Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

ΑΓΡΑΦΑ: με μια χούφτα στίχους*

“Κι οι βράχοι είναι τα κάστρα μου, τα ελάτια ειν᾿ ο στρατός μου,/ καὶ τα πουλιά μου ειν᾿ ὁ λαός, κ’ οι αϊτοί μου οι πολεμάρχοι.” (Κωστής Παλαμάς)

Η φωτο-ανάρτηση αφιερώνεται στους συναγωνιστές, από το κίνημα κατά των αιολικών ανεμοτεράτων, που απειλούνται με διώξεις. ΟΧΙ στην τρομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων. Κι αν, ανέκαθεν, η κρατική εξουσία πήγαινε χέρι-χέρι με το κεφάλαιο, το ίδιο έπραττε, κατ’ αντιστοιχία, και ο αγώνας με την αλληλεγγύη! ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ συλλογικά στην επιχειρούμενη λεηλασία της φύσης και του λαού από τη βάρβαρη επέλαση των κερδών. Αγώνας για Ζωή, Γη και Ελευθερία. Να ανακηρυχθούν τα Άγραφα Εθνικός Δρυμός!

*****


"Το πεντακάθαρο νερό που κυλά στα ποτάμια  μεταφέρει στο διάβα του και το αίμα των προγόνων μας. Το μουρμουρητό του είναι η φωνή τους." (Ινδιάνος Αρχηγός Seattle)

“Ποιοι, πώς, πότε ανέβηκαν την άβυσσο;/ Ποιες, ποιων, πόσων οι στρατιές;/ Τ’ ουρανού το πρόσωπο γυρίζει κι οι εχθροί μου έφυγαν μακριά.” (Οδυσσέας Ολύτης)

“Για μένα ούτε συστήματα, κούφιες ιδέες και νόμοι./ Πολλοί οι θεοί, τον άνθρωπο τον ένα πως να τον κάμω…” (Θανάσης Κυριαζής)

“Αχ! πότε η καταχνιά σου αυτὴ κ’ η τόση σου θολούρα,/ που τώρα στο ατέλειωτο σάβανο σε τυλίγει,/ πότε να γίνει θα την δω καπνούρα απὸ ντουφέκια!” (Κώστας Κρυστάλλης)

“Θέλω να μιλήσω για σένα/ αδερφέ μου/ μα το μολύβι μου σκοντάφτει/ στη σκληρή σου απόφαση/ και στη σκληρή σου ζωή” (Μιχάλης Σταφυλάς)

“Και δίνεις στις ζωὲς ζωή, φέρνεις στις χάρες χάρι/ περήφανο και σπλαχνικὸ βουνό, βουνών καμάρι!” (Γιώργος Δροσίνης)

“Δε χρειάζεται να θυμηθείς. Tο ξέρουμε./ Όλα τα μονοπάτια βγάζουνε στα ψηλαλώνια. O αγέρας είναι/ αψύς κει πάνου…” (Γιάννης Ρίτσος)

“Και λέει η ιστορία για ένα λαό/ απ’ ουρανό πλασμένο και φωτιά…” (Χάρης Σακελαρίου)

“Ψυχή βαθιά! Κανείς δεν πάει χαμένος!/ Ψυχή βαθιά! Μυριάδες ακλουθάνε!” (Αιμίλιος Βεάκης)

“Ο τόπος μας είναι κλειστός, όλο βουνά/ που έχουν σκεπή το χαμηλό ουρανό μέρα και νύχτα…” (Γιώργος Σεφέρης)

“Δίχως αγγίγματα, δίχως περιπτύξεις/ συναντιόμαστε με τη μνήμη” (Τίτος Πατρίκιος)

“Βουνά δικές μας καλλονές και βάσανα δικά μας…” (Δώρης Άνθης)

“Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα,/ ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα!” (Νίκος Καζαντζάκης)

