Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

12 χρόνια "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"

 


Πέρασαν κιόλας 12 χρόνια. Κι όμως μας φαίνεται σαν να ήταν μόλις χθες! 

Κρατώντας εκείνο το αδιόρατο νήμα που συνδέει το σήμερα με το χθες, ιχνηλατούμε τη Γη και την Ιστορία της μικρής ορεινής πατρίδας, πασχίζοντας να προσεγγίσουμε ότι μας κάνει περήφανους μα και ότι μας πληγώνει σε τούτο το θεόμορφο αυθεντικό τόπο που εξακολουθεί να χαράζει με τη σμίλη του χρόνου, μνήμες, παραδόσεις και λαβωματιές, κόντρα στη λήθη και την αλλοτρίωση.

Το ταξίδι συνεχίζεται με όλους εσάς συνταξιδιώτες...

blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"


30 σχόλια:

Γάντζος είπε...

Να τα εκατοστήσεις Ευρυτανία. Πάντα δυνατά, Πάντα αγωνιστικά

Aris είπε...

Συγχαρητηρια.
Παντα ψηλα ρε παλικαρι.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Αυτή η προσπάθεια γίνεται με πραγματική αγάπη. Και αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Πολυχρονοι και παντα δημιουργικοι σας ευχομαι για να αναδεικνυετε τις ομορφιες του πανεμορφου νομου σας.

kapetandiamantis είπε...

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ.

jorge είπε...

Συνέχισε δυνατά ιχνηλάτη!
Αγωνιστικά με υγεία!!!

Μαργαρίτης Θόδωρος είπε...

Καλή δύναμη. Πάντα επίκαιρος και καίριο με αντοχή και ορμή.

Φυσιολάτρης! είπε...

Ευρυτάνα ιχνηλάτη........με την πολύχρονη εργασία σου......... ανάδειξες την ποιοτική διάσταση της Ευρυτανίας..........και σε ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό......Συνέχισε......είμαστε δίπλα σου αγαπητέ μας φίλε!!!!!!

Ο Γιάννος από τα βουνά της Πινδου είπε...

Το ταξίδι της ζωής και του αγώνα συνεχίζεται Ευρυτανα ιχνηλατη

Άρης Άλμπης είπε...

«…πασχίζοντας να προσεγγίσουμε ό,τι μας κάνει περήφανους μα και ό,τι μας πληγώνει…»
Καλή αντοχή, Ευρυτάνα. Εξαιρετικό το έργο σου
«κόντρα στη λήθη και την αλλοτρίωση»!

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ είπε...

Εγκυκλοπαίδεια το blog σου ιχνηλάτη.

Μάκης ο Κρικελλιώτης είπε...

Οι ευχές μας αλλά και η συμμετοχή μας, όσο μπορούμε, θέλουμε να βοηθήσουν στην παρουσία σου την τόσο σημαντική Ευρυτάνα Ιχνηλάτη μας. Ξέρουμε ότι μεγάλο μέρος της ζωής σας, αφιερώνετε οικογενειακώς σε τούτο το βιβλίο μνήμης αφιερωμένο στα ιερά χώματα της γενέτειράς μας και θα σας είμαστε κι εμείς αλλά και κυρίως οι επόμενες γενιές υπόχρεοι !!!

doctor είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ. ΜΕΣΑ ΣΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΣ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ. ΝΑ ΑΝΑΣΥΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΣΜΟΝΙΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΑΘΩΡΗΤΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΣΠΑΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΝΗΜΕΣ, ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερα βουνά με ελεύθερους ανθρώπους.
Χρόνια πολλά.
Σ.Μ.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"...Πάρε με πάνω στα βουνά,
τι θα με φάει ο κάμπος
!"

Χιλιόχρονος!

Scorpion είπε...

Χιλιόχρονο το ιστολόγιο σου Ευρυτάνα Ιχνηλάτη, να έχεις υγεία, δύναμη και αισιοδοξία. Σου εύχομαι να δείξεις υπομονή και να ιχνηλατείς την ιστορία της πανέμορφης Ευρυτανίας για πάρα πολλά χρόνια !!!

