Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

"Παρέμβαση" (προεκλογική)!

Ρουμελιώτικο μνημείο Αντίστασης που αναπαριστά τον Άρη και τους αντάρτες του (Λαμία) - φωτο: "Ευρυτάνας ιχνηλάτης


«Αν οι εκλογές έφερναν την αλλαγή, θα ήταν παράνομες»

(Karl Marx)



21 σχόλια:

Aris είπε...

Σοφο και αληθινο!
Μπραβο!

Διαχειριστής είπε...

Όποιος όμως το πιστεύει αυτό να μην κατεβαίνει στις εκλογές γιατί τότε είναι υποκριτής.

kapetandiamantis είπε...

Ο ΜΑΡΞ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.
ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ..

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Που είσαι ρε Βελουχιώτη!!!!

Φυσιολάτρης! είπε...

Οι......δημοσκοπήσεις και τα κανάλια "ψεκάζουν" και κατευθύνουν το πόπολο!!!!Αν όμως μια στο τόσο.... ο λαός "ξεφύγει" και παρεκκλίνει εκλογικά....τότε την κατάλληλη στιγμή αναλαμβάνουν οι μαύροι φασιστικοί μηχανισμοί του κράτους (όπως έγινε π.χ. με τον Αλλιέντε στη Χιλή και αλλού)!!!!Πολύ σωστή η φράση του Marx!!!!!

faros είπε...

Με ... μισή φράση, ειπώθηκαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ !

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Σωστό..
Οσο για την υποκρισία των μετεχόντων στις εκλογές, ας μην ξεχνάμε πως ζούμε σε μια άλλη εποχή απ αυτήν του Μαρξ..και δη παγκοσμιοποίησης και είναι καλύτερα να τα μελετά κανείς από μέσα τα πράγματα..φτάνει να τα ερμηνεύει σωστά, και να πράττει ανάλογα..Γίνεται αυτό σήμερα??
Και πιστεύω ακράδαντα πως αν ένας λαός ήταν έτοιμος για ανατροπές .. όλο και κάποιο τρόπο θα έβρισκαν να απαγορέψουν ακόμα και τις εκλογές..

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Υ.Γ.
Και Ναί! Πού είσαι ρε Βελουχιώτη...

Ντένης Κοντρίνης είπε...

Φίλε μου.
Ίσως να είχε δίκιο ο Μαρξ αλλά αυτός ήταν σε μια άλλη εποχή και σε μια άλλη χώρα.
Νάσαι καλά.

Roula the CAt είπε...

Θαρρώ πως ο λαός δεν είναι (ακόμη!) έτοιμος να σπάσει τα δεσμά του, μου λείπει από το κάδρο η συλλογικότητα, η απαραίτητη ενότητα, η αλληλεγγύη, η καθολικότητα.
Ένα κίνημα 99% ("στο δρόμο") vs 1%, θα ήταν η πραγματική απάντηση, πέρα από οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση... αλλά εδώ, παίζουμε ακόμη γκαζές!...

Θέλουμε δρόμο πολύ για να... γυρίσουμε πίσω (τότε που οι επαναστάσεις έφερναν ανατροπές), να δικαιώσουμε τον Μαρξ και να προχωρήσουμε μπροστά.

Καλό βράδυ, Ιχνηλάτη!...

Λωτοφάγος είπε...

