Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο Ν



Σήμερον τη 1η Απριλίου του σωτηρίου έτους 2021...


Του ανταποκριτού μας "Ευρυτάνα ιχνηλάτη" 


Ενθουσιασμός επικρατεί από εχθές απ' άκρη σ' άκρη στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και ειδικότερα στον Δήμο Αγράφων μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για άμεση ανέγερση Νοσοκομείου στον εν λόγω Δήμο.

Ήδη υπογράφηκε η σχετική απόφαση και απομένει μόνον η τυπική έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες με διαδικασίες "fast track" που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2060.

Πάνω από 40 ειδικότητες (μεταξύ αυτών και... καμιά δεκαριά ψυχίατροι) καθώς και 20 κλίνες ΜΕΘ, αναμένεται να στελεχώσουν/επανδρώσουν το νέο κτήριο-κόσμημα που θα ανεγερθεί στο Κερασοχώρι, έδρα του Δήμου Αγράφων.

Μετά τη φιλεύσπλαχνη κίνηση του καλού ποιμένα πρωθυπουργού μας, είναι βέβαιο ότι δεν θα γεννούν πλέον οι εγκυμονούσες Αγραφιωτοπούλες καθ' οδόν επάνω σε καρότσες αγροτικών, ούτε θα χάνουν τη ζωή τους ασθενούντες συμπατριώτες μας λόγω παρέλευσης πολλών ωρών μέχρι τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο του Καρπενησίου το οποίο απέχει σε χρόνο από τα Άγραφα... όσο η Αθήνα από τη Λαμία!!!

Το εκπληκτικότερο όμως όλων, που καταδεικνύει και την τεράστια συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην επενδυτική άνοιξη που επικρατεί στον τόπο μας, αποτελεί και το γεγονός της γενναίας συνεισφοράς της εναρέτου κοινοπραξίας "Ανεμοτενεκές ΑΕ" η οποία θα συνδράμει αποφασιστικά στο φιλόδοξο "πρότζεκτ" με την κατασκευή υπόστεγου από ελενίτ για... χρήση υπαίθριας καντίνας.

Έτσι λοιπόν, ύστερα από... 21 αιώνες τα πολυθρύλητα Άγραφα θα αποκτήσουν ΚΑΙ  νοσοκομείο μετά ΚΑΙ την ασφαλτοστρωμένη Λεωφόρο Αγράφων που ήδη αποτελεί γεγονός.

Κατόπιν όλων τούτων δεν απομένει παρά να αναφωνήσωμεν ομοψυχούντες και έμπλεοι ενθουσιασμού:

"Ζήτω το Έθνος, η Πατρίς και... ο κακός μας ο καιρός"!!!

(Πρώτη τ' Απριλιού 2021)

17 σχόλια:

Aris είπε...

χα χα χα χα χα
Φανταστικο
Καλη πρωταπριλια Ευρυτανα.!!

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Καλό μήνα!
Καλό!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

χαχα τελειο!

καλο μήνα αγαπημένε μας

kapetandiamantis είπε...

ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΙΧΝΗΛΑΤΗ!!!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Τα όμορφα και ιστορικά Άγραφα έχουν αφεθεί στην τύχη τους από αυτό το αδιάφορο και ανάλγητο κράτος. Επιβιώνουν γιατί....έμαθαν να επιβιώνουν!

Μάκης είπε...

Καλό μήνα σ' όλο τον κόσμο!!
Όσον αφορά στο κείμενό σου Ευρυτάνα μας Ιχνηλάτη, σίγουρα αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς εκείνους που ξεπουλάνε τη χώρα, εκείνους που στέλνουν τους ανθρώπους στα ψυχοφάρμακα και στις αυτοκτονίες!! Μόνο η σάτιρα και ΟΧΙ ΜΟΝΟ την πρωταπριλιά αλλά ΧΡΟΝΙΚΗΣ θα δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο που μας οδηγούν εδώ και πολλά πολλά χρόνια!!
Νάσαι καλά και να κρατάς "Θερμοπύλες"...κι αν το ιδείς το ...νοσοκομείο, κακατσίδα να με πεις!! όπως λέγαμε μικροί για το "απίθανο" το "ακατόρθωτο" γενέσθαι. (κακατσίδα είναι ένα μικρό μπαλάκι που βγαίνει ως παράσιτο στις βελανιδιές ...νομίζω)
Μάκης Φλώρος
Κρίκελλο Ευρυτανίας

Άιναφετς είπε...

