Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Εικονογραφίες!

 


"Στα βουνά των ανταρτών 

δεν χωράν τα κέρδη των καπιταλιστών"

 










ΥΓ. Επιλέξαμε ορισμένα σκίτσα, εικονίδια και φωτο που έχουν δημοσιευθεί ανά καιρούς από τα πολύμορφα κινήματα αντίστασης ενάντια στην καταστροφή των βουνών μας και...

προσθέσαμε σε αυτά κάποιες λεζάντες δικής μας έμπνευσης, ώστε να στείλουμε και από την πλευρά μας επίκαιρα "μηνύματα", έτσι όπως τα αντιλαμβανόμαστε υπό τη δική μας οπτική. 

Ελπίζουμε να τα... ψιλοκαταφέραμε.

Καλή δύναμη - ο αγώνας συνεχίζεται!



ΥΓ2. (πρόσθετο - εικονογραφημένο) :





* Όσοι τα καταφέρουν να βρεθούν ΕΚΕΙ!!!





15 σχόλια:

Aris είπε...

Ελευθερα βουνα χωρις αιολικα!

Εγω θα ειμαι επανω στη συναντηση.!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Με τους αγώνες, με τις εικόνες, με το χιούμορ, με όλα!

Vasiliki Lappa είπε...

Μετά από πολύχρονο κοινωνικό αγώνα, σήμερα οφείλουν όλοι να είναι ενημερωμένοι και να αντιληφθούν ότι το ζητούμενο είναι η γη και το νερό. Αγαθά δημόσια που κατοχυρώνονται με το Συνταγματικό Χάρτη των Ελλήνων. Αγαθά που μας κληροδοτήθηκαν με τις θυσίες και το αίμα των προγόνων μας και που ανήκουν στις γενιές που έρχονται.

Ανώνυμος είπε...

Ουτε βήμα πίσω
Σ.Μ

Scorpion49 είπε...

Ούτε ο Κώτσος της κολάσεως δεν τις θέλει, να τις βάλουν στις ταράτσες τους και να καμαρώνουν το κατόρθωμα τους. Η ομορφιά των εικόνων τις διώχνει μακρυά.

Giannis Pit. είπε...

Η υπόθεση αυτού του αγώνα είναι υπόθεση όλων μας! Μάς αφορά άμεσα σε όλα τα επίπεδα. Καλά κουράγια και συντονισμός παντού.
Τις αγωνιστικές μας σκέψεις Ευρυτάνα.

Μάκης είπε...

"Ζωή μας τα βουνά μας" ένα ακόμα σύνθημα που μπήκε απ' τα καπελάκια που τυπώσαμε προ ετών στον Σύλλογο Κρικελλιωτών μπήκε και θα μείνει μέχρι τέλους μέσα στην καρδιά μας! Και ναι και τη δημόσια γη καταπατούν και αλώνουν μια για πάντα ...στο όνομα της καθαρής ενέργειας, χωρίς να αναφέρουν καθόλου, ούτε τη ζημιά που κάνουν να βάλουν αιολικά, ούτε τα βουνά της έρμης Αφρικής ιδιαίτερα που εξαφάνισαν για τα πολύτιμα μέταλα που απαιτούνται για να φτιάξουν αυτά τα τέρατα, ούτε όπως ήταν αναμενόμενο ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ μετά το γρήγορο τέλος της ζωής τούτων των μηχανών να πληρώσει και να τα ξηλώσει.....Μόνο η οργή του λαού ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ θα τους σταματήσει...ή ίσως κάποια αντίδραση της ίδιας της φύσης γκρεμίζοντάς τα !!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτό Κάλεσμα για να μη μετατραπούν τα Άγραφα σε βιομηχανική ζώνη αιολικών εγκαταστάσεων.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΖΑΡΜΑ

Ανακοινώνουμε ανοιχτό κάλεσμα για μεγάλη διαμαρτυρία στις 7 Αυγούστου για την Καζάρμα, μία ακόμη κορυφογραμμή η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της αιολικής βιομηχανίας. Η πρόσφατη άδεια εγκατάστασης 9 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στην Καζάρμα ύψους 150μ. η κάθε μία (θέσεις Ζυγουρολίβαδο – Παλιό μανδρί), απαιτεί την εγρήγορσή μας.

