Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ


Αυτή η Γη ανήκει σε εμάς και στις επόμενες γενιές!
Κανένα κοράκι -υπό οποιοδήποτε εταιρικό διακριτικό- δεν θα την αλώσει ΠΟΤΕ!


15 σχόλια:

Aris είπε...

Μπράβο φιλε Ιχνηλατη.
Ειναι απαραιτητες τετοιες υπενθυμισεις.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Καμία ανεμογεννήτρια σε κανένα παρθένο τοπίο!

Φυσιολάτρης! είπε...

Έτσι !!!!!!!!!

Poulios είπε...

τούτο το χώμα (...)
δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει

kapetandiamantis είπε...

ΔΕΝ..... ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ !

magda είπε...

ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!

ακρη ελασσονας μανιταρια ελασσονας κοντοτασιος νικος είπε...

και οι ανθρωποι που την πονανε ειναι φιλοι μου πιο πολυ απο ολα

Memaria είπε...

Μακάρι να το καταλάβουν όλοι αυτό!!

doctor είπε...

TA ANEMOTΕΡΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ. Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Eπί του θέματος ...

(Το παρακάτω άρθρο είναι από τα Διρφυακά Νέα - Μηνιαία εφημερίδα)

«Έντονα αμφισβητείται πλέον η κατασκευή και η λειτουργία ανεμογεννητριών, ως εναλλακτική λύση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τη χρονική στιγμή που άρχισαν να λειτουργούν οι πρώτες ανεμογεννήτριες είναι απογοητευτικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά:

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης GREEN PLANET: «η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών είναι απίστευτα ασήμαντη ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη!»

Από τα γεγονότα που σχετίζονται με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προκύπτει ότι μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος επιχειρηματιών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούνται της ευνοϊκής γι' αυτούς νομοθεσίας. Μερικές από τις επιπτώσεις είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες οι εξής:

- Η χλωρίδα, η πανίδα, οι ανεξερεύνητες αρχαιολογικές θέσεις, τα παραδοσιακά μονοπάτια, θα χαθούν κάτω από το βάρος των βίαιων επεμβάσεων.

- Οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, οι υποσταθμοί, οι γραμμές μεταφοράς θα εξαφανίσουν το κάλλος των φυσικών τοπίων που θα μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής αιολικής ενέργειας. Επίσης θα φέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό (στη Δανία ο τουρισμός έπεσε 40%), την κτηνοτροφία και σε όλους αυτούς που εργάζονται και ζουν από το δάσος.

- Το μεγαλύτερο αιολικό «πάρκο» στην Ευρώπη έχει τρεις μόνιμους υπαλλήλους. Επομένως το πρόσχημα για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι ψευδές.

- Καταστρέφεται το δάσος από διαμορφώσεις και διανοίξεις δρόμων.
- Οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούν τα ευκαιριακά συμφέροντα των επιχειρηματιών της αιολικής ενέργειας που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια ως νέοι αποικιοκράτες.

- Αυτοί που επιζητούν την ηρεμία της φύσης και της υπαίθρου, παύουν να επισκέπτονται περιοχές με ανεμογεννήτριες εξαιτίας της οπτικής και ηχητικής ρύπανσης. Αυτό το διαπιστώνει όποιος προσπαθήσει να ζήσει έστω και μια μέρα σε περιοχή δίπλα σε ανεμογεννήτριες.

- Ο ήχος μιας ανεμογεννήτριας είναι ένας θόρυβος διαπεραστικός, χαμηλής συχνότητας γδούπος, κάθε φορά που η έλικα περνά από τον πύργο της. Θυμίζει την αντήχηση του ελικοπτέρου από μακριά.