Μία σημαντική διόρθωση, φίλε μου:
Τη φράση αυτή την είπε η Έμμα Γκόλντμαν, που ήταν αναρχική και πέθανε το 1940.
Την εποχή του Μαρξ δεν υπήρχαν δημοκρατικές εκλογές.
Επίσης διαφωνώ με τη χρήση αυτής της φράσης, διότι ενθαρρύνει τους απολιτίκ να μην ψηφίζουν.
Ας πήγαιναν όλοι να ψηφίσουν σύμφωνα με το αληθινό τους συμφέρον και τότε θα βλέπαμε αν οι εκλογές μπορούν να αλλάξουν κάτι.
Καλή σου νύχτα

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

H ρήση ανήκει στο Μάρξ.
Αργότερα επαναλήφθηκε από τη Γκόλντμαν.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Ασχέτως αν πιστεύω ότι με τις εκλογές μπορεί να αλλάξει κάτι ή όχι , νομίζω πως πρέπει πια να ξεχωρίζουμε τους «απολιτίκ» απ τους συνειδητά απέχοντες..Ως συνειδητά απέχουσα λοιπόν οφείλω να διευκρινίσω ( και ίσως βοηθήσω και τα κόμματα πως υπάρχει κι αυτό το σκεπτικό για να το λάβουν υπ όψην τους κάποτε ) πως οι εκλογές- ιδίως στην εποχή μας- κατάντησαν ένα εργαλείο σφυγμομέτρησης της τυφλής υπακοής των ψηφοφόρων…Γενικά μιλάω και δεν τάσσομαι ή αντιτάσσομαι υπέρ ή κατά κανενός κόμματος.. Την δημοκρατία των λίγων, αυτόν τον καιρό δεν την ενδιαφέρει και πολύ ποιο κόμμα θα ρθεί στην εξουσία ..(και πόσα κόμματα άραγε έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους ) παρα μόνο, πόσοι πιστοί στον θεσμό του εκλέγειν θα συρθούν στην κυριολεξία στην κάλπη.. Πόσοι ακόμα νοιώθουν πολίτες που κάνουν το δημοκρατικό τους καθήκον..Βάση αυτού του αριθμού μαγειρεύονται τα υπόλοιπα μετά τις εκλογές..Ας μη ξεχνάμε αυτό που είδαμε και πρόσφατα στην καμπάνια των ευρωεκλογών πως το σύνθημα όλων ήταν ένα ..ΟΧΙ στην αποχή…
Αυτά από μια απέχουσα.. Οι απολιτίκ ας υπερασπίσουν την θέση τους.
και κλείνοντας αναρωτιέμαι ..τι μπορούν να προσφέρουν με την ψήφο τους ( όντας απολιτίκ ) και σε ποιόν την κάθε φορά…
Την καλημέρα μου και συγνώμη για την κατάχρηση και την πολυλογία…

Aris είπε...

Ανεξαρτητα απο την επιθυμια καθενος, ειναι γεγονος οτι ποτε και πουθενα στην ιστορια δεν ανετραπη ριζικα το οποιοδηποτε κοινωνικο στατους χωρις την ορμητικη εισοδο των λαικων μαζων στο προσκηνιο και μαλιστα με επαναστατικο τροπο!
Αυτη ειναι μια μεγαλη αληθεια.

Unknown είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΕΥΡΥΤΑΝΑ

ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ
(ΙΣΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΦΟΡΑ
ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
__ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ__
ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ
ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣ
ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ
ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΜΑΡΞ

ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
ΔΕΝ ΛΕΕΙ.....

άγριο κυκλάμινο είπε...

Η φράση του Μαρξ είναι απόλυτα σωστή και απόλυτα διαχρονική. Αν συνειδητοποιούσαμε ποια ταξικά συμφέροντα κυριαρχούν πίσω από το σικέ παραβάν των εκλογών ίσως να γινόμασταν πιο δυναμικοί και αληθινά μαχητικοί και να παίρναμε την κατάσταση στα χέρια μας και τότε εκεί θα δίνονταν η πραγματική λύση για το λαό. Στην παρούσα φάση όμως, ας μην ακυρώσουμε και εντελώς την εκλογική διαδικασία και ας προσπαθήσει ο καθένας μας με την ψήφο του να εκφράσει ως σκεπτόμενο και πολιτικό «ον» -έστω τη δυσαρέσκεια του σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Ομως παράλληλα και πολύ περισσότερο από το λεγόμενο εκλογικό καθήκον θα πρέπει να οργανωθεί ένα δυναμικό λαικό κίνημα που θα υπερασπίζεται στους δρόμους και στους αγώνες τα δικαιώματα των πολιτών (για τα οποία έχει χυθεί τόσο αίμα για να αποκτηθούν και αναιρούνται σε μια νύχτα) ούτως ώστε ο κάθε ένας από εμάς να μπορεί να ακουμπήσει σε αυτό το κίνημα και να θωρακιστεί για να είναι έτοιμος να τους αντιμετωπίσει την κατάλληλη στιγμή μια και έξω και οριστικά.