Έχοντας την παρακαταθήκη του πολύμορφου αγώνα που οδήγησε στην ακύρωση των έργων στη Νιάλα και το Βοϊδολίβαδο, θεωρούμε ότι η Καζάρμα, ακριβώς επάνω από το μοναδικό τοπίο της λίμνης Πλαστήρα (Μέγδοβα), αποτελεί ένα πεδίο όπου πρέπει οι κινήσεις μας να καταστήσουν εκ των προτέρων αδιανόητη οποιαδήποτε περαιτέρω σκέψη να προχωρήσει αυτό το έργο για να μη φτάσουμε ποτέ στο στάδιο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα έργα στον Τύμπανο Αργιθέας.

Ενώ έχουν ήδη κατακρεουργήσει τον Τύμπανο με τα έργα υποδομής για τον υποσταθμό και τις βάσεις, αυτές τις μέρες ανεβαίνουν τα εξαρτήματα για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Η αστυνομία απάντησε με βία, χημικά και συλλήψεις σε όσους βρέθηκαν εκεί την Κυριακή 24 Ιουλίου, στα 1600 μέτρα υψόμετρο, διαμαρτυρόμενοι για την ολοκληρωτική καταστροφή του βουνού.

Ζητάμε την άμεση παύση των εργασιών στον Τύμπανο και την άμεση παύση όλων των διώξεων όσων υπερασπίζονται τα Άγραφα και όλα τα βουνά, όλων όσων είναι ενάντια στην καταστροφή της φύσης.

Ανώνυμος είπε...

την Καζάρμα την Κυριακή 7 Αυγούστου καλούμε:

Tους απανταχού Αγραφιώτες και τους συλλόγους τους σε όλη την Ελλάδα.

Tους συλλόγους, τους φορείς και τους ανθρώπους των βουνών και του κάμπου της Θεσσαλίας, της Ευρυτανίας και της ευρύτερης περιοχής.

Τους συνοδοιπόρους στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή της φύσης.

Τους Ορειβατικούς, Περιηγητικούς και Φυσιολατρικούς συλλόγους.

Τις κινήσεις και συλλογικότητες σε όλη τη χώρα για την προστασία των κοινωνικών αγαθών και του περιβάλλοντος να στηρίξουν τον μακροχρόνιο αγώνα για τα Άγραφα και για τα βουνά όλης της χώρας

Κυριακή 7 Αυγούστου όλοι και όλες στην Καζάρμα:

Στις 7:30 π.μ., ανάβαση προς την κορυφή της Καζάρμας για όσους και όσες το επιθυμούν (σημείο εκκίνησης το γήπεδο της Φυλακτής).

Στις 11:30 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία της Φυλακτής με όλους τους συλλόγους και τις συλλογικότητες.

Μέχρι στιγμής υπογράφουν το κάλεσμα και συμμετέχουν οι παρακάτω 38 σύλλογοι και συλλογικότητες (η λίστα ανανεώνεται διαρκώς):

Δίκτυο φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων

Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών

Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς

Πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων

Πρωτοβουλία πολιτών Αργιθέας

Κίνηση Πολιτών για τα αιολικά στις ΔΕ Φουρνά & Κτημενίων

Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος

Συνέλευση για την υπεράσπιση των βουνών

Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα

Συντονιστικό Αθήνας για τα Άγραφα

Αγροτουριστικός Σύλλογος Βαλαώρας

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Βραγγιανιτών “Αναστάσιος Γόρδιος”

Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Κέδρος -Ζυγογιανναίϊκα»

Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πετρίλου

Μορφωτικός Σύλλογος Μπελοκομίτη Δολόπων

Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαράντου

Πολιτιστικός Σύλλογος Απεραντίων ”Οι Άγιοι Ανάργυροι”

Σύλλογος Δεντριωτών «Άγιος Αντώνιος»

Σύλλογος Καρύτσας Δολόπων ” Η Παναγία Πελεκητή”

