Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Δίπλα σε "εκείνους που δεν τους αφήνουν να μιλήσουν"!


Όταν ελεύθερα μιλάς, να σκέφτεσαι τους άλλους.
Εκείνους που δεν τους αφήνουν να μιλήσουν.
Και καθώς σκέφτεσαι εκείνους, τους άλλους,
στον εαυτό σου γύρισε και πες:
«Αχ και να ήμουν ένα κερί στο σκοτάδι».

(Απόσπασμα στίχων του Μαχμούντ Νταρουΐς Παλαιστίνιου ποιητή, μτφρ: Τζένη Καραβίτη)

***********

Όσο αδάμαστα κι ανίκητα είναι τα βουνά μας, άλλο τόσο ακατάβλητη και αποφασιστική είναι και η αλληλεγγύη μας προς τους ανυπότακτους συμμαχητές μας, εκείνους που "δεν τους αφήνουν να μιλήσουν"!

Είμαστε ολόψυχα δίπλα στα αδέρφια που διώκονται διότι "δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις". Στον Τάσο Σαραντή, στα παιδιά από την Καρδίτσα, στους Ευρυτάνες, στους Λάκωνες, στους Ευβοιώτες, στους Τηνιακούς, παντού!, σε όλους τους συναγωνιστές, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

Αυτής της διαφορετικής απροσκύνητης Ελλάδας που δεν ξεπουλιέται στους αφεντάδες αλλά επιμένει να αντιστέκεται με τόλμη στην επέλαση της βαρβαρότητας σκορπίζοντας έτσι φως και ελπίδα μέσα στο σκοτάδι των δίσεκτων καιρών μας.

*Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά!

*Κανένα βουνό ανυπεράσπιστο, κανένας υπερασπιστής του ανυπεράσπιστος!

*Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"


17 σχόλια:

Μάκης είπε...

Είμαστε και θα είμαστε ενωμένοι!
Ούτε τα τερτίπια περί "απάτητων βοννών" θα μας διασπάσουν,
ούτε η προσπάθεια εκφοβισμού με τα δικαστήριά τους!
Ένας ο στόχος μας! Δίκαιος και λογικός! Και προπάντων αναγκαίος για να επιβιώσουν τα ζωηφόρα βουνά της Ελλάδας, τα πανέμορφα νησιά μας, τα υδροφόρα ποτάμια μας!
Ψηφίστε ΑΜΕΣΑ νέο χωροταξικό και όχι ασπιρίνες για 6 βουνά της χώρας!
Αν έβλεπαν λίγο πέρα από τη μύτη τους, αν δεν εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα, οι "ταγοί" της εξουσίας, θα είχαν ήδη κάνει ένα νέο χωροταξικό σχέδιο να νοικοκυρέψουν αυτό το "μπάτε σκύλοι αλέστε" της δωρεάν παραχώρησης εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ σε εταιρείες-βιαστές της φύσης και μάλιστα στο όνομα της διάσωσής της!!
Μεθαύριο στις 10 του μήνα θα είμαστε παρόντες και στη δίκη ανθρώπων που τολμούν να αντιστέκονται στο λάθος δρόμο των κυβερνήσεων!
Τώρα στα γεράματα θα μας βγάλουν στο κλαρί!
Μάκης Φλώρος
Κρίκελλο Ευρυτανίας

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Αντίσταση και Αλληλεγύη!

kapetandiamantis είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΘΑ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ;
ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;

Aris είπε...

Ωραιοι οι στιχοι που διαλεξες ιχνηλατη. Δειχνουν το δρομο της αγωνιστικης αλληλεγγυης στους συναγωνιστες μας.

Ο Γιάννος από τα βουνά της Πινδου είπε...

Θέλουν να τα ξεπουλήσουν όλα Όμως όσο θα υπάρχουν απόγονοι των Κατσαντωναιων των Καραισκακηδων και καπεταναίων στην καρδιά και στην ψυχή ανταρτων τους λέμε κατάμουτρα Γμ....τα συμφέροντα σας και το μουχαμπετι.σαςαθλιοι και αγυρτηδες της μοιρας μαςπίρας μας Οξω αλήτες από τα ελεύθερα περήφανα βουνά μας

Giannis Pit. είπε...

Αγωνιστικές καλησπέρες σε όλους με ευχές για καλή βδομάδα.

Άρης Άλμπης είπε...

Έπρεπε να κινηθούν δικαστικά όλες οι τοπικές κοινωνίες εναντίον αυτών που παραχωρούν άδειες καταστροφής των βουνών τους.
Αλλά και άλλοι φορείς – επιστημονικοί, πολιτιστικοί κλπ – όφειλαν να προχωρήσουν σε καταγγελίες.
Έστω και τώρα οφείλουν να υποστηρίξουν τους διωκόμενους.

forester's είπε...

Όταν ένας δημοσιογράφος διώκεται με αγωγές και μηνύσεις από εταιρίες αιολικών, όλοι διωκομαστε...Οταν ένας αγωνιστής, για την πένα του και την άποψη του απειλείται, όλοι μας απειλούμαστε, Οταν η φωνή του διπλανού σου φιμωθει και σωπάσει , όλοι μας σωπαίνουμε....και στη σιωπή θα ακούγονται τοτε μόνο οι λύκοι που θα ουρλιάζουν ανήσυχοι και πεινασμένοι! Ας μην μείνουμε απαθείς στην αποπειρα φίμωσης του ελευθερου λόγου, στην προσπάθεια κάποιων στο βωμό του κέρδους να τσαλαπατησουν ανθρώπους και συνειδησεις και ιστορικά και ανέγγιχτα για χιλιάδες χρόνια βουνά !

