Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Εφημερίδεεες - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : Ένα "θαύμα" στην Ευρυτανία!



"Επί του πιεστηρίου" πληροφορηθήκαμε το νέο "αναπτυξιακό θαύμα" που προωθείται για το νομό Ευρυτανίας.

Μετά τους τεράστιους ανεμιστήρες που θα δροσίζουν τους βοσκούς μας στα θερμόπληκτα βουνά μας και τα υδροηλεκτρικά νερομαζώματα που θα εκμεταλλεύονται τα περιττά ύδατα των  ποταμών μας, τώρα έρχεται και νέα καινοτόμος ιδέα!

Συγκεκριμένα ; στη Λίμνη Κρεμαστών σχεδιάζεται να τοποθετηθεί πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο σε έκταση τουλάχιστον 10.000 υδάτινων στρεμμάτων.

Υπολογίζεται ότι το μεγαλεπήβολο έργο θα αποδίδει ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες της χώρας έως το 2150 μ.Χ, ενώ το κόστος του θα επιδοτηθεί με 100.000.000 γρόσια (από τους ραγιάδες) και θα αποφέρει κέρδη της τάξης του 1 δις... κρυπτονομισμάτων (στους αετονύχηδες).

Συνεπώς η μέχρι πρότινος άχρηστη, τουριστικώς, Λίμνη των Κρεμαστών, θα αξιοποιηθεί δεόντως, πλέο(ω)ν, από τους χρήσιμους επενδυτάς που σε συνεργασία με τους άοκνους κυβερνήτες μας και την αξιαγάπητη ευρωπαϊκή ένωσις εργάζονται νυχθημερόν "για το καλό μας"!

Θα απαγορεύεται αυστηρά η πλεύση για τις ξυλόβαρκες των ιθαγενών καθώς τα ίδια τα πάνελ θα είναι σε μορφή σύγχρονης ηλεκτρικής βάρκας -τύπου carousel- όπου με ταχεία φόρτιση και το ανάλογο κέρμα στην υποδοχή οι ταξιδιώτες θα μπορούν να πραγματοποιούν φωτο-βολταϊκές βόλτες στο ανανεώσιμο πάρκο της τεχνητής λίμνης, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως αυτές οι πρωτοποριακές κυψέλες θα διαθέτουν και ντουζιέρες ώστε με το ζεστό νερό που θα συσσωρεύουν λόγω της ηλιακής ενέργειας να είναι επιπλέον χρήσιμες για τους "τουρίστες μας".

Σημειωτέον δε, ότι η παραλίμνια τοποθεσία με την... μπανάλ ονοματοδοσία "Πήδημα του Κατσαντώνη" θα μετονομαστεί σε "Pidima" (σκέτο).

Την απόφαση για το έργο χαιρετίζουν οι τοπικοί σύλλογοι και οι φυσιολατρικοί ευρυτανικοί φορείς, ενώ οξύτατες αντιδράσεις αναμένονται από την αναπτυξιακή κοινοπραξία "Ο Καλός Σαμαρείτης Α.Ε" που αιτήθηκε την μετατροπή του γεωγραφικού χώρου της Ευρυτανίας σε "εθνικό πάρκο"!

Και "μη καλύτερα" να λέμε... 

Εν Ευρυτανία τη 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ του σωτηρίου έτους 2022

Για τη δημοσιο-γραφική "αποκάλυψη" :


18 σχόλια:

kapetandiamantis είπε...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Aς ευχηθούμε να μείνει δια παντός πρωταπριλιάτικη αυτή η "είδηση".

Aris είπε...

Eγω παλι σαν φιλοξενος οικοδεσποτης θα ηθελα να τους παω ολους συτους μια βολτα ως το "πηδημα του Κατσαντωνη".
Μπας και εκει συμμορφωθουν κι αλλαξουν γνωμη.

Ηλίας Γ. Προβόπουλος είπε...

Καλό μήνα...

Άιναφετς είπε...

χαχαχαχα! Γελώ μεν αλλά μέσα μου, εύχομαι να παραμείνει πρωτ-Απριλιάτικο ψέμα!

Ελένη Φλογερά είπε...

Καλό μήνα Ευρυτάνα!
Μην τους δίνεται ιδέες...χαχα.

Φυσιολάτρης! είπε...

Θέλω κι εγώ βόλτα στο φωτοβολταϊκό λούνα παρκ..........δεν αντέχω να βλέπω άλλες εικόνες σαν αυτή της φωτογραφίας σου!!!!!!!!!!!χα χα χα χα..........

Αλέξανδρος Φλώτσιος είπε...

Καλοοό μήνα!

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Μην βάζεις ιδέες!

Giannis Pit. είπε...

Καλό μήνα Ευρυτάνα φίλε μου. Κοίτα να δεις, κατά πως, ορθά, λένε κάποιοι φίλοι εδώ, μην τους δίνεις ιδέες. Ικανούς τους έχω τους πλιατσικαδόρους να σκεφτούν τίποτα ομορφιές εκεί στη φύση.
Άντε να είμαστε καλά και με τα μάτια ανοιχτά.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Φίλοι μας γεια σας και καλό μήνα.

Τι ιδέες να ΜΗΝ τους δίνουμε, που τις έχουν ΗΔΗ σκεφτεί!

