Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αντάρτικη Ζωή



Το blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" εκθέτει...

ΣΠΑΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΤΟΓΕΝΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Από τα πρωτοσέλιδα παλιών αντιστασιακών εφημερίδων της εποχής, αντιγράψαμε ορισμένα αποσπάσματα, για να είναι πιο ευανάγνωστα, διατηρώντας, όμως, την ορθογραφία των πρωτότυπων κειμένων.

Για αρχή, επιλέγουμε να παρουσιάσουμε ορισμένα από αυτά (με την υπόσχεση να επανέλθουμε, στην πορεία, αρκετές φορές ακόμη)!

Αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσουμε  ολόψυχα το φιλικό blog "Αγρίνο... γλυκές μνήμες" για την παραχώρηση στον "Ευρυτάνα ιχνηλάτη" αυτού του πολύτιμου αρχειακού υλικού που αφορά τον τόπο μας και τις αγωνιστικές περγαμηνές του.





Εφημερίδα «ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ ΖΩΗ»
ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ.
Τόπος: Κάπου
Ημερομηνία: 30 Ιουνίου 1943
-------------------------------------

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
Στις 8 π.μ. βρισκόταν μαζί μας ο μεγάλος μας αρχηγός Άρης. Στο πέρασμά του παντού εκδηλώνεται η ευγνωμοσύνη του λαού κι η απέραντη λατρεία των συναγωνιστών. Γιατί η σιδερένια του θέληση στάθηκε εμψυχωτής κι εχτελεστής, για ν’ αποφασιστεί να γίνει, και να επικρατήσει ο αγώνας. Και για την επικράτηση του αγώνα μας είπε τούτα:
«Παιδιά για το ότι θα τους διώξουμε, πια δεν υπάρχει αμφιβολία. Όσο για το ζήτημα που φοβερίζουν να μας βάλουν χέρι, δεν αξίζει καν να το σκεφτόμαστε. Δεν μπόρεσαν να μας βάλουν χέρι όταν είμασταν δέκα-δεκαπέντε. Όχι τώρα που γίναμε χιλιάδες».
Ας τόχουν υπό όψι τους οι Γερμανοϊταλοί και οι Κοροκίδηδες πως τα ελληνικά φαράγγια θα γεμίσουν απ’  τα πτώματά τους.  Γιατί κοντά μας έχουμε τον Αρχηγό. Τον αρχηγό τον Άρη που πετάει με τ΄άλογό του σαν ηλιαχτίδα και σαν κεραυνός.

ΣΑΛΠΙΣΜΑ
Τίποτε δεν αποχτιέται, τίποτε ουρανοκατέβατο δεν χαρίζεται, τίποτα στην τύχη δεν έρχεται-η τύχη γίνεται δεν έρχεται- γι’ αυτό και μείς έχοντας πλήρη επίγνωση της αποστολής μας ας προσφερθούμε αθρόοι στον εθελούσιο αγώνα ας εργαστούμε με συνείδηση και με θέληση στον αγώνα τον τρανό που θα μας δώσει τη λευτεριά και τη λεύτερη ζωή παραπέρα. Τη ζωή όχι την προνομιακή όπως παλιότερα, την κληρονομική με τις τάξεις της, με τους πατρίκιους και τους πληβείους της. Μα την πραγματική και την καινούργια, αυτή των ελευθεριών που θα αγκαλιάσει το λαό μας με τ’ αγκάλιασμα της αγάπης και της συναδέλφωσης και που θ’ ανοίξει το δρόμο για τον πολιτισμό και για την πρόοδο.
Σαν Έλληνες ας πάρουμε τη θέση μας, διαλαλώντας απ’ άκρον σ’ άκρου στον κόσμο το δίκιο και την άδικη υποδούλωσή μας στην ξένη και ντόπια προδοσιά. Έλληνες γνήσιοι, αδικημένοι, προδομένοι, κατατρεγμένοι.  Εμπρός με θάρρος στη δουλειά για τον κοινό σκοπό. Εμπρός! το προσκλητήριο είναι γενικό.
Αντάρτες-αγωνιστές-συναγωνιστές, χαλκέψτε τη θέλησή σας, ριχτήτε με αυταπάρνηση και πίστη στον ιερό αγώνα, θυσιάστε κάθε αδυναμία σας, συγκεντρώστε τις δυνάμεις σας κι εμπρός, πεποίθηση, η νίκη είναι δική μας,  έρχεται, να! την!  Φθάνει χαμογελώντας περήφανα για μας. 
Το αντάρτικο πού μέσα σε ένα χρόνο έφτασε σε ανώτερες μορφές, σε ταχτικό στρατό, έγινε ο φόβος του χιτλερομουσολινικού φασισμού. Πυκνώστε όλοι οι Έλληνες τις φάλαγγες  των απελευθερωτικών οργανώσεων.

