Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Τιμούμε τη γέννησή σου...


ΖΕΙΣ και θα ζεις παντοτινά Επαναστάτη ΠρωτοΚαπετάνιε, Απροσκύνητε Μαχητή των Μεγάλων Οραμάτων του Αγωνιζόμενου Λαού για Λευτεριά, Ανεξαρτησία,  Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Όσα χρόνια και να πέρασαν κι όσα κι αν περάσουν ακόμη, η Επαναστατική και Ανιδιοτελής Μορφή σου, με όλους τους συμβολισμούς που εμπεριέχει, θα εμπνέει, θα ξεσηκώνει, θα διδάσκει...

Από τις χιλιοαγαπημένες αετοκορφές του Βελουχιού της Ανταρτομάνας Ευρυτανίας απ' όπου ο ίδιος διάλεξες το επαναστατικό σου προσωνύμιο, από εκεί ψηλά που πρωτοξεκίνησες τον ένοπλο αγώνα, φυσά ο αγέρας της εξέγερσης διαπερνώντας σαν διαχρονική λεύτερη πνοή την ιστορία - εκείνη που δεν αναγνωρίζει ατιμωτικές συμφωνίες και συμβιβασμούς, παρά μόνο την ασίγαστη ανειρήνευτη πάλη για το δίκιο του αγώνα των "κολασμένων της γης".

Τιποτε δεν ξεχάστηκε, μα και τίποτε δεν τελείωσε, όσο ο Λαός δεν έγινε ακόμη "νοικοκύρης κι αφέντης στον τόπο του" όπως ο ίδιος έλεγες και προσδοκούσες... 

Τιμούμε τη γέννησή σου...

τιμούμε την πορεία σου...

τιμούμε τη θυσία σου...

όταν αγωνιζόμαστε κι όταν πασχίζουμε σαν λαός, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, να κρατάμε το νήμα της ιστορικής συνέχειας!

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ

ΥΓ1. Σαν σήμερα, στις 27 Αυγούστου 1905, πρωταντίκρυσε το φως του ήλιου ο Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας).

ΥΓ2. "Μια χούφτα άτακτοι στίχοι" από τον "Ευρυτάνα ιχνηλάτη" προς τιμήν του πρωτοκαπετάνιου τού ΕΛΑΣ (δείτε Ε Δ Ω ! )

"Ευρυτάνας ιχνηλάτης"

12 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Αν θέλετε, στο τέλος της ανάρτησης, μετά και το δεύτερο υστερόγραφο, κάντε "κλικ" επάνω στην υπογραφή "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" για να διαβάσετε (...)

Aris είπε...

Για παντα συμβολο
για παντα αθανατος

doctor είπε...

ΖΕΙΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΑΡΗ!

Μάκης είπε...

Είναι ο Άρης πραγματικά μοναδικός!
Εμείς στο Κρίκελλο τον νοιώθουμε αρκετά δικό μας, αφού συνεργάστηκε με το ίδιο σκεπτικό και τον ίδιο σκοπό, να δούνε τον λαό μας αφέντη στον τόπο του!!!, με τον Κρικελλιώτη δάσκαλο τον Βασίλη Παπανικολάου που είχε ακριβώς το ίδιο τέλος με τον Άρη εδώ στα βουνά της Σαράνταινας.... Τιμώντας τον προσπαθούμε να σηκώσουμε και πάλι το καλύβι του Παπανικολάου, εδώ στο Κρίκελλο, στο οποίο μια χούφτα αντάρτες με τον Άρη και τον δάσκαλο αποφάσισαν και ξεκίνησαν τον αγώνα κατά του κατακτητή! Έβαλαν το κεφάλι τους στον ντρουβά αμφότεροι και χιλιάδες ακόμα Έλληνες, αλλά ακόμα ο λαός μας δεν έγινε αφέντης στον τόπο του. Ίσως σήμερα δυναστεύεται ακόμα χειρότερα.... Η μνήμη τους όμως και ο σπόρος που έριξαν δεν πάει ποτέ χαμένος!!!

Giannis Pit. είπε...

Ένα θρυλικό όνομα στην ιστορία του Λαού μας. Τιμάμε τη μνήμη, τους αγώνες και την ιστορική του παρακαταθήκη. Σε μια χώρα που οι κρατούντες εξακολουθούν να τιμούν τα σκοτάδια.
Πάντα ζωντανή η μνήμη σου Καπετάνιο!

Φυσιολάτρης! είπε...

Τι να πρωτο μνημονεύσεις για τον Αρη και το θρύλο που άφησε εδώ στην Ευρυτανία......Δομνίστα Κρίκελο Μικρό χωριό Βελούχι και Αγραφα.......παντού το όνομα του έγινε σύνθημα και τραγούδι στα χείλη του λαού........και φόβος και τρόμος για τους τυράννους κατακτητές και τους προδότες........Αθάνατος!!!!!!!!!!

Άιναφετς είπε...

Όσο ζούμε η μνήμη του, θα μας εμψυχώνει ειδικά αυτούς τους "περίεργους" καιρούς που η λέξη Δημοκρατία έχει ξεχαστεί...

άγριο κυκλάμινο είπε...

Ο Che της Ελλάδας!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Όπως πολύ εύστοχα το γράφεις κι εσύ: Ο "Che της Ελλάδας"
Αθάνατος!

kapetandiamantis είπε...

ME AΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΗ.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ευχαριστούμε για τις επισκέψεις και τα σχόλια.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Ψυχή βαθιά!

Angelo De Amor είπε...

Ζήτω ο καπετάνιος!
Όταν ανεβαίνεις στα βουνά του Άρη νοιώθεις τόσο οικία και μοναδικά ελεύθερος.

"Κάπου στη Ρούμελη λένε πως είσαι ακόμα
με τον Κωστούλα, τον Μπελή και τον Τζαβέλλα.
Τ’ ακούς; Ακόμα σε ζητάει τούτο το χώμα.
Γι αυτό σου λέω, ανέβα στ’ άλογο και έλα."

Social Waste