Αστοριανή είπε...

*Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά!


!!!

Αστοριανή

ΝΥ

Άιναφετς είπε...

Αυτό το "Δεν τους αφήνουν να μιλήσουν" ισχύει για κάθε ελεύθερο πολίτη αυτής της χώρας και η μόνη μας λύση είναι, να μην φοβόμαστε να μιλήσουμε!
Καλή δύναμη σε όλους!

άγριο κυκλάμινο είπε...

No pasaran

Venceremos

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Άλλη μία ΝΙΚΗ του κινήματος των Αγράφων!

ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ Φ/Β ΣΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΛΑΩΡΑΣ

Το κίνημα των Αγράφων σημειώνει μια ακόμα νίκη.

Μετά την ακύρωση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις ψηλές κορφές των Αγράφων, στη Νιάλα και το Βοιδολίβαδο,

η άδεια εγκατάστασης Φ/Β σε 3200 στρέμματα βοσκότοπους της Βαλαώρας, του μεγαλύτερου κτηνοτροφικού χωριού της Ευρυτανίας, έχει αποσυρθεί από την εταιρεία και είναι παρελθόν, κάτω από την πίεση των ομόθυμων και ομόφωνων αποφάσεων του χωριού, του Δήμου Αγράφων και της Περιφέρειας Στερεάς, μαζί με τις κινηματικές δράσεις, τις δικαστικές προσφυγές και την προβολή που πήρε αυτή η παράλογη απόφαση της ΡΑΕ να ξεριζωθεί το χωριό για δεύτερη φορά,. (Το 1965 μας πήραν τα χωράφια στην κοιλάδα του Αχελώου, για την δημιουργία της λίμνης Κρεμαστών, τώρα ήθελαν να πάρουν τους βοσκότοπους που απέμειναν σαν μόνο μέσο επιβίωσης των 280 κατοίκων που ζουν από την κτηνοτροφία).

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα, όταν είναι ενωτικοί, μαζικοί και απέναντι στην μοιρολατρία, την παθητικότητα και στην αναζήτηση επίδοξων «σωτήρων» για ανάθεση των προβλημάτων μας.

Σαν Επιτροπή Αγώνα του χωριού μας, ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν στην προβολή και την ανάδειξη του προβλήματος, τους πολιτικούς που με επίκαιρες ερωτήσεις τους έφεραν το θέμα στη Βουλή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, για τον καταλυτικό τους ρόλο στην προβολή αυτής της παράλογης απόφασης της ΡΑΕ, τους συμπατριώτες μας και φίλους του χωριού μας που βοήθησαν και στήριξαν με κάθε τρόπο και μέσο τον αγώνα μας.

Ευχαριστούμε επίσης όσους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στήριζαν, κοινοποιούσαν και προέβαλαν τον αγώνα μας με σχόλια και επιδοκιμασίες.

Το νικηφόρο αποτέλεσμα θέλουμε να το αφιερώσουμε στη μνήμη του Κώστα Αθανασίου, κτηνοτρόφο και μαχητικό μέλος της Επιτροπής που έφυγε από κοντά μας με το άγχος να μην ζήσει αυτός και η οικογένειά του ένα δεύτερο ξεριζωμό.

Ο Αγώνας μας τώρα με περισσότερη εμπειρία και μαχητικότητα, πιο διευρυμένος και μαζικός στρέφεται ενάντια στην εγκατάσταση περίπου 5000 στρεμμάτων πλωτών Φ/Β στην επιφάνεια της λίμνης των Κρεμαστών, που ακυρώνει κάθε προοπτική προβολής, ανάπτυξης και αξιοποίησης της λίμνης, προς όφελος των παραλίμνιων χωριών της Ευρυτανίας και της Αιτωλοακαρνανίας.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΛΑΩΡΑΣ

Φυσιολάτρης! είπε...

Οι μαχητικοί αγώνες..........φέρνουν νίκες και κατακτήσεις..........η κινητοποίηση του κόσμου ειναι η απάντηση στη λεηλασία βουνών και νησιών........αυτό το ξέρουν και οι απέναντι για αυτό και προσπαθούν με την τρομοκρατία και τις διώξεις να κάμψουν τα κινήματα.........όλοι δίπλα στους διωκόμενους...........να μην περάσει η τρομοκρατία!!!!!!!!!!!!!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3182358685417151&id=2240657842920578&m_entstream_source=timeline&__tn__=%2As%2As-R

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Όλοι όσοι αγωνιζόμαστε, όχι μόνο για τα προσωπικά μας συμφέροντα, αλλά για το κοινό καλό, για τη φύση και το περιβάλλον και για τα δημόσια αγαθά, όλοι εμείς είμαστε στο πλευρό σας. Συγχαρητήρια για τους αδιάκοπους αγώνες σας που είναι βέβαιο πως θα καρπίσουν στο τέλος. Τα σέβη μου!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/331531_ekdikasi-tis-agogis-ton-225000-eyro-kata-tis-efsyn-kai-toy-t-saranti

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Ευχαριστούμε για τις επισκέψεις, τις ενημερώσεις και τα σχόλια.

Ο Αγώνας συνεχίζεται...

Ψυχή βαθιά!