Η  Ε.Π.Ο.Ν.
Στο πλαϊ μας προστέθηκαν και οι Επονίτες.  Δε μοιάζουν με «γιαννάκια». Έχουν τη σοβαρότητα και την επιβλητικότητα του αντάρτη. Στο πρόσωπό τους διακρίνεται η θέλησή τους ν’ αγωνιστούν συνειδητά και τίμια για το μεγάλο σκοπό. Και κάτι άλλο. Το παρουσιαστικό τους δείχνει πως είναι παιδιά του πιεζόμενου  εργατικού λαού που ζητά πλέρια τη λευτεριά του. Στους Επονίτες κρατάμε ανοιχτή την αγκαλιά και τους καλωσορίζουμε. 

Εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΦΕΡΑΙΟΥ»
ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ε.Π.Ο.Ν  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
24 Ιούλη 1944
-------------------------------------

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΧΗΣ 
Η μάχη της λευτεριάς συγκλονίζει συθέμελα την Ευρώπη. Στην ανατολή, στη Δύση, στο Νότο, βροντούν τα κανόνια της νίκης ξεσηκόνοντας με τον αντίλαλό τους τους υπόδουλους λαούς στην τελική μάχη
Στο πόδι βρίσκεται ο λαός μας με την ΠΕΕΑ και το ΕΑΜ επί κεφαλής. Σ’ εξόρμηση η Νεολαία, ο ΕΛΑΣ σ’ έφοδο. Το οπλισμένο του χέρι σκορπά τους κεραυνούς της εκδίκησης στους δήμιους καταχτητές.  Σαν πεινασμένοι λύκοι χυμούν οι ορδές των Γερμανών και των ράλληδων να κλέψουν το στάρι-τον ιδρώτα μας. Σπέρνουν τη φωτιά και το θάνατο. Παντού τσακίζει τους φασίστες ο στρατός μας. Και στις πόλεις τους κυνηγά και μπαίνει στην Άμφισσα και στη Ναύπακτο. Και στη θάλασσα τους ρίχνει, ντροπιασμένους καταχτητές και Γερμανοτσολιάδες.
Η Μάχη θέριεψε τώρα. Λαός και νεολαία ενωμένοι  παλεύουν νικούν. Τρέμουν οι προδότες. Λυσάει η αντίδραση. Βρίζει και απειλεί από το Κάϊρο, ο καταραμένος  Γλύξμπουργκ, κι ο Παπανδρέου ο αυλοκόλακας. Ετοιμάζει «ορεινές» Ταξιαρχίες  να εξοντώσει το λαό μας, ο δήμιος των αδελφών μας, των αντιφασιστών φαντάρων και ναυτών της Αιγύπτου. Ρίχνει τον «εθνικό» του στρατό το μισθοφόρο Ζέρβα και τους Ραλλοπροδότες ενάντια στον ΕΛΑΣ για να τον διαλύσει για να συντρίψει τη μαχητική δύναμη του Έθνους. Για να βρεθεί την ώρα της τελικής μάχης ανυπεράσπιστος ο λαός στα τυρρανικά χέρια τους.
Φουντώνει το μίσος του λαού. Θεριό γίνεται η Νεολαία ν’ αντισταθεί.  Τούτη τη φορά θα πάρουν τα όπλα και τα παιδιά ακόμα για να πολεμήσουν. Βροντερό προσκλητήριο μάχης  η φωνή της βασανισμένης πατρίδας μας φλογίζει τις καρδιές των νέων.  Στα όπλα, Στα όπλα παληκάρια  της Στερεάς, ατρόμητοι αγωνιστές.  Στα όπλα-στα όπλα λεβεντόψυχες Ρουμελιώτισσες, όλοι στα έμπεδα να μάθουμε την τέχνη του πολέμου. Στον εφεδρικό ΕΛΑΣ, στην Πολιτοφυλακή-όλη η νεολαία αστείρευτη πηγή δύναμης του λαϊκού μας στρατού –μαχητική πρωτοπορία του έθνους στην τελική μάχη που δεν αργεί.
Με την ΠΕΕΑ και την ΕΠΟΝ Φωτεινό οδηγητή θα τσακίσουμε κάθε Γλύξμπουργκ και Παπανδρέου εχτρό του λαού και της νεολαίας, θα εξοντώσουμε τους γερμανοβουλγάρους καταχτητές  και τσολιάδες, θα λευτερώσουμε και θα χτίσουμε μιαν Ελλάδα πολιτισμένη κι ευτυχισμένη. 
 
