Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ανέγγιχτη Ευρυτανία


-Αφήστε τις λίμνες μας ΑΤΑΡΑΧΕΣ να γαληνεύουν τις ψυχές μας!

-Αφήστε τα ποτάμια μας ΕΛΕΥΘΕΡΑ να κυλούν στην προαιώνια πορεία τους προς τη θάλασσα!

-Αφήστε τα βουνά μας ΑΝΕΓΓΙΧΤΑ να αγκαλιάζουν τους αιθέρες!


   Αντιστεκόμαστε

Αγωνιζόμαστε!


*Έξω τα κοράκια της κερδοσκοπίας από το θεόμορφο τόπο μας. 

*Να ανακηρυχθεί η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ  ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ!

blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"



10 σχόλια:

kalavrytinos είπε...

Δυστυχώς αγαπητέ ιχνηλάτη αυτό που βιώνουμε είναι ελληνικό φερόμενο. και να ανακηρυχθεί εθνικό πάρκο αν η ΡΑΕ θέλει να «φυτέψει» ανεμογεννήτριες θα το κάνει. οι πηγές του λάδωνα είναι προστατευόμενες από την unesco και έδωσε άδεια για υδροηλεκτρικό... τι να λέμε τώρα

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ είπε...

Ακριβώς έτσι.
Εθνικό Πάρκο και όχι τσιφλίκι της κερδοσκοπίας.

Φυσιολάτρης! είπε...

Mε μαζικούς μαχητικούς αγώνες θα προστατέψουμε τον τόπο μας.........ναι στην αντίσταση........όχι στο ραγιαδισμό!!!!!!!

Δόλοπας είπε...

Μπράβο!

doctor είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΙΧΝΗΛΑΤΗ.
ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΝΑ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ.

Μαργαρίτης Θόδωρος είπε...

Ό αγέρας των πέτρινων ανθέων χτενισμένος στις ελατίσες χτενες
Χυνεται στη ρεματιά
Σμίγει με το γλυκόλαλο νερό
Στήνουν κουβέντα για τα αλλοτινά.
Όταν οι δικοί τους ήχοι εσμιγαν με των τσοπαναραίων το σαλαγο
Με το τραγούδι των θεριστάδων που την κούραση ξορκούσε.
Όταν το ζαρκάδι βιαστικό τσαλαπατουσε την εικόνα του Όταν ήχος ασυνήθιστος ηχούσε
Θυμούνται καί πολλά έχουν να πουν μα πρέπει να χωρίσουν
Τόνα στη γαλάζια αγκαλιά να μπει και τάλλο συντρόφι δυνατότερο
Στο διάσελο το σπρώχνει
Να το καλοσορίσουν πέρδικες
Κι έξυπνος λαγός δροσιά για να του κλέψει.
βαρυφόρτοτο όλο και ανεβαίνει
Σαν κουραστεί με φοβερή βροντή
Απιθώνεται σε κόρφο πιο στιβαρού κουβαλητή
Κι όταν βαρείς όλοι μαζί δακρύζουν δάκρυα ζωής.

Ελένη Φλογερά είπε...

Εύχομαι να μην δούμε και εκεί ανεμογεννήτριες.
Την καλημέρα μου!

Μάκης Κρίκελλο είπε...

Σε κάθε περίπτωση η θέση μας εδώ στο Κρίκελλο είναι σταθερή! Δεν χρειάζεται μοιρολατρία και απογοήτευση όπως στο σχόλιο του αγαπητού από τα Καλάβρυτα!! Λέμε ναι στον Αγώνα μέχρις εσχάτων!!!! Σ' αυτά τα βουνά θα πέσουμε μαχόμενοι να μείνουν όπως περιγράφεις Ευρυτάνα Ιχνηλάτη, όπως τα γέννησε η Μάνα Φύση!! Αξίζει να δώσεις και τη ζωή σου για να τα προστατέψεις!! Αξίζει να αφήσουμε κι εμείς κάτι στα παιδιά κ εγγόνια μας!! Κι αυτό δεν είναι κτήμα κανενός να το ισοπεδώσει!! Τα βουνά δίνουν ζωή σε όλους, όσους τα αγαπάνε, δίνουν νερό για όλους... ακόμα και γι αυτούς που τα επιβουλεύονται!!! Όσον αφορά στην εισήγησή σου Ευρυτάνα Ιχνηλάτη, να χαρακτηριστεί η Ευρυτανία Προστατευόμενο Πάρκο... έχει ήδη γίνει με απόφαση ετών πριν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τότε που ήταν εκεί ο ανιψιός του σημερινού πρωθυπουργού!!! Όμως όπως φαίνεται οι κυβερνώντες πατάνε σε δύο βάρκες τα πόδια τους!!! Κι έτσι μετά τόσα χρόνια η απόφαση αυτή παραμένει ανενεργή και οι αδηφάγες εταιρείες προσπαθούν να φάνε ότι μπορούν!! Επαναλαμβάνω ότι ΜΌΝΟ Η ΟΡΓΉ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ!!!

