Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ένα τιμητικό αφιέρωμα από το περιοδικό "Ευρυτανία" - στο blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" !Μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε καθώς το διμηνιαίο περιοδικό "Ευρυτανία" έκανε ένα πολύ τιμητικό αφιέρωμα στο blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" 


Παραθέτουμε το σχετικό κείμενο του περιοδικού:

==============


«Ένα blog με διάθεση εξερεύνησης σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της Γης και της ανυπότακτης Ιστορίας των Ευρυτάνων»

Λίγα είναι τα site που ασχολούνται με την Ευρυτανία και δεν τα έχουμε παρουσιάσει. Ακόμα λιγότερα αυτά που μας εντυπωσιάζουν ειλικρινώς αλλά και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την Ευρυτανία.

Το blog του Ευρυτάνα Ιχνηλάτη υπάρχει από το 2011. Σε αυτό εκφράζει σκέψεις, αφηγείται ξεχασμένες και σχεδόν άγνωστες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στην Ευρυτανία, ενώ κάποιες άλλες φορές αφήνει τις εικόνες με την χλωρίδα, την πανίδα ή τα άψυχα σπίτια που κρύβουν όμως τόσες αναμνήσεις μέσα τους, να μιλήσουν μόνες τους.

Όμως ο Ιχνηλάτης που συλλογάται ελεύθερα και συλλογάται καλά εξερευνεί τους ανθρώπους πίσω από τις ιστορίες και τα ανθρώπινα δράματα πίσω από τις φωτογραφίες. Ψάχνει τα απομεινάρια των πέτρινων σπιτιών και ακούει τους αντίλαλους των βουνών με κύριο γνώμονα να αναδείξει την κληρονομιά της Ευρυτανίας και να αποθανατίσει ιστορίες και μνήμες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του blog είναι το πλούσιο περιεχόμενό του, μέσα στο οποίο μπορείς να χαθείς με τις ώρες ψάχνοντας. Από την ειδική ενότητα «Η Λαϊκή Αντίσταση στην Ανταρτομάνα Ευρυτανία» στην οποία προστίθενται συνεχώς ιστορικά ντοκουμέντα, μέχρι τα «Χνάρια του ‘21», την «Ευρυτανία από αρχαιοτάτων χρόνων» και τα οδοιπορικά στα κρυφά μονοπάτια του νομού μας, έως τις συνεντεύξεις καθημερινών ανθρώπων και την ενημέρωση για τη λαογραφία και τα έθιμα του τόπου μας.

Ελπίζουμε ο Ιχνηλάτης να συνεχίσει τη λαμπρή του πορεία στο διαδίκτυο και να διατηρήσει την ρομαντική του ματιά εστιάζοντας στην ουσία των ιστοριών και στην αναπόδραστη σχέση ανθρώπου και φύσης.===================

Ευχαριστούμε ολόψυχα το περιοδικό "Ευρυτανία" για την προβολή της προσπάθειάς μας.
Καλή δύναμη- ψυχή βαθιά σε όλους!13 σχόλια:

άγριο κυκλάμινο είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύ φίλε μου Ευρυτάνα ιχνηλάτη (που παρακολουθώ το blog σου τόσο καιρό) για μία ακόμη σημαντική αναγνώριση της δουλειάς σου, και πάνω από όλα της ανιδιοτελούς αγάπης σου για τον τόπο και της μεγάλης προσφοράς σου στην Ευρυτανία.
Να είσαι πάντα καλά, συνέχισε έτσι!

Unknown είπε...

Η αγνή αγάπη για τον τόπο του,πέρα απο στερεότυπα και χιλιοειπωμένα κλισέ, είναι η συνταγή της επιτυχίας για τον Ευρυτάνα ιχνηλάτη.Εύχομαι απο καρδιάς να είναι καλά,να συνεχίσει αυτό τον αγώνα και να μας χαρίζει σε όλους εμάς αυτή την αστείρευτη πηγή γνώσης και μάθησης.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ωραίος τόπος, αξίζει να αναδειχθεί σε όλο του το εύρος.

Αλέξανδρος Φλώτσιος είπε...

H αναγνώριση είναι φυσικό επακόλουθο ! Καλή συνέχεια !

Memaria είπε...

Κι όλοι εμείς το ίδιο ελπίζουμε...να συνεχίσετε αυτό που κάνετε τόσο καλά!!
Συγχαρητήρια!!

kapetandiamantis είπε...

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΕΜΝΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΙΧΝΗΛΑΤΗ.
ΕΙΝΑΙ ΟΑΣΗ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Καλή συνέχεια!

Άρης Άλμπης είπε...

Έντυπος και ηλεκτρονικός λόγος στην υπηρεσία τού ωραίου, του ελληνικού, του ανθρώπινου.
Βεβαία η συνέχεια.

Φυσιολάτρης! είπε...

Συλλογάται ελεύθερα.....συλλογάται καλά......ο Ιχνηλάτης!!!!!!!!!!

Μποτίλια Στον Άνεμο είπε...

Πάντα τέτοια
Καλή συνέχεια και πάλη

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ευχαριστούμε εγκάρδια για τα θερμά λόγια και τις ευχές σας.

doctor είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ, ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ.
ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙΣ.

E.- είπε...

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ κι αναμενόμενα όλα!!!

Αναγνώριση, δημοσίευση, σχόλια...

Ε.-

Πάντα τέτοια!