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ
Βαθειά αγανάχτηση σκόρπισε παντού η είδηση ότι ο Παπανδρέου αρνήθηκε τη συνενόηση.  Στις 9 του Ιούλη λαός και νεολαία απ΄ τα γύρω χωριά του Καρπενησιού κατέβηκαν με σημαίες και πλακάτ στην πόλη κι’ ενωμένοι με το λαό του Καρπενησιού διαδήλωσαν στους δρόμους μαχητικά. Στην πλατεία μίλησε στον συγκεντρωμένο λαό ο  εθνοσύμβουλος της Ευρυτανίας.  Με μια φωνή όλοι εκδήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στην ΠΕΕΑ και καταδίκασαν την προκλητική επίθεση Γλύξμπουργκ-Παπανδρέου-Ζέρβα.  Μπροστά στην ΧΙΙΙ Μεραρχία και μέσα σε θύελλα ενθουσιασμού μίλησε ο Μέραρχος Παπαθανασίου και ο Τάσος Λευτεριάς. Οι δρόμοι αντιβούϊζαν τη Λαϊκή θέληση : Κάτω οι δολοφόνοι. Κάτω οι διασπαστές.  Λευτεριά στους αντιφασίστες του Καϊρου. Ζήτω η ΠΕΕΑ. ….

 
Η ΤΡΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΟΝ
Άνοιξε πριν λίγες μέρες στη Φτέρη. Με την φροντίδα ειδικών Γεωπόνων μαθαίνουν και εφαρμόζουν πραχτικά την επιστημονική καλλιέργεια της γης, δενδροκομία, ζωοκομία κλπ.  Τον Αύγουστο ανοίγουν στην Ευρυτανία 2 νέες Γεωργικές σχολές για τα αγροτόπαιδα Ευρυτανίας. Η πρώτη στο Κλαψί η δεύτερη στη Φραγκίστα.   Οι νέοι και νέες της Ευρυτανίας ας φροντίσουν να δηλώσουν σύντομα συμμετοχή στις Γεωργ. Σχολές. Σε όλες τις περιοχές μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν τέτοια Γεωργικά σχολειά για την νεολαία.    
------------------------------

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΗΡΩΪΚΗ ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!!!
   

13 σχόλια:

Φυσιολάτρης! είπε...

Αντί για οποιοδήποτε άλλο σχόλιο...θα βάλω τον υπότιτλο του blog σας...

"ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ
Ένα blog με διάθεση εξερεύνησης σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της Γης και της ανυπότακτης Ιστορίας των Ευρυτάνων"

Πολλά συγχαρητήρια!!!!!!!!!!

dimitris είπε...

Ευρυτανα ιχνηλατη καλημερα, οτι πρεπει ειναι αυτες οι μνημες για τις ημερες που ζουμε, φαροι, μεσα στην θυελλα της εποχης μας.

Αυτοι οι ''απλοικοι'', ''παρωπιδακιδες'' ''εαμοβουλγαροι'', ειχαν καταλαβει και φροντιζαν για το αυριο του καθενος ξεχωριστα, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, απλη και πρακτικη σκεψη, τα τει της τοτε εποχης, λαικη υποθεση η γνωση της γεωργικης τεχνης.

Αλλα δεν ηθελαν-θελουν τετοιο ''απλοικο'' λαο, γνωστη του τι και πως, φτιαχνω-παραγω, για εμενα και τον ΤΟΠΟ ΜΟΥ...

Aris είπε...