- Οπτικά μια ανεμογεννήτρια διακρίνεται από απόσταση 40 χιλιομέτρων μιας και το ύψος της ξεκινά από 65 μέτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 105 μέτρα. Το συνολικό βάρος της κάθε ανεμογεννήτριας είναι ανάλογο με το μέγεθός της και ξεκινάει από 223 τόνους, 264 τόνους, 313 τόνους και φτάνει στους 383 τόνους. Κάθε ανεμογεννήτρια χρειάζεται 100 τ.μ. τσιμέντο και σε βάθος τουλάχιστον 3 μέτρων και για κάθε πυλώνα χρειάζεται να πέσουν 500 περίπου κυβικά μέτρα μπετόν.

- Αρκετές φορές έχει τύχει να σπάσουν έλικες, που ο καθένας τους ζυγίζει 1,5 τόνο και να εκσφενδονιστούν έως και 400 μέτρα μακριά.

- Επηρεάζουν ψυχολογικά τον άνθρωπο ακόμη και σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου.

- Ακόμα και αν τοποθετηθούν 25.000 ανεμογεννήτριες οι ρύποι σε διοξείδιο του άνθρακα και διοξείδιο του θείου θα παραμείνουν κατά 99,93%.

- Η τιμή του ρεύματος που παράγεται από την αιολική ενέργεια, και που φτάνει στο τελικό αποδέκτη, δηλαδή τον καταναλωτή, όχι μόνο δεν είναι μειωμένη, αλλά αυξάνεται από 130% έως 400%, σε σχέση με τις τιμές της συμβατικής ενέργειας.

- Το ζωικό βασίλειο θα υποφέρει. Οι ανεμογεννήτριες μόνο στην περιοχή της Καλιφόρνιας σκοτώνουν κατά μέσο όρο 200-300 γεράκια, και 40-60 χρυσαετούς ετησίως, ενώ έχει εκτιμηθεί ότι 7.000 αποδημητικά πουλιά το χρόνο σκοτώνονται από αιολικούς στροβιλοκινητήρες στη νότια Καλιφόρνια.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

- Το μανιφέστο 100 Γερμανών καθηγητών και διανοουμένων σχετικά με την αιολική ενέργεια αναφέρει: η ικανότητα παραγωγής ενέργειας από τον άνεμο είναι συγκριτικά χαμηλή. Οι ανεμογεννήτριες με επιφάνεια πτερυγίων ίσων με το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, παράγουν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό της ενέργειας που παράγει ένας συμβατός σταθμός.
Έτσι με περισσότερες από 5.000 ανεμογεννήτριες στη Γερμανία, παράγεται λιγότερο από το 1% του απαιτούμενου ηλεκτρισμού. Στη Μ. Βρετανία, θα χρειαζόντουσαν 14.400 ανεμογεννήτριες για να παραχθεί το 4,4% του ηλεκτρικού ρεύματος και 32.700 για να παράγουμε το 10%. Οι δείκτες μόλυνσης είναι παρόμοιοι για τον ίδιο λόγο. Η συνεισφορά της αιολικής ενέργειας προς αποφυγή του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι περίπου1 έως 2 τοις χιλίοις!
-Στατιστικά η αιολική ενέργεια είναι απολύτως ασήμαντη όσον αφορά την συνεισφορά της στη συλλογική παραγωγή ενέργειας και ως εκ τούτου στη μόλυνση του περιβάλλοντος και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
- Ενώ η τεχνολογία αυτή ήταν γνωστή από πολλά χρόνια, εν τούτοις χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια που άρχισαν οι επιδοτήσεις των αιολικών πάρκων. Όπου σταμάτησαν οι επιδοτήσεις έπαυσαν να τις συντηρούν.
Αυτό συνέβη στη Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία, Νορβηγία και Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το όριο ζωής των ανεμογεννητριών δεν ξεπερνά τα 20-25 χρόνια. Αν συνεχιστεί η κατασκευή τους (που στην ουσία είναι συνέχιση των επιδοτήσεων αφού εκεί αποβλέπουν οι «επενδύσεις»), αυτό που θα κληροδοτηθεί στις επόμενες γενιές, θα είναι ένα απέραντο νεκροταφείο παλιοσιδηρικών και βουνά φορτωμένα με χιλιάδες τόνους μπετόν και χιλιάδες μέτρα υπόγειων και υπέργειων καλωδιώσεων.»