Giannis Pit. είπε...

Ναι, το ταξίδι συνεχίζεται, Ευρυτάνα μου. Με όλους εμάς συνταξιδιώτες στα μονοπάτια μιας περήφανης γης, μιας μεγάλης ιστορίας και βαριάς παράδοσης.
Τιμάς αυτές τις αξίες, αγαπητέ φίλε με ένα μπλογκ, που αποτελεί στολίδι στο χώρο του διαδικτύου.
Να ευχηθώ ολόψυχα Χρόνια πολλά και δημιουργικά.
Καλό μήνα.

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε "Ευρυτάνα Ιχνηλάτη" εύχομαι από καρδιάς να είσαι γερός και δυνατός για να συνεχίσεις το σπουδαίο έργο σου, τη μικρή ηλεκτρονική ευρυτανική εγκυκλοπαίδεια, με το ίδιο αγωνιστικό πείσμα και την ίδια υπευθυνότητα.

Εύχομαι επίσης (σου το έχω ξαναγράψει) όλο αυτό το υλικό του ιστολογίου σου, με τα άγνωστα ιστορικά κείμενα, τα ντοκουμέντα, τα λογοτεχνικά, αλλά και τα οδοιπορικά, να υπήρχε τρόπος να εκδοθεί για να παραμείνει στην αιωνιότητα ώστε να διδάσκει νέους και παλιούς, καθώς στο διαδίκτυο δεν έχω καμία εμπιστοσύνη.

φύλλα είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για αυτά τα δώδεκα χρόνια! Για όσα διαβάσαμε, για όσα μάθαμε!

Αστοριανή είπε...

12 years already!
God be with You!

(HA HA! ...I am older than you!!! But you are luckier
to be in the country you love,
the place where Sun shines brighter
and spirit aims higher!
Blessed people,
Blessed Patrida !

Yiota
astoriani.blogspot.com

NY

Γκαγκάριν είπε...

Χιλιόχρονο το ιστολόγιο σου Ευρυτάνα.
Συνέχισε με το ίδιο αγωνιστικό πείσμα και την ίδια υπευθυνότητα.

Μαρία Γ. είπε...

Θαυμάζω το πάθος που τρέφεις για τον τόπο σου Ευρυτάνα!
Δεν ιχνηλατείς μόνον τη γη και την ιστορία της πατρίδας σου αλλά φροντίζεις να μεταλαμπαδεύεις τις γνώσεις σου και σε μας.
Μόνον σεβασμό και θαυμασμό για το ιστολόγιό σου.
Το νιώθεις ως προσωπική σου αποστολή κι αυτό φαίνεται. Εύχομαι να είσαι γερός και να συνεχίσεις δυναμικά, για πολύ ακόμα, το έργο που ξεκίνησες πριν από 12 χρόνια.
Η προσφορά σου σε μας τους αναγνώστες σου είναι πολύτιμη.
Χρόνια Πολλά!

Elizabeth Liani είπε...

Χρόνια Πολλά Ευρυτάνα Ιχνηλάτη!!!! Να συνεχίσεις να δημιουργείς με το ίδιο πάθος και μεράκι κι όλο να εμπλουτίζεις αυτό το εξαιρετικό ιστολόγιο ιστορικής γνώσης και πολιτισμού.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά συμπατριώτη! Μεγάλη η συμβολή σου στην καταγραφή της ιστορίας από τη μεριά που δυσκολα βρίσκεις. Φρόντισε τουλάχιστον να εκδοθεί όλος αυτός ο πλουτος.. Σε ευχαριστούμε!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

