Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Τη Λευτεριά έχω φλάμπουρο...


"Εσύ μου καρδιοστάλαξες  
ψηλού βουνού καμάρι,
ελάτου ψηλοκόρφισμα, 
βρυσούλας καλοσύνη !

Τη Λευτεριά έχω φλάμπουρο, 
το Δίκιο φλαμπουριάρη,
για πόλεμο αρματώνομαι 
και τραγουδώ για ειρήνη."

(Επιλεγμένοι στίχοι από την ποιητική συλλογή "Τραγούδια των βουνών", Γ. Αθάνας, σειρά δεύτερη, Αθήνα 1980, Ι. Σιδέρης)

YΓ. Για όσους αγωνίζονται, διώκονται, μα παραμένουν ολόρθοι και αλύγιστοι σαν τα βουνά της  αδούλωτης Αγραφιώτικης Γης!

Παύση όλων των διώξεων - Λευτεριά στους αγωνιστές.



17 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

https://www.erastestwnagrafwn.gr/epikairotita/xekinise-i-diki-gia-ta-gegonota-tou-dimarcheiou-to-2019/?fbclid=IwAR0sz8COPGdxNhXidf-h0_p_CslCz8Iq20AJZwlDb2S6F8LJQG04L0egmuM

Aris είπε...

Κατω τα ξερα σας απο τους αγωνιστες.!!

Άιναφετς είπε...

Με ένα τραγούδι στη καρδιά, υμνούμε τη λευτεριά μας!

Φυσιολάτρης! είπε...

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται.....Γη και Ελευθερία!!!!!!!!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Είναι μεγάλα υπόθεση να συμπαρίσταται κανείς στους διωκόμενους, πόσο μάλλον όταν αυτοί έχουν έρθει "κόντρα" με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της λεηλασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Giannis Pit. είπε...

Άρωμα βουνού σε περήφανους τόπους και ανθρώπους που αγωνίζονται για τη γη τους. Μένουμε δυνατοί.
Την καλησπέρα μου και καλή βδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερα βουνά ελεύθερα μυαλά ελεύθερα νέρα κάτω τα χέρια από τα Άγραφα! VENCEREMOS

Ανώνυμος είπε...

Μονόδρομος ο αγώνας,χωρίς πισωγύρισματα χωρίς εκπτώσεις.Σώστε τα Άγραφα....

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ανακοίνωση του "Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα" με αφορμή τη συνέχιση της δίκης την Τρίτη (11/10)

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις θα κάμψουν το λαό που αγωνίζεται.

Οι μαζικοί φορείς που συγκροτούν το Συντονιστικό ενάντια στα αιολικά στα Άγραφα και στο ξεπούλημα της δημόσιας γης και της Ενέργειας, στέκονται στο πλευρό του λαού που παλεύει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και τη διάλυση των Αγράφων, που επιβάλλουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ΕΕ και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτοί είναι οι κοινοί μας αντίπαλοι. Είμαστε θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής για να πλουτίζουν μια χούφτα βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις διώξεις και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Στην δίκη της Τρίτης 11/10 η οποία αποτελεί συνέχεια της διακοπείσας δίκης από την προηγούμενη Τρίτη 04/10, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση των αγώνων μας, σε μια περίοδο μάλιστα που κυβέρνηση - κεφάλαιο και Ε.Ε. εντείνουν την καταστολή και τον αυταρχισμό σε όποιον αγωνίζεται όπως στους εργαζόμενους της Μαλατίνας, στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ που διώκεται, όπως με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ώστε να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, μπροστά στο φόβο γενικότερων λαϊκών αντιδράσεων.

Η ένταση της καταστολής δεν μας φοβίζει, αντιθέτως μας πεισμώνει περισσότερο, δείχνει το φόβο και την αδυναμία που έχουν απέναντι στο λαό που αγωνίζεται και παλεύει ενάντια, στους πετσοκομμένους μισθούς, στην ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, την φοροληστεία, το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής για τους αγρότες, την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαχητικά, δεν μας τρομάζουν.

Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα
• Κάτω τα χέρια από τους αγώνες μας
• Καμία δίωξη όλων όσοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση όσων μας ανήκουν
• Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται ούτε τρομοκρατούνται
• Οι αγώνες μας εκτός από αναγκαίοι είναι και δίκαιοι

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην «Πράσινη Ανάπτυξη» και τα Αιολικά στα Άγραφα-

Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα και τους αγώνες!