=========

ΣΥΝΕΠΩΣ...

Για να γεμίσουν οι τσέπες των επιχειρηματικών τραστ και να προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ενέργειας από τη ντόπια ελίτ και την Ευρωπαϊκή Ένωση - αυτή είναι η λεγόμενη ψευδεπίγραφη "πράσινη ανάπτυξη" (της καταστροφής)!

Unknown είπε...

Φυσικά και δεν πωλείται,η Ευρυτανία που χρόνια τώρα κατέχει την 5η θέση στο πλανήτη, ώσον αφορά το περιβάλλον της και την καθαροτητά του,δέν έχει κανένα περιθώριο για πειραματισμούς και σχέδια στο όνομα δήθεν μιας΄΄οικολογικής ανάπτυξης΄΄.Ο υπερήφανος λαός της Ευρυτανίας είναι ήδη έτοιμος στις επάλξεις, για διαρκή αγώνα, έναν αγώνα που διαχρονικά ξέρει να τον δίνει, και θα το κάνει για το μέλλον των παιδιών του και της ιστορίας του.Εφόσον το επιθυμούν ας κοπιάσουν η φιλοξενία μας θα τους μείνει αξέχαστη........

Μάκης είπε...

φίλοι μου καλοί
Πολύ σωστά τα λέμε εδώ και "απ το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα" όπως λένε οι προγονοί μας. Όμως θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μη μένουμε μόνο στα λόγια που μοιάζουν σαν ευχές αν δεν συνοδεύονται με έργα. Και να είστε σίγουροι ότι οι καιροσκοπικές εταιρείες κινούνται με έργα που θα καταλήξουν εάν υλοποιηθούν να δείτε μια Ευρυτανία που δεν θα γνωρίζετε. Ο χάρτης της ΡΑΕ που "ρυθμίζει" τα αρύθμιστα δείχνει πολύ γλαφυρά ότι δεν θα μείνει βουνοκορφή με τσάι, δε θα μείνει κορυφογραμμή χωρίς φράχτη και σε συνδυασμό με τη μεγάλη κατολισθησιμότητα των βουνών μας ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΒΟΥΝΟ. Ξεχάστε όμως και τα ποτάμια μας. Εκεί, όπως εφευρέθηκε η ωραία λέξη "πάρκο" για τις ΒΑΠΕ των αιολικών έτσι έχουν χαρακτηρίσει τα εκεί υδροηλεκτρικά ως "μικρά" . Μια συνεπαγωγή των δύο παραπάνω που βρίθουν στην Ευρυτανία όσον αφορά τα σχέδιά τους δίνει ότι δεν θα πάρουν απλώς εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αλπικών ζωνών ΑΤΕΛΩΣ αλλα θα δεσμεύσουν για πάντα τη ζωογόνο μας περιουσία τα μοναδικά μας νερά. Εκείνος είναι ο κρυφός τους στόχος νάστε σίγουροι.
Γι αυτό λοιπόν κινηθείτε ο καθένας στο χωριό του και στο σύλλογό του να γίνει γνωστό σε όλους το έγκλημα που επίκειται. Αλλοιώς όλοι θα έχουμε την ευθύνη για τις επόμενες γενιές αν παραδώσουμε μια ευρυτανία κρανίου τόπο από την 5η όπως λέει κάποιος καθαρότερη περιοχή του πλανήτη.
Νάστε καλά
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
Μάκης
ο ορεσίβιος Κρικελλιώτης

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ο Αγώνας συνεχίζεται χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις...

Καλή δύναμη-ψυχή βαθιά σε όλους όσους δεν σκύβουν το κεφάλι!

E.- είπε...


Ε.-

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!
Τ΄ΑΚΟΥΤΕ;

Δ Ε Ν Π Ω Λ Ε Ι Τ Α Ι !!!