Σύλλογος Κερασιωτών Καρδίτσας

Σύνδεσμος των Απανταχού Καροπλεσιτών Αθήνας

Σύνδεσμος Φυλακτιωτών Καρδίτσας

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας

Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων

Ορειβατικός Φοιτητικός-Φυσιολατρικός Ιατρικός Σύλλογος

Πανελλήνια σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης

Πεζοπορικός – Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου

Ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων, θέση Καραμανώλη

kapetandiamantis είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΙΟΥΣΑ.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Πώς φτάσαμε σ' αυτή την εσχατιά, να υπερασπίζονται οι άνθρωποι την ύπαρξη των βουνών... Όλο το υλικό που δημοσιεύεις και οι εύστοχες λεζάντες επίσης, δείχνουν τον παλμό και την αποφασιστηκότητά σας για τους αγώνες που έρχονται. Ολόψυχα σας εύχομαι να πετύχετε όλους τους στόχους σας. Το δίκιο με το μέρος σας κι όποιος επιβουλεύεται τα ιερά χώματα, μαύρο σκοτάδι τον περιμένει!

Ανώνυμος είπε...

Όλα ωραία, πιο ωραία όλων όμως η φώτο με το πανό της λαϊκής Συσπείρωσης Καρπενησίου.
Χ

Ανώνυμος είπε...

Καζάρμα θα παραμείνει βουνό
Όχι στη μετατροπή των Αγράφων σε ζώνη βιομηχανικών αιολικών εγκαταστάσεων

Για την κινητοποίηση της Κυριακής 7 Αυγούστου 2022

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, εκατοντάδες ανθρώπων κινητοποιήθηκαν, για άλλη μια φορά, ώστε να καταδείξουν την αντίθεσή τους στην επιχείρηση μετατροπής των Αγράφων σε ζώνη βιομηχανικών αιολικών εγκαταστάσεων. Επίκεντρο των κινητοποιήσεων αποτέλεσε το βουνό της Καζάρμας, το οποίο απειλείται άμεσα, λόγω της αυθαίρετης επίσπευσης της αδειοδοτικής διαδικασίας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και γειτνιάζει με τον Τύμπανο Αργιθέας, κορυφογραμμή που έχει ήδη υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή από τις εργασίες για την εγκατάσταση συστοιχίας ανεμογεννητριών αυτό το διάστημα.
Νωρίς το πρωί, περίπου 150 άτομα ξεκίνησαν από την Φυλακτή Καρδίτσας, ανέβηκαν στη θέση Άη Λιας και, στη συνέχεια, στην κορυφή Κουφόλογγος, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι τα βουνά των Αγράφων αποτελούν έναν ορειβατικό προορισμό, ο οποίος γίνεται όλο και πιο γνωστός και αγαπητός σε πολλούς, πρωτίστως νέους ανθρώπους.

Παράλληλα, κάτοικοι και καταγόμενοι από τα χωριά της Αργιθέας, ανέβηκαν από την πλευρά του Αγίου Νικολάου Αργιθέας ως την κορυφή της Καζάρμας και ανάρτησαν πανό μπροστά από το πετρόχτιστο πυροφυλάκειο, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν πλέον.
Μετά την ανάβαση στο βουνό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην πλατεία της Φυλακτής, όπου μίλησαν πολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε δρόμους του χωριού.

Ενώ το Σάββατο 6/8 μέλη και φίλοι του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας ανάρτησαν στο Πυροφυλάκιο του Ζυγουρολιβαδο - Καζαρμας υπερμεγέθες πανό "Ανέγγιχτα Άγραφα Καζάρμα χωρίς αιολικα" δηλώνοντας την ανυποχώρητη υπεράσπιση και της Καζαρμας από την καταστροφή των αιολικών. Η δράση κινηματογραφήθηκε για το ντοκιμαντέρ "Ασκός του Αιόλου 2 " που γυρίζει ο σκηνοθέτης Νασίμ Αλάτρας μαζί με την ομάδα του.

