Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Καταλάβατε... κοράκια ;;;

17 σχόλια:

Aris είπε...

Με λιγες λεξεις ειπωθηκαν τα παντα.!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

STOP στην καταστροφή των τελευταίων παρθένων τόπων.

doctor είπε...

ΟΥΤΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΟΥΤΕ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΜΑΣ.

ποιώ - ελένη είπε...

Δεν συμφιλιωνόμαστε

Μάκης είπε...

Α! φίλε και συμπατριώτη Ιχνηλάτη!
Μέρα πούναι σήμερα μας σκαλίζεις τη μνήμη αλλά κυρίως την ψυχή μας.
Και είναι τόσο σωστό αυτό που γράφεις. Γιατί ΝΑΙ τα κοτρώνια αυτά δεν είναι άψυχα και οι σάρες επίσης δεν είναι κίνδυνος, αλλά μέρος της ζωής μας, για όσους έχουμε εμπεδώσει βαθιά μέσα μας ότι αποτελούν ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! Κι αξίζει πραγματικά να έχουμε καθημερινά το νού μας γιατί κι αυτά τα βουνά και τα ποτάμια που κυλάνε ανάμεσά τους επιβουλεύονται και θέλουν να ιδιοποιηθούν οι αδηφάγες εταιρείες. Ας μην παραπλανιόμαστε από τις έντεχνα "ευρυματικές" λέξεις που κρύβουν πίσω τους ακριβώς αυτή τη μεγάλη κλοπή λαϊκής περιουσίας, όπως "Αιολικά Πάρκα!" ή "Μικρά Υδροηλεκτρικά" κλπ γιατί ούτε πάρκα είναι αυτά που θέλουν να φτιάξουν ούτε μικρά! είναι όποια έργα στα κατακάθαρα νερά που ανήκουν σε όλους μας και που σε πολύ λίγα χρόνια θα αποτελέσουν τη νέα μεγάλη αιτία πολέμων για τους ήδη δοκιμαζόμενους λαούς. Το προηγούμενο των ενωμένων πολιτών στα πλαίσια της "Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Ευρυτανικής φύσης", με το αίσιο αποτέλεσμα στην κορυφογραμμή απ τα Κοκκάλια έως τη Γραμμένη Οξυά δείχνει ότι ενωμένοι μπορούμε να υπερασπιστούμε τη φύση να μείνει έτσι όπως τη γέννησε η μάνα γη!
Δεν αναφέρομαι καθόλου στο ....άλλο μήνυμα της μέρας της σημερινής αφού ΔΥΣΤΥΧΩΣ με ένα άλλο "έντεχνο" κάλυμμα κάποιοι κρύφτηκαν πίσω από τις λέξεις "αριστερά" και "δημοκρατία" και ξεπουλάνε την πατρίδα μας, κομμάτι-κομμάτι, χωρίς ντροπή χειρότερα από τους "επετειακούς" του '67!
Θα κλείσω γιατί μακρυγορώ, με ένα μπράβο στον Ιχνηλάτη εν προκειμένω που κρατάει ζωντανή αυτή την αντίσταση με αναρτήσεις όπως αυτή.
Αρκεί κι εμείς όλοι νάμαστε σε ετοιμότητα και προπαντός ΕΝΩΜΕΝΟΙ!
Μάκης Φλώρος
Κρίκελλο Ευρυτανίας

faros είπε...

Δικά μας είναι ρεεεεεεεεεεε!

Giannis Pit. είπε...

Χωρίς σχόλια το τεράστιο μήνυμά σου Ευρυτάνα....! δεν χρειάζεται καν.
Την καλησπέρα μου.

Φυσιολάτρης! είπε...

Βλέπω αυτή την υπέροχη φωτογραφία με τα ελεύθερα μέχρι στιγμή ευρυτανικά βουνά.....και αναλογίζομαι πόσα βουνά ποτάμια και ακρογιάλια σχεδιάζουν να καταπατήσουν ακόμη.......τα ευρωπαϊκά και ντόπια κοράκια της αρπαχτής!!!!!!!Από τη Χαλκιδική και τα νησιά μέχρι τα Άγραφα.......πάνε να μην αφήσουν τίποτε όρθιο και αγνό αρκεί να γεμίσουν τις τσέπες τους μερικοί μεγαλοεργολάβοι!!!!!!Τοπία με μοναδική οικολογική αξία θα μετατραπούν σε μολυσμένες χαβούζες.....και αντί για την παραπάνω ειδυλλιακή εικόνα.....θα βλέπουμε εκχερσώσεις δασών εκσκαφές με τόνους μπετόν και παλιοσίδερων χιλιόμετρα καλωδιώσεων και θηριώδεις σιδερένιους φράχτες...... τα ανεμοτέρατα στα βουνά και τα υδροηλεχτρικά στα ποτάμια.......και όλα μαζί αυτά θα σβήσουν κάθε φυσική ομορφιά θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον στη χλωρίδα στην πανίδα και όλο το οικοσύστημα!!!!!Αν δεν αντιδράσει ο κόσμος θα ζήσουμε μέσα στην ίδια μας τη χώρα ένα οικολογικό ρέκβιεμ στο όνομα της οικολογίας!!!!!!!!

