφυγές και σε διοικητικές ενστάσεις, σε αδιέξοδους ακτιβισμούς και σε ΜΚΟ…

Η διέξοδος βρίσκεται στο μαζικό λαϊκό αγώνα, στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και στη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης-“επενδυτών”, για μια άλλη προοπτική, σε μια άλλη χώρα, με το λαό αφέντη στο τόπο του!”

http://aristerastikarditsa.blogspot.com/

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Το νέο κρούσμα τρομοκράτησης, αυτή τη φορά όσων συμμετείχαν στην κινητοποίηση φορέων της Καρδίτσας τον περασμένο Αύγουστο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Άγραφα καταγγέλλει η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Για άλλη μια φορά οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους "χτύπησαν" και στην Καρδίτσα. Με κλήσεις της Αστυνομίας προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον καθένα και την καθεμιά που αμφισβητεί και αντιπαρατίθεται στις επιλογές της κυβέρνησης και στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας του.

Μετά τα Αγροτοδικεία και Μαθητοδικεία που η δραστηριότητά τους βρίσκεται σε εξέλιξη, προστίθεται ένα ακόμα κρούσμα τρομοκράτησης

Συγκεκριμένα καλούνται για εξηγήσεις Καρδιτσιώτες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση φορέων της πόλης μπροστά στο Δημαρχείο τον περασμένο Αύγουστο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Άγραφα και με τη δράση τους απέτρεψαν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καρδίτσας, η οποία δρομολογούσε τις διαδικασίες για την ανέγερση του αιολικού πάρκου στα Άγραφα.

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων. Το δόγμα "νόμος και τάξη" που με ιδιαίτερο ζήλο εφαρμόζουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν θα περάσει. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν πως το λαϊκό κίνημα θα φοβηθεί και θα συμβιβαστεί. Η λαϊκή πάλη ούτε υποχώρησε ούτε υποχωρεί με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

Απάντηση θα πάρουν με τη μαζική συγκέντρωση φορέων και σωματείων για τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται στο Ασφαλιστικό, το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας».

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”

ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

«Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους τέσσερις αγωνιστές και μέλη της “Ανοιχτής Συνέλευσης” που κλήθηκαν για εξηγήσεις από την αστυνομία…

Αντί να κληθούν για εξηγήσεις εκείνοι που απαγόρευσαν αυθαίρετα την είσοδο πολιτών στις ανοιχτές συνεδριάσεις του Δήμου και τους στέρησαν το δικαίωμα της έκφρασης, ποτίζοντας με δακρυγόνα και χημικά την Καρδίτσα, απειλούνται με τον σχηματισμό δικογραφιών εις βάρος τους όσοι αγωνίζονται!

Στην επιχείρηση τρομοκράτησης σε όσους ορθώνουν ανάστημα και υπερασπίζονται τα Αγραφα απέναντι στα σχέδια λεηλασίας και τσιμεντοποίησης τους απο ιδιωτικές εταιρίες, η απάντηση υπήρξε ηχηρή και από τη μαζική συγκέντρωση ελεύθερων ανθρώπων που έδωσαν το «παρών»…

«Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, οι αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται”! Τούτο θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι πιστεύουν ότι θα κάμψουν τον αγώνα με το «διαίρει και βασίλευε» και με τις απειλές εν ονόματι του νόμου τον οποίο οι ίδιοι καταστρατηγούν!

Η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και κατά των Αιολικών στα Αγραφα” θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα τον αγώνα της και καλεί όλο τον λαό της Καρδίτσας να βρίσκεται σε εγρήγορση αναστέλλοντας τα σχέδια όλων εκείνων που για να κερδίσουν εχουν σκοπό να καταστρέψουν παρθένες απάτητες περιοχές υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής…

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”

ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