“Είμαι η λόγχη που κοκκίνισε στὸ αίμα της δύσης/ και φρουρεί το Αόρατο/ απ᾿ την άρνηση καὶ την ειρωνεία” (Ζαχαρίας Παπαντωνίου)

“Ένα εμπόρευμα δεν έχει άλλην αξία/ παρά της κατανάλωσης./ Γι’ αυτή και μόνο ενδιαφέρεται το εργαλείο.” (Θοδωρής Σκουρλής)

*****

ΥΓ. Η τελευταία φωτογραφία ΔΕΝ είναι -ευτυχώς- από τα Άγραφα και οπωσδήποτε δεν συνάδει και αισθητικά με τις προηγούμενες! Λειτουργεί απλά σαν μία ακόμη υπενθύμιση ότι χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να παλεύουν, αν και με σφεντόνες κόντρα σε πυρηνικά, για να μην υπάρξουν τέτοιες αποκρουστικές εικόνες και στην καλλίμορφη κι ανέγγιχτη γη των Αγράφων (βλ. εδώ),  να “μην μολέψει η πατούσα του τυράννου τον τόπο που έμειν’ Άγραφος για πάντα…” όπως έλεγε κάποτε και ο δικός μας αξέχαστος Ευρυτάνας ποιητής Μιχάλης Σταφυλάς (βλ. εδώ). “Για να σταθείς στα πόδια σου και ν΄ αντικρίζεις τον ήλιο, για να κρατήσεις το ταμπούρι σου, για να κρατήσεις την Ιστορία σου, για να κρατήσεις…”!  Τίποτε περισσότερο μα ιδίως τίποτε λιγότερο.



* Πρωτοδημοσιεύθηκε στo ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΤΙΟΥΣΑ (3-12-2019)



ΥΓ (πρόσφατο): Επιπλέον, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού και την Συγκέντρωση-Πορεία που έχει εξαγγελθεί για την ίδια μέρα 11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, κοινοποιούμε προς ενημέρωσή σας και τις αφίσες-καλέσματα των Συλλογικών Φορέων.
Ιδού:
















18 σχόλια:

kapetandiamantis είπε...

YMNOΣ !!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ENANTIΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΜΑΝΙΑ...

Αγγελική είπε...

Εύγε!!!!!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Να μην αφεθούν
να μην παραδοθούν
να μην καταστραφούν..

Άιναφετς είπε...

Οι παραπάνω πανέμορφες φωτογραφίες και οι λεζάντες που τις στολίζουν είναι μια δύναμη που κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να μας στερήσει, γιατί τα βουνά έχουν μια Θεία και δική τους οντότητα...

Φυσιολάτρης! είπε...

Αγραφα.....φυσικό κάλλος ιστορία μνήμες πολιτισμός...........πως μπορούμε να αδιαφορήσουμε μπροστά στον κίνδυνο να μεταβληθεί αυτή η μοναδική ομορφιά των βουνών μας σε χαβούζα σιδερικών????????Αν μας έχει απομείνει τόση δα τσίπα σα λαός....... την Τετάρτη πρέπει να είμαστε χιλιάδες!!!!!!!!!!!!!!!!

Αστοριανή είπε...

Να ανακηρυχθούν τα Άγραφα Εθνικός Δρυμός!

-. -. -.


ΑΜΗΝ.-

Αγγίζουν τα πόδια του ΘΕΟΥ!

"αστοριανή"

(astoriani.blogspot.com"

NY

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ : Ψήφισμα Συμπαράστασης

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους 4 αγωνιστές που στοχοποιούνται από την ασφάλεια στην Καρδίτσα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 22/11 άντρες της αστυνομίας πήγαν στα σπίτια 4 αγωνιστών για να τους παραδώσουν την κλήση για εξηγήσεις, με αναφορά σε 2 κατηγορίες, για την κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της Καρδίτσας στις 22 Αυγούστου.
Οι κατηγορίες προσάπτονται εξαιτίας των καταθέσεων 3 αστυνομικών που υποτίθεται ότι αναγνώρισαν τους συγκεκριμένους αγωνιστές.

