Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Στον πρωτομαχητή του ΕΛΑΣ


Φόρος τιμής στον Πρώτο Καπετάνιο του ΕΛΑΣ

* Γράφει "ο Γιάννος από τα βουνά της Πίνδου"

στο blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"

*****

"Άρη μ' σε ποια κορφή πατάς σε ποιο λαγκάδι τρέχεις..."

78 χρόνια από το χαμό σου Καπετάνιε της αθάνατης ανταρτοσύνης!

Δεν ξέρω σε ποια μορφή είσαι, πλέον, και μας αγναντεύεις, μα όπου και να ρίξω την ματιά μου, σταυραετέ της ανυπότακτης Ευρυτανίας, νομίζω ότι σε βλέπω να περνάς με τ' άλογό σου και τα παλικάρια σου, ετοιμοπόλεμος και πρωτομαχητής της λευτεριάς και της λαοκρατίας.

Καπετάνιε επαναστάτη και ασυμβίβαστε οραματιστή μιας καλύτερης ζωής -για πολλούς συνεχιστή του Κατσαντώνη και του Καραϊσκάκη- προσκυνώ τα μέρη από όπου πέρασες και περπάτησες κι άφησες την αντρειοσύνη σου και την αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια σου. Προσκυνώ σταγόνα-σταγόνα το άγιο αίμα σου, αυτό που μας δίδαξε ότι μόνο οι επαναστατικοί αγώνες μπορεί να λυτρώσουν το λαό μας και όχι οι τεμενάδες στους ξένους και ντόπιους τυράννους.

Καπετάνιε μου ραντεβού στις στράτες του αγώνα!

Σύντροφοι "παρουσιάστε όπλα" αποδώστε με υπερηφάνεια τιμές σ' έναν κομμουνιστή αλύγιστο επαναστάτη.

Άρης Βελουχιώτης : Αθάνατος!


"ο Γιάννος από τα βουνά της Πίνδου" 

 blog ""Ευρυτάνας ιχνηλάτης"

14 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ευχαριστούμε τον "Γιάννο από τα βουνά της Πίνδου" για το άρθρο τιμής στον αλησμόνητο ασυμβίβαστο επαναστάτη Άρη Βελουχιώτη!

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ είπε...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ζει!

Ανώνυμος είπε...

Βάρκιζες ΤΕΛΟΣ

Φυσιολάτρης! είπε...

Μπράβο στον Γιάννο......... λόγια βγαλμένα μέσα από την καρδιά..........Καπετάνιε δεν έφυγες ποτέ...........θα είσαι πάντα εδώ να μας οδηγείς!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

78 χρόνια ηττημένοι.
Ως πότε ;
Σ.Μ.

Άιναφετς είπε...

Όταν ένας ήρωας μπει στη καρδιά μας, δεν "φεύγει" ποτέ!

Aris είπε...

Οργανωσε και θεριεψε την λαικη αντισταση. Ειχε την οξυδερκεια να αντιληφθει τον υπουλο ρολο του αγγλικου παραγοντα και πηγε κοντρα στους συμβιβασμους της ηγεσιας θυσιαζοντας και την ιδια τη ζωη του για τα ιδανικα της επαναστασης.
Ηταν ξεχωριστος και εφυγε νωρις..!

Giannis Pit. είπε...

Ευτυχώς, που υπάρχουν άνθρωποι, που αναδεικνύουν την ιστορία του λαού μας και των θρυλικών του μορφών.
Την καλησπέρα μου.

Μάκης Κρικελλιώτης είπε...

Ευρυτάνα Ιχνηλάτη και Γιάννο της Πίνδου, αν όντως βλέπει από κάπου ο Άρης τη σημερινή μας κατάντια...θα κατέβει να μας καταχεριάσει!! Ειλικρινά είμαστε πολύ μικροί μπροστά στο μεγαλείο λευτεριάς και τη δύναμη της θέλησής του για ανεξαρτησία!!! Όμως σε όσους μπορούν και ξεχωρίζουν το...σώβρακο απ'τη γραβάτα και πραγματικά τον τιμούν εμπράκτως αξίζουν συγχαρητήρια!! Μάκης Κρίκελλο Ευρυτανίας

άγριο κυκλάμινο είπε...

O Αρης δεν έτρεμε μπροστά σε κανέναν δυνάστη. Έτρεμε μόνο από αγανάκτηση μπροστά σε κάθε αδικία. Ήταν ο Che της Ελλάδας. Αθάνατος!!!!

kapetandiamantis είπε...

ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑ
ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
ΕΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΧΑΘΗΚΕ
ΠΟΥ ΤΟΝΕ ΛΕΓΑΝ ΑΡΗ

Scorpion είπε...

Ο Αθανάσιος Κλάρας ο αείμνηστος Άρης δεν ήταν μόνο γενναίος αγωνιστής - οραματιστής, ήταν άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Τον ακολούθησαν πολλοί αγωνιστές γιατί κατάλαβαν ότι ήταν ο καλύτερος στο στρατιωτικό σχεδιασμό. Είχε αξίες και δεν τις πρόδωσε ποτέ.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Ευχαριστούμε τον "Γιάννο από τα βουνά της Πίνδου" για το εξαιρετικό κείμενο, καθώς και όλες και όλους εσάς για τις επισκέψεις, τις αναδημοσιεύσεις και φυσικά τα σχόλια.