Μάλιστα το έχουν καταγγείλει τόσο οι κάτοικοι της Βαλαώρας όσο και ο Δήμος Αγράφων. Πως μετά την ακύρωση των φωτοβολταϊκών στους βοσκοτόπους της Βαλαώρας εξαιτίας των κινηματικών δράσεων, τώρα ορισμένοι "επενδυταί" ορέγονται την φωτοβολταϊκή εκμετάλλευση της Λίμνης των Κρεμαστών.

Επί λέξη αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι:

"...κρίνεται σκόπιμο να συνεχισθεί από όλους αυτός ο αγώνας και για την περιοχή της λίμνης Κρεμαστών, δεδομένης της σημασίας της πλέον (μετά την απαλλοτρίωση για την κατασκευή της και τον αντίστοιχο πληθυσμιακό ξεριζωμό), καθώς προέκυψε το εξής θέμα: με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να δοθεί περιθώριο διαβούλευσης και έκθεσης απόψεων, εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) νέες Βεβαιώσεις Παραγωγού για δύο (2) πλωτούς φωτοβολταϊκούςσταθμούς  που χωροθετήθηκαν στην διοικητική επικράτεια του Δήμου Αγράφων."

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ ΟΛΟΚΛΗΡΟ εδώ:

https://www.vimapoliti.gr/epikairotita/agrafa/item/5511-anastatoi-sta-agrafa-gia-tin-egkatastasi-ploton-fotovoltaikon-stin-limni-kremaston

Άρα εμείς που κινούμαστε Πρωταπριλιάτικα μεταξύ πραγματικής και χιουμοριστικής διάστασης, μάλλον δεν πέφτουμε και τόσο έξω!

Καλή συνέχεια στα εύστοχα σχόλιά σας...

doctor είπε...

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΟΙ "ΡΑΓΙΑΔΕΣ", ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΟΙ "ΑΕΤΟΝΎΧΗΔΕΣ", ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΗ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ.
ΚΑΙ "ΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλησπέρα αγαπητέ Ευρυτάνα και καλό μήνα! Εξαιρετικό το κείμενό σου, αλλά ότι υπάρχουν "τσακάλια" που σκέφτηκαν να επενδύσουν στα Αγραφα σε πλωτούς φωτοβολταϊκούς και κάποιοι άλλοι "φωστήρες" θα το ενέκριναν δεν το περίμενα...

Μάκης είπε...

Αγαπητέ μας Ευρυτάνα και Ιχνηλάτη Μπράβο σου και πάλι...
Με αφορμή τη σημερινή μέρα που ο άνθρωπος αφιέρωσε στο ψέμα, (λίγο μοιάζει να είναι μόνο μία μέρα αφιερωμένη σ' αυτό, αφού όλη μας η ζωή βρίθει ψέμματος!!), βρίσκεις έναν πολύ καλό τρόπο, αυτόν της ειρωνείας, να τα ψάλλεις σε όλους που επιβουλεύονται τη φύση και μάλιστα στο όνομα της διάσωσής της!!! Η γενιά που πιστεύει ότι η ντομάτα φύεται στο μανάβικο αλλά κυρίως στο super market, η γενιά που έχασε την επαφή της με τη φύση, πρέπει με κάθε τρόπο να καταλάβει ότι ΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΗΦΑΓΟΣ θα βοηθήσει τον πλανήτη να επιβιώσει και μαζί μ' εκείνον και τον εαυτό του. Όμως οι παλιάνθρωποι που τα θέλουν όλα δικά τους είναι τόσο σκληρόπετσοι που κανένα χιούμορ και ίσως ούτε η ειρωνεία τους αγγίζει.... Παρόλα αυτά ο Αριστοφάνης έκανε τη δουλειά του και πριν 2 χιλιάδες χρόνια και την κάνει ακόμα και σήμερα, ενώ αποφάσεις, νόμοι, διατάγματα κλπ έρχονται και παρέρχοντι κι απαξιώνονται με λίγη διάρκεια ζωής!!!
Μπράβο σου και πάλι.
Καλό μήνα στην ποιοτική παρέα σου που πλέον έγινε και παρέα μας και θα ήθελα μέσα απ' το φιλόξενο μπλόγκ σου να τους καλέσω, όποτε περάσουν απ' το Κρίκελλο, να γνωριστούμε και να κεράσω, τσίπουρο και ότι άλλο φτιάχνει φιλίες κι Ανθρώπους!!!
Μάκης Φλώρος
Κρίκελλο Ευρυτανίας

Καλεσμενιώτης είπε...

Καλό μήνα Ευρυτανα πραγματικά γέλασα με την καρδιά μου με το άρθρο αλλά προβληματιστικα κιόλας,τους λόγους όλοι τους καταλαβαινουμε

Faros είπε...

Παρακαλώ, να ΜΗΝ μπαίνουν ιδέες ...

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Διαβάζοντας το διευκρινιστικό σου σχόλιο, μου κόπηκε απότομα το γέλιο. Αν όντως έχουν τέτοιες βλέψεις, το "pidima" είναι ό,τι πιο εύστοχο σκέφτηκες. Λυπάμαι και ντρέπομαι για την κατάντια μας, να διεκδικούμε το αυτονόητο και να υπερασπιζόμαστε τη φύση και το περιβάλλον.
Καλό μήνα Ευρυτάνα κι ελπίζω όλα τους τα βδελυρά σχέδια να ναυαγήσουν παντελώς.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Eυχαριστούμεεε!

Και του χρόνου κι ως τότε... τα μάτια μας ανοιχτά!