Δεν ξέρω αν "πρέπει" να χαμογελάσουμε για το πρωταπριλιάτικο κείμενο γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να χάσουμε και το χιούμορ μας!!!
Καλό ανοιξιάτικο μήνα να έχουμε!

Φυσιολάτρης! είπε...

Ολόκληρος Δήμος τα Αγραφα.........με δεκάδες χωριά και κάποιες χιλιάδες κατοίκους ηρωικούς που τα κρατούν ακόμη ζωντανά.......με μεγάλες αποστάσεις και πολύ δύσκολες και χρονοβόρες συνθήκες προσέγγισης σε κοντινές πόλεις.........και δεν έχουν ένα νοσοκομείο.........τον 21 αιώνα...........μάλλον αυτό είναι το "ευχαριστώ" της Πολιτείας στα Άγραφα και τους ανθρώπους τους για την μακραίωνη προσφορά τους!!!!!!!!!!!!!!Συγχαρητήρια για την αιχμηρή ανάρτηση Ευρυτάνα!!!!!!!!!

Τάσος Γ. Κάβουρας είπε...

Ευρυτάνα καλό μήνα.. Διάβασα με ενδιαφέρον την είδηση..! Το έψαξα και λίγο και βρήκα ότι το νέο Νοσοκομείο σας εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται και με πόρους της Ε.Ε.. Η εισήγηση μάλιστα έγινε από τον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή Ευρυτανίας.. Το σκεπτικό είναι να ανεγερθούν σε όλα τα μέρη που κατά το παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί ως πρόχειρα νοσοκομεία της κλεφτουριάς και της ανταρτοσύνης.. Εδώ κοντά σε μας σκέφτονται να κάνουν νοσοκομείο τα κελιά ενός Μοναστηριού που παλιά περιέθαλπε τραυματίες και δεν το δέχονται οι μοναχές.. Όπως βλέπεις παντού ανακύπτουν προβλήματα, άρα ορθά το λες ότι θα χρειαστούν μπορεί και 40 χρόνια για να επιτευχθεί ο στόχος..

ΕΛΕΝΗ Κ. είπε...

ΧΑ ΧΑ !!!
ΧΑΡΙΤΟΜΕΝΟ...ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

"Ανεμοτενεκές ΑΕ" (!!!)
Γέλασα πολύ με το ευφυέστατο "Αποκλειστικό" σου που σε δεύτερη ανάγνωση βέβαια, προκαλεί θλίψη και οργή για όλα αυτά που ΔΕΝ θα γίνουν.
Καλοδεχούμενο το καυστικό χιούμορ σου Ευρυτάνα, είναι κι αυτό ένα όπλο άμυνας απέναντι στους ανεμοτενεκέδες που μας κυβερνούν.
Καλό μήνα να έχεις!

Giannis Pit. είπε...

Αχ πίκρα ναι δοσμένη μέα από το λαογραφικό χιούμορ και την παράδοση. Τι να πούμε Ευρυτάνα φίλε μου.
Καλησπέρα και καλό μήνα αγαπητέ φίλε.

Καλεσμενιώτης είπε...

Καλό μήνα...Ευρυτάνα πραγματικά χιούμορ που σπάει κόκκαλα....καλά τα γράφεις

Πάζιος Κώστας είπε...

Μπράβο σου φίλε μου Ιχνηλάτη ,με βαρναλικό Σαρκασμό αφοπλίζεις ,τα λόγια είναι άχρηστα ,διαβάστε το κείμενο

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Ευχαριστούμε όλους σας για τις επισκέψεις και τα σχόλια.

Όπως έχουμε ξαναπεί και "το χιούμορ όπλο είναι".

Κι όσο μας δίνεται η ευκαιρία θα αξιοποιούμε και αυτό!

akrat είπε...

Άντε έμαθα ότι θα έχει και κτηνιατρικόν υποκατάστημα... χαχα

Πάζιος Κώστας είπε...

Με Βαρναλική Καυστικότητα και Σαρκασμό ,ο Ιχνηλάτης ,ακτινογραφεί το σημερινό ύφος και ήθος της άρχουσας τάξης και περνάει μηνύματα.Εκπληκτική δουλειά