Στις 22 Αυγούστου στο Δημαρχείο της Καρδίτσας ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που θα επικύρωνε την δημοπρασία για την παραχώρηση σε εταιρεία 10 δημοτικών δασικών εκτάσεων προκειμένου να περάσουν οι υποδομές μεταφοράς ρεύματος από τα αιολικά εργοστάσια, που θέλουν να στήσουν στα Άγραφα, προς τον Θεσσαλικό κάμπο.

Πρόκειται για ένα έργο που προβλέπει 600 ανεμογεννήτριες στις κορυφές των Αγράφων με καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον, την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής.
Έργο που εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό για παράδοση της ενέργειας στους «επενδυτές»-ιδιωτικές εταιρείες-μεγαθήρια με το πρόσχημα της «πράσινης ανάπτυξης».

Η δημοπρασία είχε πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πριν την οικονομική επιτροπή και μόλις λίγες μέρες πριν αλλάξει η δημοτική αρχή, με κλειστές τις πόρτες του Δημαρχείου και με πλήθος αστυνομικών να εμποδίζει την είσοδο στο δημαρχείο, με αστυνομοκρατία σε όλη την πόλη και καταστολή με ξύλο και χημικά απέναντι στους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους μαθητές που επιχείρησαν να παρευρεθούν σε μια υποτιθέμενη ανοιχτή διαδικασία .

Στις 22 Αυγούστου ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο βρέθηκε αντιμέτωπος για ακόμα μια φορά με ξύλο και χημικά αλλά κατάφερε να σταματήσει τη διεξαγωγή της οικονομικής επιτροπής.
Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη.
Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις. Φοιτητές, εργαζόμενοι και αρκετοί άνθρωποι του αγώνα έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με το μένος των δυνάμεων καταστολής και της δικαστικής εξουσίας.
Άλλωστε και στην Καρδίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων οι αγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομοκρατία, το ξύλο, τα χημικά και τα δακρυγόνα. Το δημαρχείο έχει περικυκλωθεί 2 φορές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ώστε να γίνουν οι συνεδριάσεις, την ίδια ώρα που δυνάμεις καταστολής και ΜΑΤ βρίσκονται παντού στο βουνό και κάνουν εξακριβώσεις στοιχείων σε όσους περνάνε.

Οι κλήσεις αυτές εντάσσονται στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους και στο δόγμα ««κέρδη, νόμος και τάξη» που επιχειρεί να επιβάλλει. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων από τα επενδυτικά σχέδια.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος τους και να σταματήσει κάθε απόπειρα δικαστικής δίωξης.
Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα στο να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Μαστροκώστας Κώστας Γιάλβαλη Ελένη

Aris είπε...

Mπραβο συντροφε ιχνηλατη. Τρομερη αναρτηση σε ολα.!! Αλληλεγγυη και αντισταση, ας παρουμε λιγο τα πανω μας , με το μεγαλειο των Αγραφων να ατσαλωνει τις αντοχες και τον δικαιο αγωνα μας.

Giannis Pit. είπε...

Ο Αγώνας καλά κρατεί πάνω στα βουνά της τιμής και της περηφάνειας. Ευρυτάνα εύχομαι καλή δύναμη απέναντι στους πραίτωρες της "ανάπτυξης"

lenio είπε...

Μόνο ο άνθρωπος μπορεί να καταστρέφει
τον δημιουργό του,την φύση.
Να μένει απαθής εμπρος σε ένα θαύμα!

Πρόσκαιρο οικονομικό όφελος για λίγους.
Αναποτελεσματικότητα "έργου".
Το μόνο που θα μείνει είναι νεκρή γη και κάτι παλιοσίδερα..
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι βλέπουν μόνο το τυράκι
και οχι την φάκα.