"Η ιστορία δεν είναι ο χώρος της ευδαιμονίας. Η ευτυχία έχει λευκές σελίδες εκεί", είχε γράψει ο Χέγκελ. Και στην περίπτωσή μας, η ιστορία μας είναι γεμάτη με μαύρες σελίδες, αδίδακτες στα σχολειά και καλά κρυμμένες στη συνείδησή μας. Άνθρωποι σαν κι εσένα βάζουν με υπομονή και γνώση τα λιθαράκια τους για να βγούμε απ' τη λήθη και να ενώσουμε το παρελθόν με το παρόν μας. Για να μην λειτουργούμε ως μονάδες και για να αποκτήσουμε επιτέλους κοινωνική συνείδηση και συνοχή.
Εύχομαι να έχεις την αντοχή και τα ψυχικά αποθέματα και να συνεχίσεις αυτό που με τόση συνέπεια και αγωνιστικότητα κάνεις επί 12 συναπτά χρόνια.
Ευχαριστούμε πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και δυνατά να εχεις εμείς σε ακολουθούμε και μαθαίνουμε

Ανώνυμος είπε...

Να τα χιλιάσεις ιχνηλάτη μας! Πάντα αγωνιστικά και ανυποτακτα!

Μάκης είπε...

Δώδεκα χρόνοι διάβηκαν….
144 μήνες ξεπροβόδισαν τις θυγατέρες τους στην ξαστεριά των ευρυτανικών βουνών…
Κι αυτές στολίστηκαν με τις φορεσιές της Αλήθειας, ξαπόστειλαν «ες κόρακας» τις θεραπαινίδες του Ψεύδους….
Ζώστηκαν «χαρτιά και καλαμάρια» κι έστησαν παγκύρι πρωτόγνωρο στης Μνημοσύνης τα κιβούρια. Ξεβούλωσαν νεροσυρμές, ξαράχνιασαν γεγονότα πατικωμένα βαθιά σε λαγούμια ανήλιαγα του ξεχασιάρη νου. Φυλλορόησαν κιτρινιασμένες σελίδες σε μισοκαμμένα βιβλία και ξεθωριασμένες περγαμηνές. Λιώσανε της Ανάγκης τα πατούμενα σε λογγιές και ξάγναντα. Δρασκέλισαν εμπατές, σταυροφιλήθηκαν με αφηγήσεις άδολων ξωμάχων. Κέρασαν τσίπουρο γλυκόπιοτο, ξεσηκωτικό τους γέροντες για να ξαλέσουν της ζήσης τους τα καμώματα, να ξεκουβαριάσουν κουτσοκέφαλα θαμπωτικά.
Στόλισαν τα δάχτυλά τους με βλοημένα κλειδιά, ν’ ανοίγουν εφτασφράγιστα μυστικά, ν’ ανασταίνουν της Ιστορίας τα λείψανα, που τα κρατούσαν «εν υπνώσει βαθεία», οι Αφέντρες της σκοταδιστικής, φασιστικής, μικρόνοης, αλλοιθωρίζουσας οσφυοκαμπτικής πολιτικής.
Ίσιαξαν τις ατραπούς να τις διαβούν ρηξικέλευθοι Ιχνηλάτες, να «διαβάσουν» τα ευρήματα, ν’ αποκωδικοποιήσουν τα «άρρητα κι απόκρυφα», να τα κεντήσουν σε υφάδι της καρδιάς και να το στρώσουν στις συννεφένιες κλίνες των «αφανών και επιφανών» ηρώων. Να το ψυχανεμίζονται οι αναγνώστες, να το ψηλαφίζουν με δέος και σεβασμό για να «κοινωνούν» τη μυσταγωγία του πρωτοφανέρωτου να μετουσιώνουν σε κάθε λέξη την ύπαρξή τους σε Κορυφαίο του αιώνιου ανθρώπινου δράματος, για αναζήτηση της ρίζας, την πραγμάτωση του Ονείρου την ανάσταση της Ιδέας.
Ακευσώ

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τις ευχές και τα τόσο όμορφα σχόλιά σας που μας δίνουν δύναμη και κουράγιο σε αυτή την πολύχρονη προσπάθεια.

Συνεχίζουμε στα γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της Ευρυτανικής Γης και Ιστορίας με όλους εσάς συνοδοιπόρους...

Ανώνυμος είπε...

Η σμίλη του χρόνου χαράσσει και η σμίλη της πένας του Ευρυτάνα ιχνηλάτη αποτυπώνει με μαγικό τρόπο γεγονότα.