Αυτα τα βουνα μοσχοβολανε λεφτερια και αντισταση. Πολυ καλη η πρωτοβουλια να αναρτηθει αυτο το υλικο που μονο που το βλεπεις ανατριχιαζεις απο συγκινηση και περηφανεια. Παντοτινη τιμη στον Αρη Βελουχιωτη και τους
ανταρτες και σε ολο το
λαο του τοπου μας που τα δωσε ολα στο μεγαλο αγωνα για ανεξαρτησια και λαοκρατια.

gitsanas είπε...

Εγώ το ήξερα ότι αυτό το υλικό πάει σε καλά χέρια.
Μπράβο "Ιχνηλάτη"!!!
Τον σεβασμό μου και την αγάπη μου!!!!

kapetandiamantis είπε...

ΞΕΧΩΡΙΖΩ

Α) " με θέληση στον αγώνα τον τρανό που θα μας δώσει τη λευτεριά και τη λεύτερη ζωή παραπέρα. Τη ζωή όχι την προνομιακή όπως παλιότερα, την κληρονομική με τις τάξεις της, με τους πατρίκιους και τους πληβείους της. Μα την πραγματική και την καινούργια, αυτή των ελευθεριών που θα αγκαλιάσει το λαό μας με τ’ αγκάλιασμα της αγάπης και της συναδέλφωσης και που θ’ ανοίξει το δρόμο για τον πολιτισμό και για την πρόοδο. "

ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Β) " Τρέμουν οι προδότες. Λυσάει η αντίδραση. Βρίζει και απειλεί από το Κάϊρο, ο καταραμένος Γλύξμπουργκ, κι ο Παπανδρέου ο αυλοκόλακας. "

ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ?


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ BLOG ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ !!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Από το blog του φίλου "Οικοδόμου"
(http://e-oikodomos.blogspot.com)

βρήκαμε την παραπάνω είδηση και την αναμεταδίδουμε

Παράθεση:

"ΕΠΕΙΓΟΝ! Αυτός είναι ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού για την οικονομική ενίσχυση των απεργών χαλυβουργών
Έγινε γνωστός πριν λίγη ώρα ο αριθμός λογαριασμού που ανοίχτηκε στην Εθνική Τράπεζα, και θα ισχύει από αύριο, για την οικονομική ενίσχυση των απεργών χαλυβουργών. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας διανύουν την τέταρτη εβδομάδα απεργιακού αγώνα και οι ανάγκες τους και των οικογενειών τους είναι τεράστιες. Καλούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι να εκφράσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη ενισχύοντας από το υστέρημά μας τον ελπιδοφόρο αγώνα τους! Όλος ο λαός να βοηθήσει αυτούς που σήμερα αγωνίζονται και για μας! Ο αριθμός λογαριασμού είναι:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 200/623301-52"

-----------------

Από την πλευρά μας να συμπληρώσουμε πως οι ηρωϊκοί αγώνες του χθες τιμώνται με την αλληλεγγύη στους αγώνες του σήμερα!

λεύτερος είπε...

Με μια έννοια μου φαινεται οτι εχουμε νέα Κατοχη. Ο κοσμος δεινοπαθει, τα ματ μπουκάρουν και πιανουν τους συνδικαλιστές της δεη και τους πάνε στα μπουντρουμια, οι χαλυβδουργοί απεργούνε ενα μηνα πεινασμένοι μονο με δυο σακουλες τρόφιμα και 50 ευρώ καθε οικογενεια.
Δεν διδασκονται καθολου απο την ιστορία οι κυβερνωντες και η ξενη ακρίδα.
Φοβερό του υλικο απο τα χρόνια του αγώνα στην ευρυτανία.

magda είπε...

Πολύ συγκινητική ανάρτηση!!!
Καλό βράδυ φίλε μου

Οικοδόμος είπε...

Αδερφέ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ!

Ήθελα να σου γράψω δυο λόγια και να σου τα στείλω με ημέηλ. Το ξανασκέφτηκα όμως και πίστεψα πως σωστό είναι να σου τα πω δημοσίως να τα διαβάσουν και οι φίλοι αναγνώστες σου. Η συνεισφορά σου στην υπόθεση των απεργών χαλυβουργών είναι συγκινητική! Διαβάζω τα αλλεπάλληλα σχόλιά σου σε διάφορα μπλογκς, την επιμονή σου, την επιχειρηματολογία σου, τη φλόγα του λόγου σου, τον παλμό της σκέψης σου. Και παρόλο που αυτές εδώ οι φιλόξενες σελίδες σου δεν έχουν εργατική-συνδικαλιστική θεματολογία, παρ’ολο που η υπέροχη Ευρυτανική Γη κυριαρχεί με το μεγαλείο, την ιστορία της, το παρόν και το μέλλον, να που εσύ βρίσκεις τον τρόπο να περνάς μηνύματα και αξίες πανανθρώπινες (π.χ. ανάρτηση Τσε), να που εσύ μέσα από τα σχόλια μιας ανάρτησης, κάνεις ευρύτερα γνωστό το τόσο σοβαρό θέμα (επιβίωσης) της απεργίας των χαλυβουργών συναδέλφων ΜΑΣ.