Άιναφετς είπε...

Ζώντας χρόνια στο βουνό, έχω δει πως αν αγαπάς τον άνθρωπο, αγαπάς και τα βουνά!

kapetandiamantis είπε...

ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΕΥΡΥΤΑΝΑ!
ΜΑΣ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΓΕΣ ΝΟΗΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΨΗΛΑ, ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ
ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΒΟΥΝΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ!

ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ?

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Ως προς το ερώτημα: η φωτο είναι στο οροπέδιο της Νιάλας των Ευρυτανικών Αγράφων.

✽Α. K. Nikolaou✽ είπε...

Μήνυμα διαχρονικό, το κάνει ακόμη πιο βροντερό η θύμηση της σημερινής μέρας (και ταυτόχρονα, μου φέρνει στο νου και τις πολύπαθες Σκουριές)...

Να 'σαι καλά, Ιχνηλάτη!

Mia είπε...

Λευτεριά, Ευρυτάνα μου. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ελεύθερα βουνά, ελεύθεροι άνθρωποι.

Άρης Άλμπης είπε...

Ευαισθητοποίηση των πολλών και συντονισμένη αντίδραση απέναντι στην ιεροσυλία.
Η απάθειά μας στην πώληση των πάντων δε μπορεί να συνεχιστεί.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Δεν πωλούνται - δεν... αντισταθμίζονται!
Ψυχή βαθιά!

Mia Petra είπε...

ΕΤΣΙ! ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Την καλησπέρα μου ✿

άγριο κυκλάμινο είπε...

Το είδα στο internet στο "Δόλοπες Νεράιδας-Σπινάσας" και το μεταφέρω.

Δείτε όλοι!!!!!

Το κοινοποιούμε προς ενημέρωση ●●● φωνάζοντας δυνατά ●●● Όχι δεν πρέπει να στηθούν ανεμογεννήτριες σε αυτό τον τόπο…!!! ●●● Αν αφήσουμε να γίνει η αρχή με αυτές… θα γεμίσουν όλες οι ράχες γύρω μας ●●● αμέτρητες είναι οι άδειες που έχουν δοθεί χωρίς να ρωτήσουν τις τοπικές κοινωνίες μας… και στο Φλίσιο θα στηθούν και στο Παπαδημήτρη και σε όλη την κορυφογραμμή από την Κόψη μέχρι την Λίμνη Πλαστήρα ●●● Όχι αυτό είναι έγκλημα…!!! ●●● Διευκρινίζουμε τις τοποθεσίες που αφορούν αυτές οι δυο άδειες… (όπως έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα του χωριού μας «Τα Χρονικά της Νεράϊδας Δολόπων»… όποιος θέλει να τα ξαναδεί ας μπεί στην ιστοσελίδα «neraida-dolopwn.com» / Εφημερίδα / Τεύχος 122 / σελ. 11…) ●●● η θέση «Γραμμένη – Τούρλα – Καρνόπι» είναι ανάμεσα στα Καμάρια και στις Νιάλες… πάνω απ’ το δρόμο που πάει απ’ τη Σάϊκα προς τα Καμάρια… η αρχική άδεια του 2010 έκανε λόγο για 20 ανεμογεννήτριες με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα και συνολική ισχύ 46 ΜW… (είναι με αυξ. αριθ. 8 στην εφημερίδα μας) ●●● το άλλο στη θέση «Μιχός - Βοϊδολίβαδο – Απέλινα» είναι μετά τις Νιάλες… πίσω απ’ τους Πέντε Πύργους… μεταξύ Καροπλεσίου και Μεγάλων Βραγγιανών… και η αρχική άδεια του 2010 έκανε λόγο για 20 ανεμογεννήτριες με διάμετρο ρότορα 80 μέτρα και συνολική ισχύ 40 ΜW…(είναι με αυξ. αριθ. 11 στην εφημερίδα μας) ●●● Αυτές θα φαίνονται απ’ τον κάμπο ανάμεσα στο κεφάλι και το στήθος της Κοιμωμένης ●●● Όχι δεν πρέπει να στηθούν ανεμογεννήτριες σ’ αυτόν τον τόπο…!!!