 Δευτέρα 10 Οκτωβρίου: 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, διαδήλωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές.

 Τρίτη 11 Οκτωβρίου: 9 το πρωί στα δικαστήρια Καρδίτσας, συγκέντρωση για τη δίκη τεσσάρων αγωνιστών .Λόγω συμπλήρωσης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων η δίκη διακόπηκε για την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί.

 Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους 4 διωκόμενους που δικάζονται στις 4 Οκτωβρίου του 2022 στην Καρδίτσα, λόγω της συμμετοχής τους σε κινητοποίηση πολιτών στις 22/8/2019 στο δημαρχείο της πόλης ενάντια στην παραχώρηση δασικών εκτάσεων σε «επενδυτική» εταιρεία για τις εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα. Η δίωξη των τεσσάρων αγωνιστών εντάσσεται στην επιχείρηση τρομοκράτησης του μεγάλου και μαζικού κινήματος ενάντια στην καταστροφική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή των ΑΓΡΑΦΩΝ.

Επίσης, στις 18 Οκτωβρίου έχει οριστεί η δίκη για την περσινή κινητοποίηση του Ιουνίου στον Τύμπανο, το σώμα της οποίας δικαιωματικά επιχείρησε να περάσει τον φραγμό της αστυνομίας και εισέπραξε ξύλο και χημικά από τις πιστές στα ιδιωτικά συμφέροντα αστυνομικές δυνάμεις. Αλλά και στις 22 Νοεμβρίου ορίστηκε δίκη, που αφορά την κινητοποίηση του περσινού Ιουλίου στον Τύμπανο, κατά την οποία διαδηλωτές δέχθηκαν απρόκλητα και αναίτια επίθεση με ξύλο, χημικά, προσαγωγές και συλλήψεις.

Διανύουμε, λοιπόν, ένα "καυτό" φθινόπωρο με 3 δίκες που αφορούν κινητοποιήσεις στα Άγραφα, οι οποίες δέχτηκαν βίαιη καταστολή και οδήγησαν στις διώξεις αγωνιστών. Και οι τρεις αυτές δίκες, βέβαια, μεθοδεύτηκαν προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, που με γνώμονα το κέρδος δεν διστάζει να καταστρέφει τον φυσικό μας πλούτο και να επιτίθεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, έχοντας σύμμαχό του το κράτος και τα εκτελεστικά του όργανα.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Η καταστολή όσων αμφισβητούν, αντιστέκονται και υψώνουν το ανάστημα είναι δομικό στοιχείο της «ανάπτυξης», «πράσινης» ή όχι, που ευαγγελίζονται το κράτος και οι επενδυτές. Επιβάλλεται βίαια, ακριβώς γιατί αυτή η ανάπτυξη είναι καταστροφική τόσο για τη φύση όσο και για την κοινωνία και στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η ανάπτυξη αυτή, για εμάς, για τη ζωή μας, για τα χωριά μας και για το περιβάλλον δεν σημαίνει τίποτα άλλο από καταστροφή, λεηλασία, αφαίμαξη του πλούτου που παράγουμε. Δεν σημαίνει τίποτα άλλο από αμύθητα κέρδη για τους επενδυτές αλλά φτώχεια και ακόμα μεγαλύτερη πτώση του βιοτικού επιπέδου για εμάς. Δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το ξερίζωμα των κατοίκων των χωριών μας, την ισοπέδωση των βουνών μας, την ενεργειακή ακρίβεια με τους φουσκωμένους λογαριασμούς να μας έρχονται κάθε μήνα. Δεν σημαίνει τίποτα άλλο από τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας, ώστε κάποιοι λίγοι να καρπώνονται «φιλέτα» προς εκμετάλλευση. Η ενέργεια όπως και η υγεία, η εκπαίδευση, το νερό είναι ζωτικά κοινωνικά αγαθά, πρέπει να ανήκουν εξ ολοκλήρου στον λαό και να βρίσκονται εκτός της σφαίρας οποιασδήποτε αγοράς και χρηματιστηριακών παιχνιδιών των ολιγαρχών του πλούτου.