Εχουν δοθεί πολλές μάχες εκεί επάνω..
Αν κερδηθεί και αυτή θα είναι ιστορική για τον άνθρωπο.

Εξαιρετική ανάρτηση απο όλες τις πλευρές!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Κρατάς καλά τον παλμό για τους αγώνες που έρχονται.
Ιστορία και περιβάλλον επιβάλλεται να διασωθούν και αν αυτό επιτευχθεί τελικά, θα είναι χάρη σε κάτι τέτοιους ανθρώπους σαν και σένα.
Τον σεβασμό και τις ευχές μου να πάνε όλα κατ' ευχήν!

doctor είπε...

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΦΕΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΜΩΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ. ΟΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΗΧΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΛΟΙΠΟΝ. ..

Unknown είπε...

Kαλή δύναμη σε όλους τους αγωνιστές....τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να δυναμώσουμε την φωνή μας και να μην αφήσουμε να περάσει αυτό το έγκλημα!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

μπραβο Ευρυτανα μου
πρωτος στον αγωνα

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Μια χρήσιμη πορέμβαση-ενημέρωση....


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ
Συγκέντρωση ενάντια στη λεηλασία της φύσης και για τη σωτηρία των Αγράφων

Στη συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού που θα γίνει την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μοναστηρακίου στην Αθήνα συμμετέχει και καλεί η Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή της ότι η προστασία των βουνών μας από την καταστροφή είναι πιο επιτακτική από ποτέ γιατί «με πρόσχημα την πράσινη ανάπτυξη και τις ΑΠΕ, θέλουν να μετατρέψουν τα βουνά από παρθένες περιοχές πλούσιου φυσικού κάλλους και βιοπικοιλότητας, από σύμβολα αντίστασης και ελευθερίας, σε βιομηχανικές περιοχές εταιρειών για παραγωγή ενέργειας».

«Η ανάπτυξή τους μόνο πράσινη δεν είναι. Φέρνει καταστροφή και υποβάθμιση των ορεινών όγκων, δέσμευση και ιδιωτικοποίηση των τρεχούμενων νερών και τελικά πιο ακριβό ρεύμα για όλους εμάς» επισημαίνει η Επιτροπή, προσθέτοντας ότι «το ζήτημα των ανεμογεννητριών στα Άγραφα είναι κομβικό και για τον αγροτικό κόσμο της Καρδίτσας» γιατί «αν πάρουν τα βουνά, παίρνουν και τα νερά».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Αυτήν την περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη μάχη γύρω από την υπεράσπιση των αγραφιώτικων βουνοκορφών προκειμένου να μην καταστραφούν από την τοποθέτηση αιολικών εργοστασίων. Τα Άγραφα, αυτό το πανελλήνιο σύμβολο αντίστασης και ελευθερίας, προορίζονται κυριολεκτικά να χαριστούν σε κάποιες εταιρίες που προβάλλονται ως "επενδυτές", μόνο και μόνο για το δικό τους κέρδος, αφού έχουν κλείσει συμφωνίες για τα επόμενα χρόνια να πουλάνε το ρεύμα σε υψηλή τιμή. Για παράδειγμα για τα αιολικά στη Νιάλα και στο Βοϊδολίβαδο, σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο, έχουν εξασφαλισμένη σταθερή τιμή αγοράς (98 ευρώ/MWh) από το ΛΑΓΗΕ.

