Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Η ντροπή της πόλης


Αυτό το απερίγραπτο αίσχος, “η ντροπή της πόλης του Καρπενησίου”... πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα κατεδαφιστεί;



Μέχρι πότε αυτό το σάπιο κουφάρι θα διαιωνίζεται στον ιστό της πόλης ; Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτό το ελεεινό “τερατούργημα της διαπλοκής” -όπως εύστοχα το αποκαλούν οι ντόπιοι- που φυλακίζει τον ελεύθερο ορίζοντα της πόλης του Καρπενησίου και ασχημονεί εις βάρος της αισθητικής των κατοίκων και των επισκεπτών ;

Μέχρι πότε, άραγε, θα περιμένουμε για την αυτονόητη αισθητική αναβάθμιση της ευρυτανικής πρωτεύουσας ;


16 σχόλια:

jorge είπε...

Όλα για το κέρδος ιχνηλάτη...
Διαχρονικά από την "ανάπτυξη" του ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα, όλοι οι κυβερνώντες υποτασσονται στη λογική της εμπορευματοποιησης των πάντων!
Σε λίγο θα έχουμε και τα κουφάρια των ανεμογεννητριών να μαζέψουμε!

Aris είπε...

Η απολυτη προσβολη για την πολη.
Γκρεμισμα εκ βαθρων.!!

Angelo De Amor είπε...

Στο Καρπενήσι περνάγαμε με τους γονείς μου για να πάμε στο τόπο καταγωγής του πατέρα μου. Από μικρός θυμάμαι πως μου είχαν κάνει αίσθηση αυτές οι σκεπές. Είναι οι αλήθεια πως όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μου προκαλούσαν αποστροφή δίχως να καταλάβω το λόγο. Φέτος μετά από αρκετά χρόνια, με την σύντροφό μου, επισκεφθηκαμε την Ευρυτανία και την πρωτεύουσα της με πιο συνειδητούς προορισμούς στο τόπο της πραγματικής ελεύθερης Ελλάδος του 40. Στη μνήμη μου ξύπνησαν οι παιδικές αναμνήσεις του Καρπενησίου, η όμορφη πλατεία, οι βρύσες, οι μεγάλες ανηφόρες (που τελικά δεν είναι μόνο στα μάτια ενός παιδιού μεγάλες). Μέσα σε όλα αυτά είδα και τα τέρατα των σκεπών που και πάλι μου δημιούργησαν αρνητικά συναισθήματα. Εκεί σαν σκελετός να κρύβουν το τοπίο. Ένα δημιούργημα τόσο αταίριαστος και συνάμα εγκληματικό για τη συνολική θέα. Μετά από ερώτηση που έκανα σε πολίτες μου ανέφεραν πως έχει παρθεί απόφαση κατεδάφισης αλλά δεν έχει υλοποιηθεί. Άμεσα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος κατεδάφισης. Επίσης στα 50 μέτρα υπάρχει σε μια γωνιά του δρόμου μια πλακέτα αναφορικά με τα παιδαγωγικά φροντιστήρια του ΕΑΜ, έντεχνα οι άρχοντες διοικούντες της περιοχής τα έχουν ημικαλυψει με κάδους σκουπιδιών. Ε λοιπόν και αυτά πρέπει να γίνουν θέμα στη τοπική κοινωνία και στη τελική να φύγουν με κλωτσιές προς τις τεράστιες ανηφόρες που με άλλο μάτι γίνονται κατηφόρες!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Το επιπλέον ζήτημα που έθεσες φίλε Angelo (αναφορικά με την πλακέτα του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου του ΕΑΜ που σκανδαλωδώς ημικαλύπτεται από τους κάδους σκουπιδιών) αποτελεί επίσης μέγιστη ντροπή και ύβρη.
Το έχουμε στα υπόψιν για επόμενη ανάρτησή μας...

Αστοριανή είπε...

...Κρίμα
κι έχετε μεγάλους πολιτικούς!!!!

Προσέχετε την υγεία σας.-

Από ΝΥ

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Το “θέαμα” είναι αναμφίβολα αποκρουστικό.
Η δε κατεδάφιση τόσο αναγκαία όσο και απολαυστική.

VAD είπε...

Τι ειναι τούτο το εκτρωμα,βρε Ιχνηλάτη μας;
Μπορεις να μας γραψεις το ιστορικό του,
ετσι,για να ενημερωθούμε και μεις οι μη Ευρυτάνες;
Ευχαριστω και καλημέρα...

doctor είπε...