Καλούμε, επομένως, κάθε πολίτη της Καρδίτσας και των Αγραφιώτικων χωριών, καθέναν και καθεμία που αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής, που νιώθει την αδικία, που βλέπει τη ζωή του και τη φύση να καταστρέφονται, να συμμετέχει στον αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων και να σταθεί αλληλέγγυα σε όλους εκείνους που διώκονται. Το βάρος της αποτροπής των σχεδιασμών του κεφαλαίου πέφτει πάνω στην ίδια τη λαϊκή αφύπνιση και δράση, η οποία θα επιβάλλει τη λήξη των εργασιών που έχουν αρχίσει και την παρεμπόδιση της έναρξης όσων είναι στα σχέδιά τους. Γι’ αυτό, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να ενοποιηθεί ο αγώνας ενάντια στην «πράσινη ανάπτυξη» ως προϋπόθεση ζωής, υγείας και ελευθερίας για την κοινωνική πλειοψηφία.

 Αψηφώντας την κρατική βία και τρομοκρατία, να αγωνιστούμε για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία!

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ!

 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

-Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην «Πράσινη Ανάπτυξη» και τα Αιολικά στα Άγραφα-

kapetandiamantis είπε...

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Α Θ Ω Ο Ι οι συναγωνιστές.

Τις Νίκες τις φέρνουν οι Αγώνες!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην «Πράσινη Ανάπτυξη» και τα Αιολικά στα Άγραφα-

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο Καρδίτσας οι 4 κατηγορούμενοι συναγωνιστές μας. Η δίκη αφορούσε τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν τον Αύγουστο του 2019 στο Δημαρχείο Καρδίτσας, κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια και των δύο συνεδριάσεων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Καρδίτσας, με την παρουσία πλήθος κόσμου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και 4ήμερο δράσεων και αλληλεγγύης.

Τόσο οι μάρτυρες υπεράσπισης, όσο και οι κατηγορούμενοι, ανέδειξαν και μέσα στη δικαστική αίθουσα τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, υπερασπίζοντας τόσο τα Άγραφα από τα καταστροφικά σχέδια κράτους και επενδυτών, όσο και την παρουσία τους εκείνη την ημέρα στη συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Καρδίτσας, παρά την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μια μικρή νίκη του κινήματος ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών βιομηχανικών εργοστασίων στην περιοχή των Αγράφων. Μια νίκη κόντρα στις εταιρίες που λυμαίνονται τα Άγραφα, κόντρα στις διώξεις και την τρομοκρατία, κόντρα στην στοχοποίηση και την ποινικοποίηση του αγώνα.

Η θετική έκβαση της δίκης οφείλει να μας βρει στους δρόμους, συνεχίζοντας τον αγώνα, ακόμα πιο δυναμικά και ακόμα περισσότερους. Η έκβαση της δίκης δεν καθορίστηκε μόνο εντός του δικαστηρίου αλλά διαμορφώθηκε και από τους συντριπτικούς κοινωνικούς συσχετισμούς που αναδεικνύουν την καταστροφικό χαρακτήρα των έργων για την κοινωνία και τη φύση. Ένας συσχετισμός που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη, αναζητώντας τους τρόπους εκείνους που θα τον κάνουν να εκφραστεί και να επιβληθεί.

Να βρεθούμε το επόμενο διάστημα στους δρόμους. Καλούμε όλους τους κατοίκους της Καρδίτσας και των χωριών των Αγράφων να συμβάλλουν με όποιον τρόπο αυτοί νομίζουν καλύτερο στην ενίσχυση και τη μαζικοποίηση του αγώνα. Για να σταματήσει κάθε εργασία, για να αποσυρθεί κάθε σχέδιο για αιολικά στα Άγραφα, για να παύσουν όλες οι διώξεις.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και πρέπει να νικήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Οι όμορφοι στίχοι πετούν ανάμεσα στα αγραφιώτικα βουνά και διαλαλούν μηνύματα αγώνα!!!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Η αλληλεγγύη μας σ' όσους μάχονται για ελεύθερη γη, σ' όσους ορθώνουν το ανάστημά τους κόντρα στους καταπατητές που λεηλατούν χρόνια τώρα το βιος των ανθρώπων, είναι δεδομένη. Κρατήστε ψηλά αυτό το "φλάμπουρο της λευτεριάς".
Καλή δύναμη!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ευχαριστούμε για τις επισκέψεις, τις αναδημοσιεύσεις, τις ενημερώσεις και βέβαια τα σχόλια.

Ο αγώνας για Γη και Ελευθερία συνεχίζεται...

Ψυχή βαθιά!