Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Χαιρετίσματα στην εξουσία ;;;


Δύσκολη και σκληρή η ζήση των ορεσίβιων ηρώων της καθημερινής βιοπάλης, εκείνων των πρωταγωνιστών της αθέατης μάχης της ζωής που εξελίσσεται μακριά από το τουριστικό "lifestyle", χαμένης, στην καλύτερη των περιπτώσεων, στα "ψιλά γράμματα" κάποιου ταξιδιωτικού χάρτη.  

Εδώ οι άνθρωποι δοκιμάζουν σκληρά τις αντοχές τους. Ανέκαθεν έτσι συνέβαινε... προεκλογικά και μετεκλογικά! Οι λησμονημένοι ακρίτες στην ξεχασμένη ορεινή Ελλάδα, κρατάνε παλικαρίσια σε έναν όμορφο αν και σκληροτράχηλο τόπο που όμως τον αγαπούν αληθινά κι εξακολουθούν να μοχθούν σ' αυτόν, και ας τους εγκατέλειψε το... φιλεύσπλαχνο αστικό κράτος το οποίο ασφαλώς και δεν διαθέτει ουδεμία "κοινωνική συνείδηση", ούτε καν ένοχη, αφού - υπερσυγκεντρώνοντας μέσα σε ανθρωποκτόνες μπετουπόλεις δραστηριότητες, κεφάλαια και ανθρώπινο δυναμικό προς εκμετάλλευση και για χάρη βέβαια των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που υπηρετεί - κατόρθωσε να απονεκρώσει την επαρχία και ιδιαίτερα τις ορεινές "ασύμφορες ζώνες της άγονης γραμμής"! Σ' αυτές αντί για δρόμους, σχολεία, ιατρικές υπηρεσίες και στήριξη των μικρών παραγωγών, επιφυλάσσει... ανεμογεννήτριες και περιβαλλοντική καταστροφή μέχρι την τελική τους ερημοποίηση!

Όμως κάποιοι από εκείνους που χρόνια τώρα δρασκελίζουν μνήμες και βουνοκορφές επιμένοντας να βαστούν ζωντανό ετούτο τον τόπο, ξέρουν κι ας μην μιλούν, προς το παρόν, πολύ! 

Στη φωτογραφία μας, ένας άγνωστος συμπατριώτης των Αγράφων ανηφορίζει ευθυτενής τα γκρεμίδια μαζί με το κοπάδι του, στέλνοντας από ψηλά κι έναν απροσδιόριστο χαιρετισμό.

Χαιρετίσματα -άραγε- στην εξουσία ;;;




13 σχόλια:

Aris είπε...

Φοβερη η αναρτηση.
Ετσι αγαπαμε μεις τον τοπο μας.
Γεια σου ρε ιχνηλατη.!!

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Εξαιρετικό!!!

kapetandiamantis είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΩΡΑΙΑ H ΦΩΤΟ.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Λέει πολλά αυτό το κείμενο ....

Φυσιολάτρης! είπε...

Θα πρόσθετα ότι.....κάποια στιγμή όλοι μας σαν λαός........οφείλουμε να βρούμε το θάρρος για να διαβούμε το γεφύρι της συλλογικής μας απραξίας.....και να προσεγγίσουμε τις κορυφές!!!!!!!!!

Άιναφετς είπε...

Χαιρετίσματα σε όσους αντιστέκονται όπου και να βρίσκονται, γιατί τα πραγματικά "κακοτράχαλα" είναι στα μυαλά αρκετών...

Giannis Pit. είπε...

Εμβληματική εικόνα Ευρυτάνα! Προκαλεί δέος η εικόνα αυτή για μια σειρά λόγους. Και σε καλεί σε περίσκεψη και προβληματισμό.
Για όλα τα μηνύματα που περνάει.
Την καλησπέρα μου φίλε.

Unknown είπε...

Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα κοιτάζοντας την φωτογραφία για να αισθανθείς και να νοιώσεις μοναδικά συναισθήματα για τον άνθρωπο των βουνών και ειδικότερα αυτών των Αγράφων,αλύγιστων αγωνιστών της ζωής και του μόχθου!!Συνεχίστε έτσι σας χρειαζόμαστε για αυτό που είστε αγνοί και καθαροί άνθρωποι!!!

NS είπε...

Ωραία η εικόνα. Ωραίο το και βάραθρο που φέρνει στη σκέψη τον καταποντισμό των Ναζιστών στην Ελλάδα - και την Ευρυτανία. Με το καλό και στον πάτο

Πολλά Φιλιά Ιχνηλάτη!

Σωτήρης Ζιάκας είπε...

Έχω περάσει από αυτό το γεφύρι πολλές φορές όταν ακόμα δεν υπήρχε ο αυτοκινητόδρομος...Τώρα περνάει μόνο ο Δημήτρης και το κοπάδι του...

doctor είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ, Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΟΙΕΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΕΣΙΒΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ.
ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 21-ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΜΟΡΑ ΧΩΡΙΑ, ΕΝΩ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΧΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΑ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Eυχαριστούμε τους παλιούς και νέους φίλους αναγνώστες για τις επισκέψεις και τα σχόλια.
Καλή δύναμη στους Ευρυτάνες συμπατριώτες του καθημερινού αγώνα και του μόχθου.

Αστοριανή είπε...


............Στη φωτογραφία μας, ένας άγνωστος συμπατριώτης των Αγράφων ανηφορίζει ευθυτενής τα γκρεμίδια μαζί με το κοπάδι του, στέλνοντας από ψηλά κι έναν απροσδιόριστο χαιρετισμό. .... Ε.Ι.


...είθε πάντα να ζει ευθυτενής ανηφορίζοντας...


"Αστοριανή"

ΝΥ