Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Καλοκαιρινές διακοπές...


Ξεκίνησε μια παρέα Αθηναίων από την πυρακτωμένη μπετούπολη για μία ολιγοήμερη απόδραση στην ολόδροση Ευρυτανία! Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, τα παράθυρα του αυτοκινήτου τους ήταν ερμητικά κλειστά ενώ και το κλιματιστικό δούλευε φυσικά στο φουλ. Παρόλα αυτά η λάβα "δεν παλεύονταν" με τίποτα! Ανηφορίζοντας όμως τις ράχες του Τυμφρηστού άνοιξαν δειλά δειλά τα παράθυρα, ενώ ακόμη πιο πάνω στάθηκαν σε μια πηγή μέσα στα πανύψηλα ελάτια για ν' απολαύσουν το κρυστάλλινο νερό της. Ήδη είχαν αρχίσει να νιώθουν καλύτερα...

Αργά το απογευματάκι έφτασαν και στο Καρπενήσι. Αφού τακτοποίησαν πρόχειρα τα πράγματά τους κατηφόρισαν προς την πλατεία του Μάρκου Μπότσαρη με τα βαθύσκιωτα πλατάνια για καφεδάκι και δροσιά. Κάθησαν αναπαυτικά και έκαναν την παραγγελία τους... 

Μετά τον καφέ ήρθαν και οι μπυρίτσες, αλλά καθώς περνούσε η ώρα και νύχτωνε, οι φίλοι μας άρχισαν να νιώθουν λιγάκι "άβολα" αφού δεν είχαν φροντίσει να πάρουν μαζί τους... μπουφάν και τα σχετικά! Ο αέρας του Βελουχίου από πάνω σκόρπιζε γενναιόδωρα τη βραδινή δροσιά του. 

Παραδίπλα στον πλάτανο κάθονταν ένα γεροντάκι "επανδρωμένο" με το μπουφάν του και το καπελάκι του. Γυρνάνε κάποια στιγμή τα παιδιά και σχεδόν... τουρτουρίζοντας ρωτάνε τον παππού:

-"Καλά βρε παππού εδώ επάνω πότε έχετε καλοκαίρι";;;

-"Ποτέ..." απαντά ατάραχο το γεροντάκι! 

-"Ποτέ;;;" έκαναν με απορία οι Αθηναίοι...

-"Εσείς παιδιά μ' για καλοκαιρινές διακοπές δεν ήρθατε;" ρωτά κι ο παππούς.

-" Ε ναι μπάρμπα", απάντησαν κι εκείνοι.

-"Ε, το ίδιο κι ο χειμώνας, τα καλοκαιράκια περνάει μια βόλτα απ' τα μέρη μας για να κάνει κι αυτός τις διακοπές του!!! 

10 σχόλια:

Aris είπε...

χα χα χα χα
γεια σου ρε ιχνηλατη!!

ποιώ - ελένη είπε...

Σας ζηλεύω......
Η τελευταία απάντηση όλα τα λεφτά!!!

Σε φιλώ

Αστοριανή είπε...

...χαριτωμένος ο παππούς...
Χαιρετισμούς,
Υιώτα

Unknown είπε...

Ο παππούς τα είπε όλα,με τον απλό τρόπο που τα λένε,οι άνθρωποι που χρόνια κοντά στη φύση γνωρίζουν καλύτερα τις εποχές τους μήνες και τα τερτίπια της.Καλοκαιρινές και σύντομες διακοπές σε μια τοποθεσία που λέξεις ''καύσωνας'' και ''αίσθηση δυσφορίας''είναι ανύπαρκτες.Ας δροσιστούμε όσοι δεν μπορούμε να είμαστε εκεί, κάνοντας μια περιπλάνηση στο φωτογραφικό υλικό του ιχνηλάτη από την όμορφη Ευρυτανία..

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Η photo είναι ο ορισμός των καλοκαιρινών διακοπών στο βουνό.

άγριο κυκλάμινο είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχα, κορυφαίο!!!! Αμ πως, δεν είχε άδικο ιχνηλάτη μου ο γεροντάκος. Που να φανταστούν τα παιδιά που επέλεξαν το Καρπενήσι για να δροσιστούν ότι κάποιος "άλλος" τους είχε προλάβει νωρίτερα. Ο χειμώνας!!!!! χαχαχαχαχα.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Να είστε όλοι καλά.
Και μην ξεχνάμε... και το χιούμορ "όπλο" είναι!

kapetandiamantis είπε...

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ,
ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΑΙΩΡΑ Η ΚΟΥΒΕΡΤΑ?? ΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Memaria είπε...

Και τι δε θα έδινα να απολαύσω το κρυστάλλινο νερό μιας πηγής, αλλά και τη δροσιά της Ευρυτανίας!
Η ιστορία έξυπνη και δροσιστική ταυτόχρονα και η απάντηση καταπληκτική!

Φυσιολάτρης! είπε...

Πολύ ωραίο το εύθυμο περιστατικό.....που με τόσο παραστατικό τρόπο μας παρουσίασες φίλε ιχνηλάτη!!!!!Ξεχωριστές και αναζωογονητικές οι δροσιές της Ευρυτανίας!!!!Καλό καλοκαίρι!!!!!