Scorpion49 είπε...

Ο ντόπιος λαός δεν θέλει την κακοποίηση της γης του, τι δεν καταλαβαίνουν; Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, αλλά δεν πρόκειται να τους δοθεί λαϊκή έγκριση!!

Δημήτρης Γκορόγιας είπε...

Είναι πια τόσο αχαλίνωτοι και προκλητικοί....
"Η πρόγνωσή τους ασφαλής, θα πέσει η πόλη...."
Αμ δε!
Εκμεταλλευτές του πλανήτη, βιαστές της φύσης και όσοι σιχαμένοι οπαδοί και απόστολοι των ιδεών και των άνομων συμφερόντων τους πλανάσθε πλάνην οικτρά! Έχετε την πολιτική εξουσία του χεριού σας, την δικαιοσύνη και τους νόμους εργαλεία ορκισμένα στα ταξικά σας συμφέροντα, σύμφωνοι.
"Σε τούτο όμως το άγιο χώμα υπάρχει κι ο λαός ακόμα..."
Με την οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πάλη μας θα αποτρέψουμε οριστικά κι αμετάκλειτα τα καταστροφικά για τον τόπο μας σχέδιά σας. Οι επικλήσεις σας για πράσινη ανάπτυξη και αβλαβή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι πάνω κι απο μύθος, είναι πρόστυχη πρόφαση! Αυτό που θα μείνει μετά την πραγματοποίηση όσων ορέγεσθε θα είναι όχι η σωτηρία αλλά ο αφανισμός και των τελευταίων αποθεμάτων του φυσικού περιβάλλοντος. Με αμετάκλειτες βλάβες πολύ περισσότερες απο τις υποτιθέμενες ωφέλειες.
Κάτω λοιπόν τα μακριά χέρια σας από τα βουνά τα ποτάμια και τις λίμνες μας, αυτά αποτελλούν την προέκταση της ψυχής μας και θα τα υπερασπισθούμε με κάθε τρόπο.
Κι αν ακόμα ήταν αναγκαίο και αποδειγμένα χρήσιμο να εγκαταστήσουμε κάπου ανάλογες μονάδες παραγωγής, γιατί θα έπρεπε μωρέ τετραπέρατοι να είναι δικές σας ιδιωτικές και χρυσοφόρες δραστηριότητες; Λαική παραγωγή δεν μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε με χαμηλό κόστος ρεύματος για τον εργαζόμενο πληθυσμό; Θέλετε τον αέρα μας, τη γή μας και τα νερά μας για τα δικά σας συμφέροντα χώρια που μας πανωπροικιώνετε με ασύληπτες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας που παράγετε! Επιδοτούμενοι αγρίως για να εγκαταστήσετε τα ευαγή σας ιδρύματα!
Κάτω τα χέρια σας απο τη γη μας την ποτισμένη με το αίμα των ηρωικών υπερασπιστών της. Έξω απο τα άγια χώματα της ανταρτομάνας Ευρυτανίας κι όχι μόνο! Θα παραδοθεί απο εμας ως έχει στα παιδιά και τα εγγόνια μας είτε σας αρέσει, είτε σας ξυνίζει. Ήρθε ο καιρός εμείς τώρα να την προστατέψουμε απο τους εχθρούς της και θα το πραγματοποιήσουμε τραγουδώντας!