Ωστόσο, πέρα από το γεγονός ότι τα Άγραφα θα πάψουν να είναι καταφύγιο άγριας ζωής, εναπομείνων προορισμός νομαδικής κτηνοτροφίας καθώς και ορειβατικός και πεζοπορικός προορισμός, ουσιαστικά θα μετατραπούν σε σκουπιδότοπο αιολικών εργοστασίων και συναφών με αυτά υποδομών τους (δρόμοι, υποσταθμοί ρεύματος, κλπ). Δεν υπάρχει μάλιστα καμία υδρογεωλογική μελέτη, η οποία να αποτυπώνει τις επιπτώσεις όλων αυτών των καταστροφικών επεμβάσεων στα βουνά ως προς τη συγκέντρωση των νερών στις πηγές και στα ποτάμια που υπάρχουν σήμερα. Ας μας δείξουν οι εταιρείες αλλά και τα αρμόδια υπουργεία έστω και μία τέτοια μελέτη που να αφορά τη Νιάλα, το Βουτσικάκι, την Καζάρμα, το Τύμπανο Αργιθέας…

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Παράλληλα με την επικείμενη κατασκευή των αιολικών εργοστασίων στις βουνοκορφές, τα υπάρχοντα σχέδια μιλούν και για αρκετά μικρά υδροηλεκτρικά φράγματα που ουσιαστικά είναι συνοδά με τα αιολικά εργοστάσια. Οι εταιρείες έχουν σκοπό να ελέγξουν και τους υδατικούς πόρους της περιοχής, ιδιαίτερα μετά και τη δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Σε αυτήν την περίπτωση, η πηγή ζωής για τον κάμπο της Καρδίτσας, το νερό, θα καταστεί πλήρως ελεγχόμενο και εμπορεύσιμο από κάποιες ιδιωτικές εταιρίες. Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες της Καρδίτσας θα έχουν να αντιμετωπίσουν άλλον έναν αξεπέραστο σκόπελο μεταξύ των τόσων άλλων που συνεχώς μπαίνουν για την επιβίωσή τους.

Ο αγώνας κατά των αιολικών εργοστασιών, που επιδιώκεται να κατασκευαστούν με το "έτσι θέλω" των εταιρείων και δίχως τη σύμφωνη και σύννομη γνώμη όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, δημοτικών συμβουλίων και κατοίκων, είναι ένας αγώνας που πρέπει να δοθεί από κοινού, τόσο από τους ορεσίβιους όσο και από τους ανθρώπους του κάμπου της Καρδίτσας. Να μην καταστεί ο τόπος μας απλά και μόνο τόπος εκμετάλλευσης της γης και των ανθρώπων της από κάποιες μεγάλες εταιρείες. Κι αν κάποιος ισχυρίζεται πως κινδυνολογούμε, το διαδίκτυο είναι γεμάτο από βίντεο με ανάλογα παραδείγματα καταστροφής στη Λατινική Αμερική αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

Καλούμε όλους τους αγροτικούς συλλόγους του τόπου μας, τις συνεταιριστικές ενώσεις και τους συνεταιρισμούς γυναικών να διοργανώσουν άμεσα σε κάθε χωριό και κωμόπολη ενημερωτικές συζητήσεις για το κρίσιμο αυτό ζήτημα».

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων, απευθύνοντας παράλληλα ευρύ κάλεσμα στήριξής τους και συμμετοχής «τόσο στις αγροτικές κινητοποιήσεις όσο και σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα κατά της καταστροφής των Αγράφων».

Σημειώνεται πως η σύσταση της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών αποφασίστηκε στην Αθήνα, στις 6 Οκτώβρη 2019, από Αγραφιώτες και Συλλόγους Ευρυτανίας και Καρδίτσας, λόγω της επιτακτικής ανάγκης δημιουργίας ενός κοινού μετώπου αγώνα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

902.gr

άγριο κυκλάμινο είπε...

Η ανάρτηση (φωτογραφίες, στίχοι, αφίσες) είπε τα πάντα!
Πάμε σήμερα όλοι μαζί για τη σωτηρία των βουνών μας.
Για τα Αγραφα ρε γμτ!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Η χθεσινή κινητοποίηση ήταν επιτυχημένη: και μαζική και με παλμό!
Νεότερα προσεχώς...