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

Ναι, δεν ανατρέπεται ο καπιταλισμός μέσα από εκλογικές διαδικασίες.
Όμως, απ' την στιγμή που η εκλογική διαδικασία υπάρχει, την αξιοποιούμε όσο καλύτερα μπορούμε προς όφελος τού ΤΑΞΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, σ' όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες.
Στο δια ταύτα λοιπόν, οφείλουμε ως μη αδιάφοροι για τα κοινά, στις 25 Γενάρη 2015 να χρησιμοποιήσουμε κι αυτό το βόλι που λέγεται ψήφος, σωστά. ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΚΕ!!!
Κι όταν ορέ έρθει η άγια ώρα που ο λαός θα υψώσει το ανάστημά του στο μπόι που του πρέπει, τότε κάνουμε κουβέντα γι' άλλα βόλια.
Τούτη η ιχνηλασία αρμόζει σε τέτοιες κρίσιμες για το λαό-τους λαούς, ώρες.
Άιντε λοιπόν φίλε ιχνηλάτη, ρίξε με το φακό σου μια τέτοια βροντερή ιχνηλασία, να δείξεις στο λαό τι έχει να κερδίσει με δυνατά ισχυροποιημένο ΚΚΕ στη βουλή και στους λαϊκούς αγώνες. Τι έχει να κερδίσει δηλαδή με το ΚΚΕ ως ισχυρή αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις των ευρωκομμάτων.

Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας)

doctor είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ. ΦΡΟΝΩ Ο,ΤΙ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ) ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ Ή ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ΤΟΥ KARL MARX ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΟΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
ΑΝ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΑΝ ΟΜΩΣ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ…. ΘΕΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΚΑΛΠΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ.
ΣΥΝΕΠΩΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΑΤΗ ΕΚΛΟΓΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤ’ ΟΝΟΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ !
Ο KARL MARX ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ.

Hokshilato είπε...

Η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει...

Συμβουλή γιατρού ...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ευχαριστούμε για τη συμβολή σας στην ανάρτησή μας, μέσω των σχολίων σας.

Οι διαφορετικές θέσεις-οπτικές είναι οπωσδήποτε σεβαστές,

όπως επίσης σαφής είναι και η δική μας άποψη.

Η ζωή θα δείξει...

Unknown είπε...

Και κάθε φορά, τα διλλήματα, να έχουν στόχο την Αριστερά. Τη μια να μην ξανάρθει η Χούντα, την άλλη, να πάει η Δεξιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας...Και σαν να μην έφτανε κι αυτό, ύστερα από τόσες κοροϊδίες, έρχονται κι οι παλιοί σύντροφοι και σε βρίζουν που δε συμφωνείς, να ψηφίσεις άλλους. Να βοηθήσεις πάλι άλλους.. Πάλι. Υπόσχομαι, πως μόλις κουραστώ κι εγώ, να πιστεύω, στο Σοσιαλισμό, και στον Προλεταριακό διεθνισμό, και μόλις σταματήσω να σιχαίνομαι την Ε.Ε., να ψηφίσω κάποιους άλλους... Για την ώρα μόνο ΚΚΕ... Μη μπαίνετε στον κόπο…
Παντελής Θαλασσινός