Με τα ιερά αυτά κειμήλια των προγόνων μας, που αναρτάς τώρα εδώ, μας δείχνεις για μια ακόμα φορά πόσο όμορφη είναι η ζωή όταν έχει σκοπό, προορισμό. Και η μέρα φίλε αυτών των ανθρώπων ήταν δύσκολη, ο αγώνας σκληρός, με το τσαπί και το τουφέκι, μα η νύχτα έφερνε όνειρα για καλύτερη ζωή, που τους γέμιζαν με δύναμη. Δεν έχει δα και μεγάλη διαφορά το χθες με το σήμερα. Δύσκολη ζωή, σκληρός αγώνας, ελπίδα για το μέλλον! Πάντα μέσα από τον αγώνα.

Η Γίτσα είναι ένας ζωντανός θησαυρός, μια πηγή αρχείων και ντοκουμέντων. Είναι όμως και μια πηγή που ρέει ευαισθησία, τρυφερότητα, ενθουσιασμό, αγάπη, συντροφικότητα. Έχω δυο διαδικτυακά αδέρφια και είμαι περήφανος γι’ αυτά!

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Φίλοι και φίλες,

-Φυσιολάτρης!
-dimitris
-Aris
-Γίτσα (Αγρίνιο... γλυκές μνήμες)
-kapetandiamantis
-λεύτερος
-magda
-οικοδόμος

σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ για τη συμμετοχή και για τα ζεστά λόγια καρδιάς για την προσπάθειά μας.

Ο ηρωϊκός αγώνας της αντίστασης του λαού και του τόπου μας, θα βρίσκει πάντοτε σε αυτό εδώ το blog μια φιλόξενη εστία και ένα βήμα έκφρασης.

Θα μας επιτρέψετε και πάλι να απευθύνουμε ένα ξεχωριστό ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην χιλιοαγαπημένη φίλη μας την εκπληκτική Γίτσα (από το blog "Αγρίνιο...΄γλυκές μνήμες")η οποία παραχώρησε στον "Ευρυτάνα ιχνηλάτη" τα πρωτότυπα ντοκουμέντα από τα οποία επιλέξαμε τα θέματα αυτής της ανάρτησης.

ΥΓ. Φίλε καρδιακέ, "οικοδόμε", να σταθώ λίγο ξεχωριστά στο ζήτημα της ηρωϊκής απεργίας. Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι υπόθεση όλων μας. Αυτοί οι άνθρωποι, που βγάζουν το μεροκάματο κυριολεκτικά με αίμα και οι οποίοι με την περήφανη και ανυποχώρητη στάση τους κρατάνε ψηλά τη σημαία της αντίστασης όλου του λαού, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που μας οδηγούν όλους, θα πρέπει να νικήσουν. Το θέμα είναι να συνεισφέρουμε ΟΛΟΙ, για να αντέξουν οι απεργοί, υπάρχουν οικογένειες και παιδιά πίσω τους. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν κάναμε τίποτε περισσότερο από αυτό που προστάζει η συνείδησή μας. Εσύ ρε φίλε έπραξες πολλά παραπάνω στο blog σου και έδωσες έμπρακτη ώθηση στο σπουδαίο αυτό ζήτημα. Μας συγκίνησες με όσα έγραψες. Ξέρεις ότι η εκτίμηση είναι ειλικρινής και αμοιβαία αδερφέ. Καλές αντοχές.

doctor είπε...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΣΕΥΡΕΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ,
ΚΟΣΜΕΙ ΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ. Η ΛΑΜΠΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΕΠΟΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣΑΦΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Έτσι είναι! Η Ευρυτανία έχει ζυμωθεί με την αντιστασιακή ιστορία μας...

Αθέρας είπε...

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά φίλε Ευρυτάνα!!