ΟΙ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΕΡΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΙΛΤΑΤΕ ΙΧΝΗΛΑΤΗ.
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Τίνος είναι πάλι αυτό το τερατούργημα;
Μα πόση κακογουστιά μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Και έχετε και "επιφανείς πολιτικούς" σ' αυτά τα μέρη που υποτίθεται ότι θα διαφύλαταν την ιστορικότητα της πόλης...
Εύχομαι γρήγορα να εξαφανιστεί δια παντός!

Άρης Άλμπης είπε...

Φωνασκούσα ασχήμια.

Φυσιολάτρης! είπε...

Ουστ.....εδώ και τώρα.....ισοπέδωση!!!!!!

άγριο κυκλάμινο είπε...

Ολο ακούμε ότι πάρθηκε η απόφαση για να γκρεμιστεί και να αναπνεύσει η πόλη και όλο εκεί το βλέπουμε!
Από αποφάσεις είμαστε χορτάτοι.
Από υλοποιήσεις όμως νηστικοί.

Unknown είπε...

Δεν είναι απλώς η ντροπή της πόλης του καρπενησίου,είναι πολλά περισσότερα.Δεν θα μιλήσω για τα χρήματα που σπαταλήθηκαν,και που κάποια από αυτά κατέληξαν στις τσέπες κάποιων.Θα μιλήσω και θα σταθώ στην ευκολία που δόθηκε πρίν χρόνια η άδεια να χτιστεί αυτό το τερατούργημα,θα μιλήσω για την εποχή που όλοι λίγο πολύ προσδοκούσαν με αυτό το κατασκεύασμα να ανέβει ο τουρισμός της πόλης( πόσο ηλίθιοι) που όλοι εκείνες τις εποχές την μακρινή δεκαετία του 80, δέχονταν μοιρολατρικά την ανέγερση αυτού του μαυσωλείου χωρίς αντίδραση στο βιασμό της πανέμορφης Καρπενησιώτικης φύσης.....ευθύνες έχουμε όλοι.Αν ο λαός δεν αντιδρά άμεσα σε τέτοια θέματα θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια τα αποτελέσματα τέτοιων αποφάσεων.Οι ανεμογεννήτριες στα Άγραφα είναι έτοιμες σχεδόν να εγκατασταθούν,και εμείς κάτοικοι και επισκέπτες περιμένουμε απλά να βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα....τι θα λέμε σε 20 -30 χρόνια όταν θα σκουριάζουν αυτά τα τέρατα στα βουνά μας? ότι απλά δεχτήκαμε την κατάσταση στο όνομα της πράσινης ενέργειας? Λάθος...τώρα πρέπει να δράσουμε πρίν να είναι αργά.Όπως έλεγε και ένας μεγάλος'Ανθρωπος που συμπαθώ,χθές ήταν νωρίς αύριο θα είναι αργά ΣΗΜΕΡΑ είναι η ώρα.

NS είπε...

Επί δημαρχίας Τάκη Σερετάκη (1982-86) είχε προταθεί η απαλλοτρίωση του χώρου για τη δημιουργία πάρκου. Το σχέδιο συνάντησε αντίσταση και από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) και από την αντιπολίτευση (ΝΔ).

Τώρα πως έγινε και αντί για χώρο αναψυχής να οικοδομηθεί αυτό το έκτρωμα, που έμεινε ημιτελές, και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε καθώς πληρούσε τους όρους του νέου αντισεισμικού κανονισμού, πως άλλαξαν οι συντελεστές δόμησης για να εγερθεί και πως ακόμα και έτσι το ξενοδοχειακό κεφάλαιο βγήκε από πάνω με την αγορά του -άχρηστου πλέον - κουφαριού από την περιφέρεια επί Μπακογιάννη με λεόντειους όρους, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί και να βγάλει τα συμπεράσματά του

Αυτή είναι η οικονομία της αγοράς, ο καπιταλισμός, και έτσι έχει συμπεριφερθει στον τόπο μας.

NS είπε...

Δεν πληρούσε τους όρους του νέου αντισεισμικού κανονισμόυ ήθελα να πω, γίνεται προφανές αλλά το διευκρινίζω

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Ευχαριστούμε ”NS” για την κατατοπιστική τοποθέτησή σου που δίνει ουσιαστικές απαντήσεις σε ερωτήματα αναγνωστών μας, όπως π.χ. του φίλου "VAD" παραπάνω...

Ευχαριστούμε επίσης και όλους τους φίλους και φίλες για τις επισκέψεις, τις αναδημοσιεύσεις και τα σχόλια.

Κατά τα άλλα... αναμένουμε την “ευλογημένη ώρα”!