Στην περίοδο των τελευταίων χρόνων, ο αγώνας που δίνεται για την προστασία των Αγράφων απέναντι στην παράλογη επιλογή να μπει ουσιαστικά ταφόπλακα στην περιοχή με τη μετατροπή της σε βιομηχανική ζώνη αιολικών και υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων, είναι ένας αγώνας που διαρκώς επεκτείνεται και ριζώνει όλο και περισσότερο.
Το να καταστραφεί ό,τι έχει απομείνει από το φυσικό περιβάλλον και τα χωριά μας, απλά και μόνο για να κερδοσκοπήσουν λίγες εταιρίες, είναι ένα σενάριο καταστροφικό για τη χώρα και τις επόμενες γενιές. Αυτός ο αγώνας όχι απλά θα συνεχιστεί, αλλά θα ενισχυθεί και θα εξαπλωθεί, εμβαθύνοντας και διαμορφώνοντας νέες προσεγγίσεις και προοπτικές για τον τόπο, αλλά και συνδέοντας τα κοινά χαρακτηριστικά του με άλλους αντίστοιχους αγώνες σε άλλες περιοχές της χώρας.


Ανώνυμος είπε...

Tην κινητοποίηση στήριξαν οι εξής συλλογικότητες και φορείς με αλφαβητικη σειρά ανα κατηγορία:
Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα / Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία / Δίκτυο φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων / Δίκτυο φορέων και πολιτών για την προστασία του Ασπροποτάμου / Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών / Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς / Πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων / Πρωτοβουλία πολιτών Αργιθέας / Πρωτοβουλία υπεράσπισης του Πηλίου από την αιολική βιομηχανία / Κίνηση Πολιτών για τα αιολικά στις ΔΕ Φουρνά & Κτημενίων / Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος / Συνέλευση για την υπεράσπιση των βουνών / Συντονιστικό Αγώνα Αγράφων / Συντονιστικό Αθήνας για τα Άγραφα / Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Βραγγιανιτών " Αναστάσιος Γόρδιος" / Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Κέδρος -Ζυγογιανναίϊκα» / Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πετρίλου / Μορφωτικός Σύλλογος Μπελοκομίτη Δολόπων / Μορφωτικός Σύλλογος Ραχούλας / Οικοτουριστικός Σύλλογος Βαλαώρας / Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαράντου / Πολιτιστικός Σύλλογος Απεραντίων ''Οι Άγιοι Ανάργυροι'' / Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλαρίου / Πολιτιστικός Σύλλογος Επινιανών Ευρυτανίας / Πολιτιστικός Σύλλογος Κουστέσας Βραγγιανών Ευρυτανίας / Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου / Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ραπτόπουλου / Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου Ευρυτανίας / Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Βραγγιανιτών “Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος” / Σύλλογος Απανταχού Κερασοβιτών ''το Καραούλι' / Σύλλογος Απανταχού Πετριλιωτών / Σύλλογος των Απανταχού Ρεντινιωτών / Σύλλογος Απεραντίων ''οι Άγιοι Ανάργυροι'' / Σύλλογος Δεντριωτών «Άγιος Αντώνιος» / Σύλλογος Καρύτσας Δολόπων '' Η Παναγία Πελεκητή'' / Σύλλογος Κερασιωτών Καρδίτσας / Σύνδεσμος των Απανταχού Καροπλεσιτών Αθήνας / Σύνδεσμος Φυλακτιωτών Καρδίτσας / ΑΟΣ Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος / Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας / Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων / Ορειβατικός Σύλλογος Κρυστάλλης / Ορειβατικός Σύλλογος Σπάτων / Ορειβατικός Φοιτητικός-Φυσιολατρικός Ιατρικός Σύλλογος / Πανελλήνια σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης / Πεζοπορικός – Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου / Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης / Ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων / Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αχλαδίου Β. Εύβοια]

Κοινή ενημέρωση εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών, του Δικτύου φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων και της Πρωτοβουλίας Αθήνας για την προστασία των Αγράφων σχετικά με την κινητοποίηση για την Καζάρμα που πραγματοποιήθηκε στις 7 Αυγούστου του 2022.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Ευχαριστούμε για τις επισκέψεις, τις αναδημοσιεύσεις, τις ενημερώσεις και τα σχόλια.

Ο αγώνας συνεχίζεται
Ψυχή βαθιά!